Forum.Over.Net

Starševski čvek

magistrski študij zdravstvene nege v ljubljani?

Default avatar

magisterij*

Mene pa zanima, če je kakšna ki ima kakšne podatke o tem, kdaj oz. če sploh bo v ljubljani na zdravstveni fakulteti, podiplomski magistrski študij zdravstvena nega? Namreč zdaj je le v mariboru in v izoli... Se mogoče kaj načrtuje v bližnji prihodnosti da bomo imeli to tudi v ljubljani?

Hvala in lep pozdrav!
Default avatar

mimoidoča

Ne zameri - ampak zakaj bi vedno moralo biti vse v Ljubljani?

Toliko jih je, ki pridejo iz cele Slovenije študirat v Ljubljano, ker pač drugje ni možnosti - zakaj ne bi nekdo iz Ljubljane šel študirat nekam drugam?
Default avatar

ježeš no

mimoidoča je napisal/a:
o bog, provincialni kompleksi.

Ženska je samo vprašala, če bo pač tudi v ljubljani, ni treba vsake kosti pograbit, da ti kompleksi tolčejo ven.

In pa Ljubljana je pač glavno mesto in kot tako ima ponavadi vse možnosti na razpolago. Deal with that.
Default avatar

Silveli

Ja krvavo potrebujemo mag. zdravstvene nege.

Osnovno zdravstveno nego pa nima kdo delat oz. je za svoje delo preobremenjen in plačan....................

Bravo naši!!!
Default avatar

bi lahko pričakovali

ježeš no je napisal/a:
http://www.youtube.com/watch?v=lNQbUzSr05U
Default avatar

joj, joj, silveli

Silveli, podobno razmišljaš kot nekoč DRobnič, ko je izjavil, da ne potrebujemo diplomiranih vzgojiteljic, ker otroke pa ja lahko čuva tudi kdo z manj izobrazbe.

Hvala bogu, da se tudi pri nas ZN razvija v svojo stroko in da ni več le asistenca zdravniku.
Default avatar

ja ja ja

joj, joj, silveli je napisal/a:
Pa še kako prav je imel. Me zanima kako ste ve sploh lahko zrasle gor, ker so vas vzgajale "le" osebe s srednješolsko izobrazbo.
Default avatar

magisterij*

Prvo kot prvo, sprašujem za študij v ljubljani zato, ker sem ljubljančanka ki študiram na izolski visoki zdr.šoli... in bi MOGOČE rada prišla kdaj tudi v ljubljano, ne da bom ves čas v trapasti izoli!!! In poleg tega vsega kar sem dobila za odgovore sploh ne bi bilo treba pisat, ker tako kot je napisala 'ježeš no' zakaj bi pa morala ljubljana zaostajati za ostalimi mesti?! saj je vendar glavno mesto slovenije...
in potem še, tista pametna ki je izjavila da ne potrebujemo mag.zdravstvene nege... DA TE NI SRAM!!! kako kaj takega sploh lahko izjaviš?!?! mislim to je pa folk, k se ne zaveda kaj piše in govori! Veš v zdravstveni negi je MARSIKAJ več kot samo direktna skrb za bolnika. Povsod in vedno imamo nižji kader in višji kader... in zakaj hudiča si človek ne bi želel biti nekaj več kot navadna medicinska sestra? a je to pol kaj manj vredno, če si želiš imeti večjo plačo v današnjem svetu in biti na malce višjem nivoju? in brez skrbi, da in diplomirane sestre in mag. in ne vem kdo še vse opravljajo isto zdravstveno nego ko se kader potrebuje... si nima kdo kaj zmišlevat!
Naslednič pa malce razmisli preden napišeš!

In ja... če slučajno kdo ve odgovor na moje vprašanje, bi še vedno prosila zanj... :)

LP
Default avatar

magisterij*

In... ja čudno da potrebujemo sploh sprecialiste za medicino... kaj če bi kar vse opravljali specializanti družinske medicine... po tvojem vrjetno vse vedo... se pravi dipl.med.sestra in mag.zdr.nege imata MNOGO več znanja kot srednja med. sestra - vidiš, ZATO jih potrebujemo!!! ker brez njih v bolnici ne bi dobila nobene infuzije, noben ti ne bi vzel krvi, noben ne bi vstavljal katetrov itd itd... vse to delajo dipl.med.sestre... namreč srednje sicer v praksi to že opravjajo, vendar po zakonu ne bi smele, ker za to delo nimajo ustrezne izobrazbe! zato pa se izobražuje višji kader... ane?
Default avatar

[email protected]

Spoštovani,
odgovor vsem, ki se sprašujete o magistrskem študiju zdravstvene nege: Visoka šola za zdravstveno nego ima od marca 2009 akreditiran magistrski študij zdravstvene nege in bo prve študente vpisala v 2009/2010. Prvo leto bo študij samo za izredne študente, ker samostojni visokošolski zavodi ne pridobijo avtomatsko sredstev za redni študij, kot šole v okviru univerz, vendar smo v postopku dogovarjanja tudi za redni študij. Prvo leto se bo študij izvajal samo v Ljubljani, na lokaciji BTC, kjer ima VŠZNJ akreditirano študijsko središče Ljubljana. V 2010/2011 bo vpis v Ljubljani in na Jesenicah. Vsi tisti, ki vas študij zanima, vas vljudno vabimo, da si več informacij ogledate na spletni strani www.vszn-je.si, vpisati se je mogoče do 12. 9. 2009.
Default avatar

Silveli

magisterij* je napisal/a:
Oprosti spoštovana bodoča magistra, če sem te užalila oz. prizadela tvoja čustva.
Kot zdravstveni delavec in bodoči magister zdravstvene nege boš itak imela priložnost obstreljevati svoje podrejene z raznimi statistikami...........upam samo da boš vedela kakšna je bolniška soba.

In ne da ne rabimo mag. zdravstvene nege. Ne rabimo pa takih kot si ti. Z svojim že zdaj "ljubljanskim večvrednostnim" odnosom.

Potrebujemo pa dober izobraževalni program "nižjega" kadra brez katerega ti ne bi bila "višji" kader.

In še nekaj za zdravnika boš vedno sestra. Ali imaš dr.mr........nazive.

Kdor visoko leta nizko pade.
Default avatar

joj, joj, silveli

Kako se pa ti smešiš, silveli. Verjetno se še sama ne zavedaš svojega pisanja. A si mogoče zdravnica, da ti gredo izobražene medicinske sestre v nos? Se bojiš njihovega lastnega razmišljanja in konec obdobja, ko so ti sledile kot neumne ovce???
Default avatar

ju3

Silveli je napisal/a:
Ma kaj ga biksaš! še nisi ugotvila da nas sploh ne zaposlujejo? če imaš prej izkušnje v osnovni ZN, pol pa dilopmiraš morda še imaš srečo da te delodajalec izkoristi, da ja delaš kot dipl. ma plača pa ......bolj težko da dobiš takšno delovnomo mesto v kratkem. in ker so taki dipl. na del. mest srednij pol srdnji dobijo morda za bolničarje, in bolničarja bi pa itak bilo najbolje ukinit. itak ga v enem odbobju sploh niso izobraževali. za tiste ki dipl. po bolonjcu, pa je itak vse še težje. ker nimajo pripravništva, precej težko dobijo zaposlitev, sploh če od prej nimajo izkušenj v negi, ampak so šli direkt na faks. taki pa rabijo močne veze, in še močnejše živce da dočakajo zaposlitev.

tako d akdo in zakaj je preobremenjen je veliko vpršaanje. definitivno zaradi preveč šol, ki jih ima sedja že vsaka vas in tako tudi preveč takih ki zaključijo šolanje. pol pa še naša zbornica in sindikat nista toliko da bi nardili potrbeene normaive, ki se jih čaka že leta. da o licencah sploh ne govorim. matr je že dve leti da smo morlai poslat dokumentacijo za vpsi vnjihv register in za podelitev licenc, pa jih ne pošiljajo. se sprašuejm kaj delajo in kaj za varaga plačujem.
Default avatar

ju3

ju3 je napisal/a:
jao me ta problematika vedno iztiri, pol pa mi zmanjkuje črk v tekstu. se opravičujem. saj se da prebrat, a ne.
Default avatar

magisterij*

Veš draga Silveli, še predobro vem kakšna je bolniška soba, in vrjemi da tudi vsak, ki je kar več kot srednja med.sestra v bolnici ve kakše so... Jaz se zaradi izobrazbe ne počutim ni VEČVRODNO!!! imam pa občutek, da se tako počutiš ti, glede na to da si začela to nesmiselno razprav o tem, kakšne so dipl.med.sestre in magistri. Samo upam da si ti zaposlena v kakšnem nižjem kadru... namreč če imaš fakulteto ali kaj več, te je pa resnično lahko sram, da govoriš takšne neumnosti!


Najlepša hvala '[email protected]' za podane informacije... sem zelo vesela da bo tudi podiplomski študij končno v Ljubljani! :) SUPER!
Default avatar

dejči

Lepo si napisala in se popolnoma strinjam s tabo glede magisterija iz zdravstvene nege. Prav je, da se človek izobražuje in si pridobi čim višjo izobrazbo, posebej še ko je mlad in ima še dovolj energije za to.
Kar se magisterija v Ljubljani tiče mislim, da ga letos ljubljanska fakulteta ne bo izvajala.
Bo pa izvajala magisterski študij visoka zdravstvena šola Jesenice in sicer nekje v Ljubljani in to zato, ker nimajo baje prostora na Jesenicah.
Sam sem trenutno zaključil 1 letnik mag. v Mb in mislim da se splača.
Lp
Default avatar

čvapčič

haha budale slovenske nekulturne kaksni ste sele v sluzbah fukate in preklinjate en cez druzga ..GOVNA:)