Forum.Over.Net

Enostarševske družine

Biti starš v enostarševski družini pomeni biti odgovoren za vse - vzgojo, gospodinjstvo, finance. Na tem forumu boste našli odgovore na vprašanja, ki vas težijo in o katerih si ne upate govoriti.

počitnice - prilagajanje

Default avatar

simoncalimonca

Vprašanje - imate že dogovorjen dopust v službi, dogovor z družbo, da greste določen termin na dopust in potem se oglasi bivši, da bi ta isti termin odšel tudi on oziroma se vama termini križajo. Kaj storite v tem primeru? Mi smo se enkrat že prilagodili in potem spremenili naš termin (jaz, moj partner in otroci), tokrat pa tega ne želimo narediti. Torej kaj sedaj?

Termin kdaj naj bi oče imel otroke pa v sodbi sodišča ni fiksno določen (14 dni v času počitnic po dogovoru).
Default avatar

BMW 540

Edina opcija je dogovor....oz., če se termini križajo se preprosto otroka vpraša kam in s kom bi raje šel...
Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...
Default avatar

NevaM

Mi imamo v sodni odločbi določeno, da se do konca maja more določit datum počitnikovanje z enim in z drugim. Ker se nočem spet odpovedat počitnicam tako kot lani, smo se to zmenili že marca.

Zdaj ni dvoma...

Zate pa bi rekla, da če se ni prej odločil, pač ne more v tistem terminu imet otrok. Če bi ti prej javil, bi se ti v službi verjetno že drugače dogovorila. Ne?
Default avatar

simoncalimonca

@BMW 540 o tem s kom bi otroci raje preživeli počitnice ni, vem kakšen je njihov odgovor že v naprej saj komaj čakajo, da odrinemo na dopust in ne mine dan, ko ne bi spraševali, kdaj bo to. Zaradi družbe predvsem.

@NevaM nikoli ne sporoči kdaj, ampak vedno čaka name in potem "meša štrene". Par let nazaj je celo rekel otrokom, da zaradi mene ne morejo na dopust z njim, tako, da sva se midva z mojim (oba v službah) prilagodila njemu, ki pa je bil takrat brezposeln.
Default avatar

ločevalka

Marca mu uradno daš vedeti, kateri trije termini tebi hodijo po glavi za dopust in naj v roku dveh tednov tudi on sporoči svoje. Po dveh tednih termina ni, mu uradno daš vedeti, katera dva termina tebi hodita po glavi za dopusti in naj v roku dveh tednov tudi on sporoči svoje, sicer smatraš, da sta mu oba termina kul, ker bo on šel v tretjem terminu. Še čez dva tedna mu pošlješ priporočeno pa še sms, kako si se odločila, ker se njemu očitno noben termin ne križa z njegovim predvidenim. Kako lepo, ker bodo otroci lahko šli dvakrat na dopust in bodo ful veseli.
Pri nas se njegov predvideni termin križa z nekim otroškim taborom, ampak to naj rešijo oni.
Default avatar

k72

jaz mam dopust vsa leta na isti termin.
Je lani prvič ponudil, da vzame ta malo s sabo na dopust.
(PRVIČ v 10-ih letih!) Seveda v času mojega dopusta.
No, na koncu sem jaz šla na "dopust", oni so pa ostali doma. Pa ji je prej trdil, da jaz itak grem samo za par dni k mami, oni grejo pa na morje.....
Tako, da jo je uspel prepričati, da je bila tisti teden mojega dopusta z njim (kar bi bila lahkio cele počitnice, ko jaz nisem imela dopusta....

ŽAL, tudi to se dogaja.
Pa mi je bilo po eni strani kar prav, da je tamala videla, da iz njegovih obljub o dopustu ni bilo nič.