Nosečnost in obporodno obdobje

Odgovarjajo: Jasna Dolamič Gričar, družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok • Klavdija Slapar, dipl. babica

Februar 2010

Default avatar
A je že kakšna februarčica 2010 kje, da malo počvekamo... Jaz sem včeraj videla plusek, bo pa to naš tretji sonček, če bo vse šlo tako, kot mora it...

Lp
Default avatar
Oj vesna!

midva sva teden nazaj zagledala plusek:) za naju bo to prvi otrok, sva ga že težko pričakovala!

Mislim, da bom imela rok 12.2.2010. Želela sva poletnega dobila zimskega:)

za enkrat se super počutim, nič drugače. upam, da pri tem tudi ostane. Kaj pa ti?

občutki so zanimivi:)
Default avatar
Malček se bom vmešala... Sem slučajno prebrala, pa se moram oglasiti :) Doma imam 2 in pol meseca staro deklico, ima pa njen očka rojstni dan na 12.2. So mi vajine vrstice priklicale v spomin začetne trenutke nosečnosti - zdi se mi, da je bilo to včeraj, po drugi strani pa da sem to doživljala v nekem drugem življenju. Jooooj, kako gre to hitro! Lepo nosečnost obema želim!
Default avatar
Živ!

Čestitam obema!

Pri meni 5.6. plusek, izračunala, da bo rok 5.2.2010. Ve samo partner. Uiiii, kako me razganja. Pregled imam pa šele čez dober mesec. Šele, ko mi G potrdi bom povedala bližnjim.

Kdaj imate pa vi pregled?
Default avatar
Jaz imam po mojih izračunih rok 13.02.2010. Počutje dobro, malo sem sicer zaspana, kar pa ni čudno, ko pa imam doma nadebudnega 9-mesečnika :). Na pregled se bom pa naročila jutri, ker sem morala danes opraviti še en test, ker kar nisem mogla verjeti, da vidim plusek - še vedno tudi še dojim, sma se pa s partnerjem kar od decembra trudila za tretjega sončka...Pri nas zaenkrat ve partner pa starejši otrok, pa moja najboljša prijateljica in do prvega pregleda bo tako tudi ostalo...potem pa zve ves svet :)
Default avatar
Čestitke Vesni in jaztudi. jaz sem tudi prejšnji teden zagledala plusek. In kot Vesna pričakujem tretjega. Imam že sina in hčer.Moj rok je po izračunih 11.2.2010. Zaenkrat veva samo midva z možem. Žal mi je, da ne morem povedati otrokoma, ampak sva se odločila, da prve tri mesece ne želiva, da okolica ve. Si pišemo.
Default avatar
Tudi jaz se pridužujem tej skupinici, midva pričakujeva 12. februarja in je najin prvi. Delalo se ga je pol leta ampak se je zdaj končno prijelo. Zaenkar me še nič ne daje, danes sem se hotla naročit pa je moja ginekologinja v staležu. No jutri se bom naročila pri med. sesrti ko bo vedla, kdaj pride zdravnica nazaj. Se še oglasim kaj. Od kod ste punce moje? Jaz Mariborčanka...
Default avatar
Tudi midva sva delala na otroku ene osem mesecev. Bližnjim in prijateljem sva že povedala. Nisva mogla biti tiho. Sem pa iz dolenjskega konca.

jaz samo upam, da bom čim dlje se tako počutila kot se sedaj in da bom lahko čim dlje delala.

lp.
Default avatar
Tudi jaz sem z vami. Imava že enega 5 letnika, zdaj sva po skoraj treh letih "truda" zagledala plusek. pregled imam v začetku 8 tedna, to bo 23.6.
A je mogoče še katera opazila malo sledi krvi na papirju. Jaz sem danes zjutraj, čisto malo rjave, pomešane s sluzjo. Sem že hotela do ginekologa, pa se sedaj ne pojavi več. je to normalno, če gre samo za kapljico?

LP vsem
Default avatar
Jaz sem tudi imela v prejšnjih nosečnostih rjav izcedek v začetku 6-8 teden, pa je bilo vse ok. Tokrat nimam, mi je pa mal slabo.
Default avatar
Jaz sem to opazila še preden sem delala test. Sem že mislila, da bo spet ta rdeča, ker sem imela tud krče,mozolje... potem pa je ni blo in plusek je bil tu. Drugače sem pa jaz s koroškega konca, da odgovorim NatyNaty.

Lp
Default avatar
Po mojem izracunu bi naj bil sicer januar, pa se vseeno pridruzujem. Se nihce ne ve, pa ne vem, ce bova zdrzala dlje kot do sobote.
Prvi pregled imam v petek. Zanima me ali je katera vzela partnerja na prvi pregled ali sele pri naslednjem, ko se ze kaj vec vidi na UZ?

Cestitke vsem in lepe prihajajoce mesece.

lp
Default avatar
Prvi pregled opravljajo še vedno vaginalno, moj ni šel zraven, gre pa z mano na NS :)
Default avatar
Se pridružujem tudi jaz. Imam pa problem pri izračunu rojstva, saj nisem imela nikoli rednih menstruacij - vedno z zamudo 10, 15 dni - torej kako naj izračunam točno (zadnjo m. sem imela 24.04.2009) da bo čimbolj točno?
Default avatar
Nekje 1.2.2010 bi lahko imela rok po zadnji menstruaciji mayble.
Default avatar
Meni je danes izracunal datum, potem pa po UZ ugotovil, da bo verjetno kaksen teden kasneje. Tezko je zelo tocno.
Default avatar
No, pa imam tudi jaz datum pregleda - 02.07. Kako se kaj počutite februarčice? Je že kateri slabo... Meni zaenkrat še ni, pa upam, da bo tako tudi ostalo, sem pa non stop lačna in zaspana...

Lp
Default avatar
Pozdravljene srečke nosečke. Jaz sem en čuden primer. Na kratko. Imela sem 10 transferjev zadnji je bil 28.4.09. 8.5.sem dobila menstruacijo. Danes smo 13.6.in menstr.ni od nikoder.Očitno nam je uspelo po naravni poti.Testa pa še ne bom delala ker sem bila do sedaj vedno razočarana ko se ni nič prikazalo.Počutje je kar ok, le solata mi bolj paše kot ponavadi.ČE sem noseča bo porod nekje 12.2.2010. Vsem želim lepo in mirno nosečnost in se opravičujem če sem vas zamorila.
Lep pozdravček

M baby
Default avatar
nihajoce med non stop lacna in obcutki slabosti...zaspana pa tko, da po 17 komaj se pokonci stojim...

m baby - drzim pesti, da je!
Default avatar
FEBRUARČICE DRAGE.

SE VAM PRIDRUŽUJEM.
NAREDILA SEM TEST.

IN POGLEJ 2 ČUDOVITI ČRTICI. SEM ČISTO BREZ BESED. VSEM ŽELIM LEPO NOSEČNOST IN SE BEREMO.

Moderatorji

Jasna Dolamič Gričar , družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok
Jasna Dolamič Gričar
Klavdija Slapar , dipl. babica
Klavdija Slapar