Style.Over.Net

Nega, ličenje in style

Odgovarjajo: Anja CajhenLaura Sardinšek, mag. kozm., dipl. m. s.

naravna lepota vs. make up

Default avatar

tamara x

Kako lepo je pogledati žensko, ki je zelo lepa brez make upa ali le s trohico le-tega, skratka s karseda naravnim videzom.

Na linku je tak primer Katarine Kresal.

http://www.shrani.si/f/1g/12h/3ZoNSt3X/1/lepa.jpg

Menite, da ženske dandanes pretiravajo z uporabo ličil?
Default avatar

jul

Pač pravi trenutek, če bi bila obrnjena desno bi bila pa spet druga hahahaaa. lepota je relativna hahahaaaa
Default avatar

Zima1

Meni je tudi všeč, ker uporablja malo ličil oz. zelo naravne odtenke. Mislim, da je napudrana, oči in ustnice rahlo poudari.
Default avatar

janez ž

Ženska mora biti vedno urejena. Moški smo vedno lepi.
Default avatar

nikoli nisem

Sama se nikoli nisem nič ličila in se nikoli ne mislim. Tudi farbati lase se ne mislim. Lahko smo lepo urejene tudi povsem naravne. Afnanje z make upi je po mojem za tiste, ki si želijo biti lepše kot kakšna druga, ki so premalo samozavestne, da bi se v svoji koži dobro počutile. Imam pa 42 let, da ne bo pomote, mislim, da mi nič ne manjka...
Default avatar

sladka smetana

Kar se mene tiče, imajo druge lahko na sebi kile mejkapa, jaz osebno ponavadi na obraz ne dam ničesar drugega razen kremo, ob redkih priložnostih maskaro in lip gloss, da pa se še napudram, to mora pa že skoraj biti Dan D. Ko sem gledala svoje fotografije, sem ugotovila, da sem najlepše brez mejkapa oziroma sem si tako najbolj všeč.
Default avatar

*katka*

Meni je pa vsaka ženska lepša, če ima malo namazane trepalnice.

Jaz sem prelena oz. prerada spim, da bi se vsak dan, si pa za kak pomembnejši sestanek vedno namažem trepalnice - se počutim lepšo in bolj samozavestno.

Odbija me pa "maska" na obrazu (puder, šminka, maskara, namazane veke).
Default avatar

naravno ličenje

če ni naravne lepote, ne pomaga NOBEN make up. sicer se z njim da marsikaj popraviti, povdariti, izboljšati, da je ženska bolj všečna in privlačna, ne pa lepa. Ampak je treba imeti smisel za estetiko in vedeti, kaj uporabiti in seveda kako.

Pretiravanje z ličili je pa druga skrajnost, ki je za moje pojme odbijajoča. Recimo, dnevno ličenje oči : debela črna črta na zgornji in spodnji veki, več plasti črnega tuša na trepalnicah, ali celo košate umetne trepalnice, živo modra barva na celotni zgornji veki + debela plast pudra v presvetlem odtenku = dramatičen, nenaravno lutkast videz. Ženska, ki je iz sebe naredila dramatično ikono, potem pa taka ves dan sedi v službi!?

Dejansko se nekatere ženske naličijo, pa bi bilo bolje, da se ne bi, ker bi bile brez bolj naravne in privlačne. Saj vendar obraz ni kot neko prazno slikarsko platno, ki ga je treba porisati in pobarvati.
Default avatar

Barca

Redno (vsak dan) uporabljam črtalo za oči ter tuš za trepalnice. Brez tega izgledam, kot da bi se ravnokar nehala jokat:(

Tu pa se moje ličenje neha, ne uporabljam pudra, šminke... za kako posebno priložnost še malo barve na veke in to je to.
Default avatar

Cveka

Jaz pa mislim, da k urejenemu videzu sodobne poslovne ženske sodi tudi nekaj make-upa. In Katarina Kresal je lep primer tega, kako izgleda sodobna poslovna ženska. Ne govorim, da je kaj narobe, če ženska ni namazana, pravim samo, da se meni zdi to lepše.

Res težko pa gledam ženske, ki imajo toliko pudra in vsega ostalega, da bi cel obraz padel dol, če bi jo udaril po glavi.
Default avatar

njur,njur

Jaz pa maskare sploh ne opazim na očeh. Edino če je tako namalano, da so celi kosi gor. Bljak.
Se pa strinjam z eno zgoraj, da te make up ne polepša, samo malo bolj plastičen si potem.
Mi ni gršega kot videti napudrano faco spodaj pa mozolje ki kar ven sekajo.
Default avatar

r0mana

njur,njur je napisal/a:
niti nenapudrani mozolji, ki kar sekajo ven iz obraza?

brez pudra ne grem iz hiše, brez make-upa pa... puder v mojem primeru ni za poudarjanje lepote ampak skrivanje pomanjkljivosti...
Default avatar

njur,njur

r0mana je napisal/a:
Ne.
Default avatar

Čebela Adela

Sem tisti tip ženske, ki mora imeti namazane trepalnice. Pudra in ostalega make-upa ne uporabljam, maskaro pa vsak delovni dan, za vikende pa ne. Če slučajno pridem brez maskare v službo, me že na hodniku napadejo, če sem bolna. Moje trepalnice so zelo neopazne in res izgledam malo bolno :)
Default avatar

kruhek

Meni je všeč make-up, ki ga uporablja KK, tudi sama prakticiram nekaj podobnega. Ko pa športam, pa absolutno nič.
Default avatar

lea31

meni je lep make up, ali pa tudi, če je ženska brez njega, odvisno od situacije oziroma priložnosti.
Default avatar

anna.

jaz osebno ne uporabljam make up-a čeprav si ga želim, vendar sem prelena, da bi se vsak dan mazala.

nič nimam proti namazanim ženskam. to je čisto njihova stvar, vendar je res da nekatere pretiravajo in, da če si odstranijo make- up so čisto spremenjene in jih skoraj ne prepoznaš.

Moderatorji

Anja Cajhen
AnjaCajhen
Laura Sardinšek , mag. kozm., dipl. m. s.
Laura Sardinšek