Mladi, ljubezen in spolnost

Bivši fant grozi

Default avatar
Pred časom sem pisala o mojem bivšem, katerega sem pustila zaradi njegovih izpadov ljubosumnosti, ki je prerasla v tu in tam kak udarec, pa v uničenje mojih osebnih stvari (telefon, avto, obleka....)Sedaj je minilo pol leta in še vedano ne da miru. Večkrat pokliče, se joče....pa saj bi še to vse bilo, ampak sedaj pa je začel klicariti sedanjega fanta, mu groziti itd. Včeraj pa sva izvedela on prijatelja (ta ima družino in je res osebnost na mestu) mojega bivšega fanta, da se temu meša, da mu je vseeno za vse in da on več ne bo moral gledati mene z tem sedanjimm, da se sam boji, da bo komu kaj naredil. Ta bivši ima punco, ampak mene še vedno nadleguje. Kliče v službo, ponoči se vozi mimo naše hiše....

Naj povem, da sem ga že prijavila, in da ne ukrepjao tako dolgo dokler ni tehtnih dokazov ali pa dokler ne pride do konkretne stvari.

Mene je res zelo, zelo strah. V službo se peljem z velikom strahom, da ga srečam, kot sem ga že veikokrat (postavi se čez cesto) tako, da ne morem nikamor. V službo se peljem ravno takrat ko na poti srečam le kak avtoobil, pa še čez same gozdove se peljem. Včasih se mi že ravno zdi, da je nenehno nekje za mano.

Kaj na naredim jaz v tem primeru?
Default avatar
Draga Meli,

čeprav sem se pred nekaj dnevi oglasil z ljubezenskim pismom in ste me
lahko prepoznali kot svojevrstvenega romantika, pa vendarle stojim kar trdno
na zemlji. V tvojem primeru lahko rečem le par stvari - prvič - roke stran od
takega človeka (kar si sicer že naredila, a ne pomaga) - potem drugič, temu
bivšemu povej, če mu še nisi, odločno in jasno, da to, kar počne, ne bo
spremenilo tvoje odločitve in da če sam sebe vsaj malo spoštuje, tega ne
bo več počel. Dodatno povej svojemu fantu, pa še komu, ki ti je blizu, da
bodo vedeli, pa malce bodi previdna v smislu, da ne hodiš sama na kakšne
čudne kraje, kjer bi lahko doživela z njim kako neprijetno srečanje. Upam,
da bodo taki ukrepi zalegli.

Sicer pa je njegovo početje skorajda že znak nekih njegovih lastnih psihičnih
težav, pri reševanju katerih pa mu ti kaj dosti ne boš mogla pomagati. Zdi
se mi, da njegovo početje nima več kaj dosti zveze z realno željo, da te dobi
nazaj.

Drži se,

A.
Default avatar
Pozdravljena Meli!

Jaz pa bi ti odgovoril takole;
- naj ga tvoj sedanji fant dobro prebuta, mislim da bo to zaleglo, saj se ne bo več upal blizu.

Klim
Default avatar
Meli, se strinjam s Klinom. Iz izkusenj: samo to pomaga, ceprav kao ni dovoljeno.

Samo tako se bos resila tegob,

LP, Uros
Default avatar
Se ne strinjam z obema. Sele potem bi imel izgovor, da mu res kaj hudega in naklepnega stori - njemu ali obema!

Hud polozaj, Meli, poskusi iti v sluzbo po drugi poti ali bolj zgodaj. Upam, da bo odnehal. Se mu pa gotovo mesa.
Default avatar
Ja to so že značilnosti sociopatije kaj ta ****** počne - človek je wackoo!
Default avatar
Meli,
je možnost, da se takega fanta rešiš za vselej. Lahko si srečna, da si se ga rešila, si predstavljaš, da s takim tipom preživiš več desetletij !?
Takoj, ampak res tisti trenutek, ko bo naslednjič nadlegoval tebe ali tvojega fanta, pokliči policijo. Rekli bodo, da ne ukrepajo, dokler ni kaznivo dejanje izvršeno.
Vendar: vztrajajta, da pridejo vsaj narediti zapisnik in ukrepajo, ker gre za nenehne grožnje, ponovljeno dejanje. Z njim se morajo pogovoriti in to gre v zapisnik.
To se bo tvoj bivši "usral"! Sigurno zaleže, ti in tvoj fant pa si nikar ne delajta problemov z njim. Zakaj pa imamo policijo !? Srečno, Andi
Default avatar
Pred davnimi časi sem preživela takšne stvari, kot jih doživljaš ti, in verjami mi, ti ne zavidam in nikomur ne privoščim, da doživi podobno.
Začelo se je z veliko in strastno ljubeznijo (moja prva ljubezen), končalo pa tako, da me je zapustil (iz enega zelo neumnega razloga - ker je ubogal starše), ko je pa izvedel, da sem začela (seveda po nekaj mučnih in žalostnih mesecih) ponovno živeti in da sem nekoga spoznala, se je situacija obrnila; začel je jokati in stokati, jaz - neumnica pa poslušati, ko pa je šel le predaleč, pa sem pretrgala vse stike z njim. Ubral je novo taktiko: grozil je s samomorom, mi sledil, me klicaril sredi noči, zasledoval mojega fanta, mi puščal rože pred vrati, plezal po mojem balkonu sredi noči in me konec koncev poizkušal tudi povoziti.
Ne vem kdaj in kako je potem odnehal, vem samo, da tiste mesece ne želim nikoli več doživeti ali se jih spominjati.
Sedaj je poročen in ima otroka. Jaz sem pa srečna, da sem takrat bila dovolj močna in preživela vse skupaj, seveda ob izdatni pomoči sedanjega (in tedanjega) fanta.
Neumnost je, da policija ničesar ne stori, dokler ni prepozno (primer izpred nekaj dni, ko je fant ustrelil svoje bivše dekle in še sebe)!!!
Vem, da te ni moja življenska zgodba zanimala, zato ti povem še nekaj nasvetov:
- kolikor je mogoče se ga izogibaj, ne odgovarjaj na njegove klice ali sporočila
- svojim bližnjim (starši, brat, sestra, fant, prijatelji,...) povej kakšne težave imaš, naj te poizkušajo zaščititi
- vedno poizkušaj biti v družbi ljudi (takrat verjetno ne bo imel poguma, da bi ti težil)
- o vsaki najmanjši grožnji ali stiku (sploh, če imaš priče) obvesti policijo
- ...

Pretepa sedanjega z bivšim ti ne svetujem, saj se ti zna še bolj maščevati!!!

Želim ti vso srečo in mirne, prespane noči brez skrbi!
Default avatar
Zelo podobna zgodba. Nevem, kako se obnašati! Tip namreč menjuje avtomobile, tako da sploh nevem na kaj naj sem pozorna na cesti. Sem mi je pa zgodilo tole s policijo. Me je ustavil na poti v službo - bivši se vsedel v avto in me oklofutal in to tako, da sem potem mesec dni hodila naokrog z modricami. Predsedel se je v svoj avto in se odpeljal. Jaz sem šla na policijo in vse to pokazala, k zdravniku za potrdilo o poškodbi itd. To je bilo lani in od tistega časa še ničesar niso ukrenli. Bil je ovaden pri sodniku za prekrške, ampak iz tega še nič. Enkrat me je počakal, me prehitel, se zapeljal tik pred moj avto in z vso silo zavrl, tako da sem se mu zabrisala v zadek avtomobila. Prišla policija, mi napisala položnico, ker nisem imela razdalje, on se je izgovoril, da je zavrl z vso silo zato ker mu je pes skočil na cesto. Pa so verjeli njemu Policije imam čez glavo.
Default avatar
Se opravičujem moj nick MELI. Kolegicja se včasih igra na mojem PC-ju, pa sem malo prehitro kliknla.

Torej je to moje pisanje.
Default avatar
Draga Meli!

Tudi sama sem imela podobne probleme z bivšim fantom ,s katerim sva bila skupaj skoraj dve leti. Zapustila sem ga, ker so razlike med nama postajale vedno večje, vse kar naju je povezovalo je bil še samo sex.
Sicer me ni pretepal, me je pa še dobri 2 leti klical po telefonu sredi noč, mi trobil pred hišo in zvonil, najpogosteje med vikendi ko se je zabaval s prijatelji. Vse to me je še bolj odbijalo od njega, saj od fanta starega 23 let tega nisem pričakovala. V vsej tej njegovi horosti se je napil in razbijal svoje avtomobile ter tvegal tudi svoje življenje. Poskušala sem se pogovoriti z njim, a mi je vedno odgovarjal le da me ima še vedno rad in da me hoče nazaj, kljub temu da je skoraj vedno imel ob sebi kakšno novo punco.
Višek vsega je bil, ko je najbolj hudih časih mojega življenja (bolezen v družini) ponoči trobil pred mojo hišo in me klical po telefonu - v slušalko mi je spuščal glasbo in govoril perverzne besede. Takrat sem klicala policijo. Ti so njega in njegove kolege legitimirali in jih samo opomnili naj se odpeljejo domov. Za njih ni bilo pomembno, da so nadlegovali celo mojo družino in še vse sosede. Naslednji dan sem prosila za pomoč njegovo mama, ki mu je, vsaj tako domnevam, malo oprala možgane. Nekaj časa je bil mir, dokler ni neke noči okrog 3. zjutraj zopet zvonil telefon. Moj bivši je klical pijan iz svoje fantovščine in mi govoril, da se bo poročil, da je njegova punca noseča in da upa da sem vesela, ker si bo uredil življenje. Hkrati pa mi ni pozabil povedati, da me ima še vedno rad in da če si premislim, bo takoj zopet z mano. Brez besed sem mu odložila služalko.Takrat sem ga zadnjič slišala, od tega so minila že skoraj 3 leta. Upam, da si je res uredil življenje in čeprav me je stal ogromno živcev in neprespanih noči, mu vseeno želim srečo.

Meli poskušaj se pogovoriti z njim, čeprav vem da je zelo težko takemu nekaj dopovedati. Sicer ne vem kako si se razumela z njegovimi starši, a poskusi se povezati z njimi. Meni je pomagalo, saj sva si bili z njegovo mamo zelo na roko.
Želim ti veliko sreče in čim manj stresnih trenutkov!

Tanja
Default avatar
Nikoli si ne bi bil mislil, da je takih primerov toliko in da - zelo zanimivo -
taki tipi kljub svojemu obnasanju najdejo nove punce.....
Default avatar
... ki padejo na finto in je to spet začetek neke slabe , že na začetku obsojene na propad, zveze. Žalostno , toda resnično.
Default avatar
Meli živjo.

Moje mišljenje je takole:

V Sloveniji imamo tudi privatne detektive, ki pa niso toliko vezani direktno
na policijo. To pomeni, da lahko detektiv zalezuje tvojega bivšega
fotografira nasilje nad tabo in vse skupaj preda uradno policiji, katera
bi morala v takem primeru tudi ukrepati.

Vem, saj vem da jih je potrebno plačati za to da bodo zbrali dokaze,
ampak mogoče pa le pokliči po tf. kakega od teh detektivov pa malce vprašaj
kake cene imajo. Potem se pa s fantom odločita kako in kaj naprej.

Nikakor pa ne podpiram tega, da bi ga tvoj fant pretepel, kajti taki tipi ne
pozabijo tega, da so bili ponižani (pretepeni) s strani fanta od svoje bivše....

In bumerang se lahko vrne čez nekaj let ???

Upam da boša lahko rešila svoj problem...

lp
Default avatar
Ej bolj se ne bi mogel strinjati z vami - lahko sam potrdim, ker poznam vsaj en tak primer! Najbolj žalostno pa je, da obstajajo punce, ki potem vzamejo takega nazaj, samo da bo mir. Če pa jo vprašaš, zakaj je to naredila pa odgovori: Jooooj pa če me ni nikoli prevaral, pa glej kako dokazuje da me ima rad!
Ja mater, a te ima rad, če te ne spoštuje?, te ima rad, če te uporablja samo za izpraznitev?, za sex?, te ima rad, če počenja take brezvezne stvari, da je nevaren sebi in drugim? te ima rad, če te tepe? In potem dobiš take odgovore, pa saj to dela zato, ker me ima tako rad itd.... Potem pa trpi ženska neumna. Sorry ampak ne morem se drugače izrazit! Da ne bo kake pomote, to se nanaša na primer, ki je meni poznan in na nobeno punco na tem forumu :) Nekoč sem se opekel s tako punco....pa mi ni več do tega :)

lp,
Default avatar
Točno to sem imela v mislih tudi jaz.

Poznam namreč gospoda, ki vodi eno takih agencij za varovanje in je pred časom govoril tudi o taki dejavnosti, kot predlaga Klemenxx, Meli. V kolikor je situacija res tako nevzdržna, da te je strah, potem moraš nekaj ukreniti, da se tega znebiš.
Če bo rezultat dober, ti bo tudi nekaj zmanjšan lastni budget pomagal, da ne boš v večnem strahu pred človekom, ki je vprašljivega zdravja psihe.

Da bi pa razmišljala, da te ima iskreno rad, nikar! To je kvečjemu sebična
"ljubezen" ali celo obsedenost. Če ima koga rad, je to on sam. Grožnje, da si bo kaj naredil pa mu služijo samo za pomoč, da bi v tebi zbudil usmiljenje, če že ne more ljubezni.

Vsekakor ti svetujem, da bodi skrajno previdna kje hodiš in s kom. Nikoli ne veš, koliko je res "nor" in česa vsega je zmožen. Sicer pa so te opozorili že ostali pisci na to.
Default avatar
Policija ne bo prsla dokler ne bo kej vsaj mal bl konkretnega. Dokler se vozi mimo hice ne smejo nc nardit.Po mojem je najboljs, da najdes nekoga, ki je temo tvojmu bivsmu dost velika avtoriteta, nekoga, ki ga ma za vzgled. Ce je kdo tak, bi blo dobro, da se pogovoris z njim, tako da bi ga potem on poskusal umiriti.
Lp
simon
Default avatar
Glede policije morte vedt, da majo zelo zavezane roke. V prvem primeru je policija naredila svoje, tako da bi morala biti jezna na pravosodje. V drugem primeru bi res morda lahko drugace ravnali, vendar bi pred vsakim sodnikom zmagala njegova zgodba. Policija tudi vedno ne more vedeti kaj res in kaj ne. Veliko je takih prijav o nadlegovanju ali posilstvih, ker si take zgodbe prizadeta dekleta izmislijo iz mascevanja, zato to obravnavajo zelo previdno. Morate vedeti, da so tudi policisti ljudje in bi ze ukrepali kako drugace, vendar jim pooblastila tega ne dovoljujejo. Tako je, ce se gremo pravno drzavo.

Lp
simon
Default avatar
Ura privatnega detektiva je 5000 sit plus stroski. Ne vem ce bi bila to ravno resitev.
Lp
simon
Default avatar
Mislim, si tip res zasluži batine, ampak vseeno tega ne bi počel. Ker se vidi, da je tip res neuravnovešen, se bojim, da bi se potem maščeval Meli in ji še kaj storil. Težka situacija. Tudi policija se zgane, ko je večkrat že prepozno. Meli poskusi se ga čim bolj izogibati in upam, da se bo sčasoma ohladil. Držim pesti. LP John