Mladi, ljubezen in spolnost

spolni odnos

Default avatar
Imam en problem. S fantom sva skupaj dva meseca in on si želi spolni odnos. Ne rečem da si jaz tega ne želim, samo v meni je nekaj kar si tega ne želi, in tega še ne sprejema. Zelo rada bi imela spolni odnos z njim, ampak v svojem telesu še nisem pripravljena, upam da razumete kaj želim povedati. Nisem se še pripravljena ljubiti z njim. Drugače ga zelo ljubim in bi iz ljubezni do njega imela spolni odnos. Prosim pomagajte ker ne vem kako naj se odločim. Sem za in proti. Proti sem zato ker me je sram. Zanima me nekaj vprašanj :
1. KAKO DOLGO PONAVADI TRAJA VAŠ SPOLNI ODNOS ?
2. KAKO DOLGA JE PREDIGRA ?

zELO SEM V DILEMI. NE VEM ALI NAJ IMAM SPOLNI ODNOS Z NJIM ALI NE. NAJBOLJE BI BILO POČAKATI KER ČE MALCE POČAKAM NE BOM NIČESAR IZGUBILA. ČE PA BOM TAKOJ ŠLA V SPOLNOST PA BOM MARSIKAJ IZGUBILA, NIHČE MI EN BO POVRNIL TISTEGA PRVIČ. IMAM IZKUŠENEGA FANTA, KI JE ŽE IMEL SPOLNE ODNOSE, VENDAR BOM JAZ ŠELE PRVIČ IMELA SPOLNI ODNOS, ZATO ME JE TAKO STRAH. VSE PRIJATELJICE SE HVALIJO KAKO LEPO JE IMETI SPOLNI ODNOS IN ZAKAJ GA JAZ ŠE NIMAM IN ČE BI GA IMELA IN KDAJ GA BOM IMELA. MAR NI TO MOJA STVAR ?

Najlepša hvala za vaše odgovore.
Default avatar
Kot prvo je važno, da poslušaš sebe in kaj si ti sama želiš. Če čutiš, da to ni OK, če čutiš, da nisi pripravljena, potem se ne podajaj v to, ker ti bo samo žal. Fant bi te moral spoštovat in spoštovat tvoje želje, prijateljice so pač tako... Dostikrat se punce samo delajo frajerke, kako je fajn, v resnici pa imajo spolne odnose iz drugih razlogov.

Kako dolgo pa traja predigra in seks? Kolikor dolgo hočeš:) Lahko 5 minut, lahko pa tri ure. Ni pravila.
Default avatar
Se povsem strinjam z Nadine.
Če še nisi pripravljena, počakaj - če te ima res rad, bo tudi on počakal s tabo. Ko bosta oba za, se bo zgodilo.

Ostalih se pa tvoja intima ne tiče, se ti ne zdi? "Prijateljice" so precej bolj zbegane kot si misliš.
Pozdravček in uživaj v mladosti!
Default avatar
Se popolnoma strinjam z nadine.

Če se boš podala v prvi spolni odnos brez da bi bila pripravljena nanj zna biti boleče.
Zato je pomembno da si tega želiš in se popolnoma prepustiš, potem bo tvoj prvi spolni odnos nepozaben.
Fant pa lahko počaka če te resnično ljubi... Dva meseca spet ni taka doba...

Koliko si pa stara?
Default avatar
NE imej še spolnega odnosa, sicer ti bo kasneje žal. Če tvoje odločitve ne bo upošteval, te NI vreden.
Default avatar
ne podajaj se še v spolnost. če nisi 100%, nisi pripravljena. da ti ne bo slučajno kasneje žal.
jaz sem se že zafrknil, a poti nazaj ni.
Default avatar
Prijateljice imajo prav. Spolni odnos je užitek, z vsakim dnem nekaj zamujaš.
Čakati? Le zakaj in do kdaj? do penzije? do groba?
Punca, fanta imaš, ne vidim razloga, zakaj nebi seksala.
Default avatar
spolno še ne aktivna je napisal/a:
Morda takega odgovora nisi pričakovala, a razmisli o napisanem:

Najpametneje zate je, če masturbiraš na različne načine. Pri tem se spoznavaj in in opazuj svoje občutke, nauči se uživati v samem dogajanju. Ko veš, kaj in kako ti je najlepše, ko brez moralnih in drugih zadržkov sebe privedeš do orgazmov, boš pripravljena na spolni odnos s fantom.

Na ta način se boš znebila "prtljage", ki ti sedaj ne daje garancije za zadovoljujoč spolni odnos s svojim fantom. Pri masturbiranju uporabi vso svojo fantazijo, predstavljaj si, da sta s tvojim fantom skupaj, da se ljubita brez omejitev....Da se dogaja VSE, kar ti nudi užitek.

Nato pa veselo v akcijo!!!

Upam, da sem pomagal. LP
Miran Vučko
Default avatar
Miran Vučko je napisal/a:
Zanimiv odgovor, ki se z njim ne strinjam. Sama sem namreč masturbirala že odkar vem zase (majhen otrok), pa vseeno ob moji prvi "akciji" nisem bila pripravljena na spolni odnos, čeprav stara 19 let.
Če čutiš, da še nisi pripravljena, nisi pripravljena in ne rinit v spolne odnose. Meni je, tako kot verjetno mnogom, žal. In četud sem imela za sabo bogato "masturbirajočo orgazmično kariero", ni bilo pri odnosu ne duha ne sluha o užitku, prej vse nasprotno.
Default avatar
Miran Vučko je napisal/a:
Povesm zgrešeno, no sicer je suxxx na svojem primeru potrdila da se ne motim.
Če bo masturbirala bo potešena, če ne bo, bo bolj potrebna.
In ko bo bolj potrebna, ji bo bolj pasalo. A ni tako?
Default avatar
Megaboy pozna samo "tehnično", telesno plat, ne pa tiste, ki je vsaj toliko pomembna, čustveno, (če hočeš, psihično, plat) gre pa lahko še za precej več, ampak to ti bo prinesel čas...
Ja, strinjam se, igraj se s sabo, da boš spoznala svoje telo in ga imela rada. Ne pričakuj preveč od prvega spolnega odnosa, sčasoma postane boljše in boljše (če si pa z nekom, ki te ima rad) pa sploh.
Default avatar
megaboy je napisal/a:
No, nisi dojel in tvoja teorija je še slabša kot od M.V.
Default avatar
Ne poslušaj preveč telih fantov, oni sex doživljajo drugače kot punce. Me smo bolj zakomplicirane in globoke. (So tud izjeme)
Sevetujem ti, da še počakaš in medtem gradiš odnos s fantom na pravih osnovah.
Jaz sem zelo srečna, da sem s spolnostjo čakala dokler res nisem bila pripravljena, niti malo mi ni žal. Je pa res, da je ob tem dobro imeti fajn fanta, ki te razume, spoštuje in podpira. To pa si itak želimo vsi (vsaj nekje globoko v sebi), zato če te fant v karkoli sili (posredno ali neposredno), res raje počakaj, morda na boljšega.
Default avatar
Mah, zelo globoko je tole o seksu s fantom. Kot da je fant neka vrsta kanarčka ali kaj.
Default avatar
Živjo. Se strinjam z miškamiš. Poslušaj najprej sebe, saj se gre za tvoje telo in tudi za tvoja čustva. 1. spolni odnos traja odvisno od vsakega para (občasno pašejo kakšni maratoni ;) ). Predigra je pa tudi odvisna od navad para. Si vprašala stvari, ki trajajo naključno dolgo ;). Smem vprašat kako si se odločila? Bi ti pa povedala, da še najmanj poslušaj prijateljice, ker nekatere pridejo in grejo in šele v nekem težkem trenutku vidiš katere so resnične prijateljice. Ravno zadnjič sem slišala, kako se punce podrejajo in primerjajo med sabo, zato tudi veliko depresije v najstniških letih. Zakaj ne bi bila unikatna, prepričana vase. Mal sem zabluzila vem :)) V glavnem pridna bot pa oglasi se še kaj ;)

lp, vevi