Starševski čvek

poslovilna vožnja za ....- nesreča preteklega tedna

Default avatar
Pretekli teden se je na primorski AC dogodila nesreča z smrtnim izidom, ko sta dirkala dva BMW-ja.
Danes bo pogreb preminulega ....., in njegovi soforumaši (BMW forum) so v njegovo čast organizirali poslovilno vožnjo (danes) po AC do Dekanov, kjer bo pogreb.
Me zanima, če je kdo srečal to karavano vozil, ker meni grejo kocine pokonci, ko samo pomislim na takšno gesto.
Default avatar
Je res ogabno.
Default avatar
...je bilo na pogrebu prijateljičinega moža.
Pri 29. vdova po 4 letih zakona, zaradi divjanja z motorjem seveda.
Ko jo na pogrebu samem filajo že s petim pomirjevalom tisti dan se pripelje kakih 50 motoristov in začne gasirat s svojimi stroji. Prelepa navada.
Ona pade skup, njegova mama neha dihat- jo dobesedno oživljajo...prelepa gesta, res!
Default avatar
....še lepše.....žal mi je za tvojo prijateljico:(
ampak, kolikor sem brala na bmw forumu se oče oglaša in se tudi strinja s to "in memoriam" vožnjo ......
vsak po svoje...meni bi bilo še bolj hudo, tako da ne bi rada da mi kaj takega naredijo:((
Default avatar
No, tu moram rečt, da je vožnja zasnovana predvsem v stilu- nič "turiranja" ipd. zadev, vse v soglasju njegovega očeta...Meni se ne zdi nič spornega, ker je bil forumaš res z dušo in srcem, in to,da se to pokloni takšno število ljudi, kot znak pripadnosti neki skupnosti, je zame lepa gesta.
Kaj pa npr. lovci, ki na pogrebu strelajo, pogrebi vojakov ipd....A to se vam tudi gabi?
Default avatar
meni ni jasno ... če pogledamo nesreče zadnja leta ... pa to so sami prepotentni "smrkavci" z hudimi avtomobili....!! jaz res ne vem, pa kaj mislijo, da ko sedijo v BMW-ju al pa Audiju da so nesmrtni!!! ???

Zadnjič pred City parkom na krožnem ... tako je smrkavec norel z BMWjem da se je kar kadilo in cvililo po krožnem ... in malo je manjkalo, da ne bi pribil v znak ... je bilo kar potrebno ornk žlajfat... in potem sta se s sovoznikom na glas smejala!

In kaj porečem na to! Ma razfukajte se kreteni!!!
Default avatar
oče se strinja in gre za časten pozdrav forumašu in še v spremstvu policije.
Default avatar
idioti je napisal/a:
Problem je, ker taki v veliki večini primerov potem vzamejo s sabo še nekoga, ki je bil slučajno tisti trenutek njim na poti:(

Drugače pa ne vidim težave v neki spominski vožnji, če je v soglasju z družino, v mejah normale..
Default avatar
meni je zadeva unapetitlih in nezrela s tega vidika, ker se je tip ubil ravno zaradi objestnosti na cesti.

Če primerjaš s pogrebi lovcev, recimo: ja, če bi se dotični lovec ubil na krivolovu, bi bilo skrajno neprimerno, da mu ostali lovci grejo tam izrekat neke lovske časti. Tale tu je delal svoji skupnosti sramoto, saj je s svojimi dejanji ogrožal vse ostale udeležence na cesti, pa verjetno ne samo enkrat - takrat, ko se je ubil.
Default avatar
Meni se pa to ne zdi nič spornega. Pač poklon v stilu pokojnika.

Ko je prijatelju umrl oče, po poklicu voznik tovornjaka, so se na pogrebu zbrali prijatelji - tovornjakarji pokojnega - in ob določenem trenutku vsi hkrati zahupali.

Sinu pokojnega, tudi vozniku tovornjaka, se je tak sloves zdel zelo lep in ga je podprl.
Default avatar
nadine je napisal/a:
se strinjam.....sicer pa če malo brskaš po njihovem forumu je bil malodane svetnik :(
sori .....jaz sem v življenju izgubila dva prijatelja ki sta bila samo na napačnem kraju ob napačnem času :((...... taki se mi ssmilijo, oz. njihove družine....nič kriv ampak enostavmo ga ni več...... ostali pa .....

malo manj objestnosti in frajerišanja po cesti pa ne bo treba nobenih spominskih voženj
Default avatar
Zame je to tako, kot če bi narkomanu v spomin na njegov življenjski slog na grob prinesli kilo heroina. Popolnoma neokusno. Če pa se oče strinja, se nas to ne tiče. Ni mi pa jasno, sem na hitro prebrala, da se bo s tem množično ukvarjala policija. Mislim, spremstvo policije? Policija, namesto da bi delala red na cesti, bo spremljala BMW-jeve karavane. Joj!
Default avatar
joj! je napisal/a:
baje je bil sin policaja
Default avatar
Nisem ga dobro poznala, samo enkrat sem vstopila v njegov avto in nikoli več. Si lahko predstavljate, zakaj. Še dobro, da ni potegnil koga drugega s sabo, ker pri njemu je bilo le vprašanje časa.
Default avatar
Vem da se nekateri zgražate ampak ne poznate okoliščin.Fantu je avto pomenil vse in živel je za Bmw forum, zato se tudi oče s tem strinja.Spremstvo policije je pa tam kar njegov oče dela na prometni policiji..
Moj brat je bil na žalost udeležen v prometni in se je ravno tako udeležil spominske vožnje. Če bi poznali oba bi vam bilo jasno zakaj je tako..
Default avatar
ena sestrica je napisal/a:
Iz zgoraj napisanega je jasno predvsem to, da je mladenič živel za dirkanje po cestah. In da očitno v tem ni edini. Namesto, da bi se ta tragedija in nepotrebna smrt uporabila za to, da bi se ljudi odvrnilo od takšnega početja, se bo to še naprej promoviralo?

To pa, da oče dela pri policiji, pa ni noben odgovor na vprašanje, zakaj se bo policija šla spremstva itd. Bilo bi, če bi policija bila privatno podjetje, ampak ni.
Default avatar
[quote=joj
To pa, da oče dela pri policiji, pa ni noben odgovor na vprašanje, zakaj se bo policija šla spremstva itd. Bilo bi, če bi policija bila privatno podjetje, ampak ni.[/quote]

Pri policij imajo pač motorje znamke BMW in se bodo pridružili njemu v čast, povrhu vsega pa bodo verjetmo malo še poskrbeli za red na cesti.
Ne vem zakaj se morete na tem forumu res vpičit v vsko stvar. Če nekomu paše spominska vožnja po cesti kjer se je zgodila nesreča, naj jo naredijo, komu mar.
Očitno ste tu res same super ženske,ki nikoli ne naredite nobene napake, se strogo držite bontona, in vse kar izstopa in povprečja in naredi žalosten dan malo drugačen, je treba obsojat in se zgražat.
Default avatar
Vse skupaj je ena velika "bedarija", že to, da ima 21-leten, neizkušen in še zelen voznik bmw-ja. To bi moralo biti v prvi vrsti jasno predvsem staršem, ki bi to divjanje mladcev po cestah lahko vsaj delno preprečili, s tem, da jim ne bi kupovali oz. dovolili kupovati hitrih avtomobilov.
BMW NI primeren avto za novopečene šoferje, ki stopajo do konca na gas.

In se sprašujem: KOLIKO ŽRTEV BO ŠE POTREBNIH, da bo kaj bolje?????????
Default avatar
Meni je razumljiv tak način slovesa in ga ne obsojam.

Upam pa, da bo ta nepotrebna nesreča imela vsaj kakšen smisel, da bodo udeleženci tega foruma dojeli, da cesta ni dirkališče. Ampak je to glede na to, kar se piše po tem forumu bolj malo verjetno.

Sita sem tega, da dnevno tvegam glavo na cesti zaradi takih norcev. Naj se znorijo na dirkališčih, ali pa mirijo svoj testosteron kako drugače, ne pa da dnevno ogrožajo druge, nič krive, udeležence v prometu. Ne vem kaj je s tem narodom, da mora kazati svoje mišice na cesti, v avtomobilih. So slovenci res tako nesamozavestni? Tako potrebni, da si na tak način filajo ego?

Grozna izguba za svojce, vsekakor, ampak obenem sreča, da ni ubil ali poškodoval še kakšnega nedolžnega.