Starševski čvek

za mariborčanke ali ostale - adrenalinski park

Default avatar
Pozdrav!

Ogledujem si pa me zanima, če mi lahko kdo iz lastnih izkušenj pove, kako to izgleda?

Je primerno za 6 letne otroke?

Kako daleč je od železniške postaje v Mariboru do tega parka? Se da peš ali je boljše iti z avtom - če se v parku preveč utrudiš? Kako pa je s parkiranjem avtomobila?

Najlepša hvala za odgorove!
Default avatar
Izkušenj sicer nimam, to ti bodo povedali drugi, lahko pa ti povem, da je precej daleč od glavne železniške postaje in bo bolje, da izbereš kak drug način kot pešačenje.
Default avatar
Peš je daleč. Vozi pa mestni avtobus -- mislim da št.2/1 do vhoda. Parkirišče je v bližini.
Nisem še bila notri a me tudi ne vleče! Prijatelji, ki take stvari redno obiskujejo so navdušeni nad pohorskim, ki je pri trikotni jasi- avtobus št.6, kjer se lahko tudi sankaš na posebnih tirnicah, pa še na svežem zraku si s prekrasnim razgledom. V Betnavi pa si v mestu v enem temnem vlažnem zaraščenem....gozdičku - meni ni niti malo všeč - hodim mimo vsak dan, pa ne vidim, da bi imeli kakšen obisk.
Default avatar
Za peš definitivno ni, tudi če nisi utrujen, potem raje izberi mestni avtobus.
Za parkirat, če ste z osebnim avtomobilom, ni nobenega problema niti stroškov.
Default avatar
pacika, ne vem, kam gledaš, betnavski gozd je pač super za sprehode, mi smo tam bolj čez vikend in je vedno precej pestro :) samo več rekreacije in zabave je za večje otroke, mladostnike itd.
Default avatar
Gledam proti gozdu, tudi skozenj kdaj grem (na poti v in iz službe) - pa med tednom ni nikogar. Priznam, da čez vikend ne hodim tam.
Default avatar
Pozdravljena!

Izgleda, da predhodniki nič kaj ne hodijo v pustolovski park, sicer bi vedeli, da je čez vikend kar gneča, čez teden pa je v času šole malce težje gneča. Pustolovski park je za 6 letnika, ki je vsaj malo športnega duha dobra zadeva. Imaš več prog različne zahtevnosti.
Je pa res, da je od železniške postaje precej oddaljen. Je v smeri Pohorja v Betnavskem gozdu.
LP
Default avatar
Jaz pa adrenalinski park toplo priporočam. Najbolje je, da pridete že dokaj zgodaj dopoldan, ker vam karte veljajo cel dan. Seveda je del parka primeren tudi za šestletnike, še posebej če so adrenalinski navdušenci.
Če sta dva odrasla in dva otroka približno enake velikosti lahko kupite samo dve karti (eno odraslo in eno otroško) in si menjavate varnostne pasove (bodite zelo pozorni, ko vam jih inštruktor na začetku zapenja, da ga lahko sami snamete in spet namestite). Seveda potem ne morete vsi skupaj plezat?!
Naša 11 letnica tam zelo uživa, pa drugače ni neka adrenalinka.
Najbolje je, da pridete z avtom ali pa vzamete od postaje taksi.Stojijo pa nekateri vlaki tudi na postaji Tezno, ki ni preveč daleč od parka.

Uživajte!

Lp

Ines
Default avatar
Vsem skupaj najlepša hvala za odgovore in nasvete.

Bomo šli v juliju en dan preizkusiti adrenalinski park in raziskovati Maribor.
Default avatar
vsekakor vzemi kak drug prevoz kot pešačenje od želežniške postaje, ker se boste zgubili pa če že to ne, bo vaš 6 letnik tako utrujen da od parka ne bo imel nič.

je pa ja primerno tudi za manjše otroke.

lej če greste z avtomobilom, potem pojedite iz avtoceste dol smer hoče, in pol naprej proti centru. ko pridete mimo industrijske cone (razni trgovski centri: Bauhaus, Merkur,Obi...), v semaforiziranem križšču pri Lidlu zavijte levo, na levi strani bo Betnavski gozd, na desni strani se gradi stanovanjsko/poslovni kompleks, peljite naravnost, drugo križišče, (na koncu gozda) zavijte levo, in potem najdite parkirišče nekje tam pri stolpnicah. v tem gozdičku je pustolovski park. če greš po tej cesti naranost, boš ob gozdu videla brunarico, ta je to.

sicer avtobus pelje točno mimo in tam pri stolpnicah ima avtobusno pstajo, greš samo preko ceste i si tam. ja in vozi 2/1
Default avatar
Meni se zdi ta park prav fajn. Za vikend je veno dostu ljudi, a se kar razporedijo, saj je "prog" že kar nekaj. Na katero progo lahko gre, je odvisno od velikosti/višine otroka.
Mi je pa smešno, ko gledam, kako starši praviloma le otrokom kupijo karto in potem spodaj stojijo in komentirajo in "vzpodbujajo" otroka. Grozno so pametni s svojimi nasveti, da bi pa sami poskusili, pa ne. Sploh mame ne. Meni pa se zdi, da je enkratno doživetje, če skupaj z otrokom to skusiš. Te poveže. In je vredno denarja.
Default avatar
a potem tam tudi skupaj molite?
Default avatar
No, najprej je treba nekaj ločiti. V Betnavskem gozdu je PUSTOLOVSKI PARK, adrenalinski park se nahaja na trikotni jasi na Pohorju. Pustolovski park ima različne težavnostne proge. Moja najmlajša ima 5 let in lahko gre vsaj na dve progi. Ena je lažja in primerna tudi za 4 letne otroke, druga je malo višja in primerna za otroke od 110 cm višine. Seveda lahko pležejo tudi starši, vendar mene to ne mika, zato raje spodaj gledam, da se otroci varno in pravilno pripeti.Meni se to ne zdi nič slabega in se zaradi tega ne počutim prav nič manjvredne.
Je pa to za otroke enkratno doživetje in mi se vračamo tja večkrat na leto.
Default avatar
naš tamanjši je bil lani star 6 let in je preplezal po stopnjah od 1 do 4. Pri 4 je imel že manjše probleme, ker ni imel razpon nog dovolj velik, da bi lahko prestopal na določenih mestih. Zato se je malo zazibal in nato nekako odskočil.
Sicer pa tudi mi gremo med vikendi dopoldan in ostanemo po par ur (vzamem za otroke poleg sendvič in sok- tam namreč ni nobene gostilne).

inštruktorji so zelo prijazni in ti vse razložijo. Fajn je, da greš z otrokom plezat. Midva z možem se menjavava (en dan eden, en dan drugi), ker konec koncev ni zastonj :)))

za peš pa je res zelo daleč. Priporočam taxi ali bus....