Starševski čvek

študenti perejo stekla na bencinski

Default avatar
Gotovo se je že tudi vam zgodilo, da vam je na bencinskem servisu študent pristopil in začel drgniti vaše vetrobransko steklo. Vmes natočite gorivo, ga plačate, študent konča svoje delo in vi se vračate proti avtomobilu.
Kaj pa zdaj?
Mu stisnete kak evro? Koliko (in ali je to odvisno od simpatičnosti)?
Ali pa si mislite, da saj mu niste sami rekli, naj drgne, in ne daste ničesar.
Default avatar
Zelo smotana situacija, ker imam redko pri sebi kaj drobiža. Tudi klošarji so zadnje čase pri meni bolj na suhem. Žal. Redko plačujem z gotovino.
Default avatar
Ma kako lahko enačite klošarja, ki fehtari, z nekom, ki dela na bencinski za plačilo. Saj ima vendar od petrola plačano. A v trgovini tudi daš blagajničarki ene dva evra napitnine? Pa zagotovo zasluži na mesec manj kot študent na petrolu.

Lahko mu rečeš hvala.
Default avatar
Kdo jih pa enači?
Default avatar
Ne vem, če dobijo plačano. Nekaj dni nazaj sem na straneh študentskega servisa videla, da so na neki črpalki iskali študente za čiščenje vetrobranskih stekel. Pisalo je, da je plačilo napitnina.

Morda pa to ni povsod tako.
Default avatar
Res se mi smili študent, ki na črpalki čisti okna. A jih danes na faksu res ne naučijo nič bolj koristnega?

Jaz očistim stekla na svojem avtu vedno sam.
Default avatar
saj ni tam zastonj je napisal/a:
Na našem Petrolu delajo izključno za napitnino. Torej, dovolijo jim tam delati, ampak Petrol jim nič ne plača. Vsa plača so prostovoljni prispevki voznikov.
Default avatar
če perejo stekla vsem tistim MONovkam, ki so se oglašale v spodnji temi "darila vzgojiteljicam", potem ne vem če dobi ta študent več kot 5 EUR na mesec. Ker po njihovem mnenju je itak plačan za to, da ti opere šipo, se ti prijazno nasmeje,...
In moj odgovor: vedno dam kakšen EUR, če ga le imam pri sebi. Če pa nimam, pa kupim kakšno plastenko pijače, piškote, sladoled,...ko grem na blagajno plačat bencin
Default avatar
Jaz vedno dam 2€. Če nimam drobiža pri sebi, pa papirnat denar razmenjam pri blagajniku. Potem pa poiščem študenta ali študentko.
----------------------------------------

Novi štajerski pregovor: Kjer je dim, tam je tudi radar
Default avatar
1 eur ali 2. Sram naj bo nekatere med vami. Verjetno niste nikoli študirali, sicer bi vedeli.
Default avatar
Letos na čistilce šip še nisem naletela, lani se pa spomnim, da so vedno vljudno vprašali če smejo očistit šipo. Po navadi dam od 0,5 do 1 evro, odvisno koliko imam v denarnici. In tudi kolikor se spomnim so bila že pred leti ta dela izredno malo plačana, če sploh kaj, ravno zaradi napitnin. In a ni bilo včasih tako, da so dobili delo samo otroci zaposlenih v Petrolu, ravno zato, ker je bil zaslužek dober.

Jaz vedno stojim na stališču, da je še vedno bolje da dela to, kot da se doma po riti praska.
Default avatar
Dam do 1€, včasih pa tudi ne, ker mi včasih s tolk umazano vodo spucajo, da je še slabš kot je bilo prej. Klošarjem in drugim fehtarjem ne dajem denarja, oziroma ga dam izjemoma.
Default avatar
Ne vem kaj se nekatere kregate, če bi sedeli v bifejih in po parkih bi pa spet vpile,ta mladina nič ne dela.
Jaz jim vedno dam od 1-2 eur.
Živi in pusti živeti.
Default avatar
Vedno dam napitnino. Tudi sama sem kako desetletje nazaj poleti delala na bencinskih servisih in si tako zaslužila nekaj denarja za svoj "luksuz".

In veste kaj - vedno in najraje so dajali ravno tisti, ki niso imeli veliko. Fine gospe in gospodje v lepih avtomobilih še dober dan niso odzravili nazaj.
Default avatar
Vedno jim plačam, evro ali dva. In to zato, ker je tam delala tudi hčerka prijateljev in sem si zelo dobro zapomnila, ko je pravila, kolikim je zastonj "spucala šipe" in kako so jo eni gledali grdo, drugi v smislu, "pismo, a naj ti dam kej, al ni treba" in pa tretji, ki so z veseljem segli v žep.
Default avatar
No, jaz sem bila prepričana, da za svoje delo dobijo plačilo od petrola. Se opravičujem, če sem koga zavedla.

Je pa res, da mi že par let ni na črpalki nihče pral šip, pa čitno nisem v toku z informacijami. Pred leti vem, da so bili plačani.
Default avatar
Mene moti samo to, da "skočijo" na moj avto brez vprašanja/dovoljenja.
Če so šipe čiste je brez veze neko posiljeno čiščenje, če pa niso, rad dovolim in dam drobiž. Samo če ne vpraša, jih ne hebem.
Default avatar
Jaz študentom na servisu vedno dam napitnino do 2 eur, Petrol jih plača ampak zelo slabo, res pa z napitninami kar nekaj zaslužijo.

po informacijah iz "prve roke" - najmanj dajo vozniki golfov:)
Default avatar
NO, iz prve roke vam povem, da je plačilo IZKLJUČNO samo napitnina, ki jo dobijo od tistih, ki jim operejo avto. In jaz jim vedno dam.
Default avatar
Predvsem bi jih morali naučiti osnovnega bontona. Najprej bi morali vprašati, če lahko in potem to narediti tako kot je treba ne pa da mi z umazano vodo umažejo steklo. Takemu ne morem dati denarja. Sem se pa odločila, da bom določene ljudi začela vzgajati, haha. Postala bom ena tistih starih bab, ki težijo. Ampak v naši državi je res vse tako neprofesionalno. Če bi ljudje cenili svoje delo in vložili malo več truda v malenkosti, bi jih tudi drugi bolj cenili.