Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Glavoboli ob menstruaciji

Default avatar

slabovoljna

Kaj ima katera podobne težave z glavoboli ob menstruaciji?
Stara sem 34 let in ponavadi ob menstruaciji nisem imela nekih strašnih problemov. Malo me je črvičilo in zvijalo prvi dan, potem pa, kot da ni nič.

od začetka letošnjega leta pa so se mi začeli ob menstruaciji pojavljati glavoboli in to taki, pri katerem mi nobena tableta ne prime. Par dni skupaj me drži in včasih je že tako hudo, da bi najraje z glavo butala ob steno. ne pomaga spanje, ne pomaga sproščanje, ne pomaga rekreacija, ne pomaga nič.

je možno kaj storiti?
Default avatar

pikapok

Nalgesin pomaga.
Default avatar

enako

welcome to the club. Tud meni se je to pojavilo po tridesetem letu, je pa to migrena. Meni je sprva pomagal Naprosyin, potem sem poskusila Migran Aspirin, malo provaj, moraš pa vzet takoj ko te začne, potem je prekasno.
Default avatar

slabovoljna

pikapok je napisal/a:
Nalgesin pomaga.
žal, meni ne
ne nalgesin, ne cafetin, ne lekadol... grrrr
Default avatar

bila tam

Poznam, zelo dobro. Nič mi ni prijelo, mogoče je po 6 (!!!) Nalgesinih malo popustilo, katastrofa. Glavoboli so "čudežno" izginili, ko sem nehala jemati KT.
Default avatar

kavica123

meni pomaga črna kava (turška) - poskusi, škodit ne more! (sem brala tudi razlage, zakaj prava kava pomaga pri migrenskem tipu glavobola - ker ta glavobol nastane zaradi pulzirajočega žilja v glavi, kava pa malo zoži žile (zato tudi malenkost zviša pritisk, a jaz imam tako in tako kronično prenizkega) in odpravi glavobol - pri meni deluje v 99%!!

Mora pa bit res prava turška kava, ne kaki umetni capuccini... tisto nič ne prime!
Default avatar

samo 1

Voda.
Veliko glavobolov nastane zaradi manjka vode v telesu. V dnevih pred in med M pa zensko telo potrebuje vec vode.
Default avatar

voda, voda, voda

Jaz sem si najprej šla nabavit očala. Je omililo na 50% :-) Z ostankom se borim tako, da takoj, ko začutim, da prihaja, vzamem Lekadol in pričnem pit vodo... in se nalivam, nalivam, nalivam, nalivam...
Default avatar

glavobol

Ja,ja, to bo kar migrena. Meni je bilo kakor ti praviš včasih tako hudo, da bi se ob steno metala, migreno sem imela po cel teden skup, zjutraj sem se zbudila z glavobolom in zvečer legla z glavobolom. Poskusila imigran, pa sem imela hude stranske učinke, tako da je bilo še slabš, potem sem probala nalgesin (tist na recept), pa je bil brezveze, lekadol je prijel enako kot bi jedla tic-tac bonbone(torej popolnoma nič). Zdaj ko me prime (pa pazi, da res vzameš takoj ko začutiš, ker potem ne pomaga nič) vzamem ketonal, pa še KT sem nehala jemat in so glavoboli malo blažji (beri nimam jih cel ku... teden), drgač pa sem se naučila živeti s stem....
Srečno
Default avatar

koliko je 3x3

Ob menstruaciji telo razstruplja. Bolj kot je zastrupljeno, večje "težave" imamo ob menstruaciji. Glavoboli so v večini primerov povezani z veliko obremenitvijo telesa s strupi (težke kovine,...). Veliko pij, zmerno gibaj in čim manj strupov vase, pa bo.
Default avatar

od glavobola

sprobano že vse navedeno. Pomaga edino imigran ali imigran sprint (mislim, da se imenuje tako), ki je novejši. Je jih v škatli tudi več. Jaz se s tem borim že leta.
Default avatar

slabovoljna

tudi teorijo o razstrupljanju bi požrla, če ne bi...
do lani sem kadila. nikoli migren ob menstruaciji, ko naj bi se telo razstrupljalo.
že pol leta ne kadim več. se pravi, da vnašam manj strupov v telo. probleme imam pa večje.

zdaj sem si šla po aspirin migran. je bilo edino, kar so imeli v lekarni primernega.
Default avatar

glavobol

A je kera že probala zytec ali nekaj podobnega, v škatli so 3 tbl (kar konjske), ker sem imela full hude stranske učinke po imigranu,mi je zdravnica te predpisala sam se ne upam vzet, raj kar ketonal, ker ga poznam.
Default avatar

tudi jaz123

te zyrtec je meni nekoč dala zdravnica proti "alergiji" na sonce (pod narekovaji zato, ker nisem 100%, da sem jo sploh imela), a jih tudi nisem hotela vzeti, ko sem prebrala list, ne spomnim se več točno, kaj me je odvrnilo, a nasplošno ne jem tablet, če niso RESSS nujne!
Default avatar

bila tam

zytec je proti migreni - tisti najhujši. Poznam gospo, ki ji edino to prime, je pa zadeva samoplačniška, če se ne motim.

Meni osebno te stvari proti migreni niso pomagale, ker definicija migrene je, da ne traja dolgo, moji glavoboli in glavobili, ki jih opisuje avtorica, pa so trajali cel teden. Če si na KT, resno razmisli o prenehanju in se pogovori s svojim ginekologom. Moja je rekla, da so to "odtegnitveni" glavoboli in naj probam jesti KT brez pavze. Hvala lepa, sem raje nehala, pa še manj se mi na psihi pozna.
Default avatar

ena z migreno

Meni pomaga edino ZOMIG.Če tega vzameš te sigurno neha.
Vse ostal oje brez veze.
Default avatar

re

Za prvo silo tri sumece aspirine v vodo.
Jaz imam ze leta Imigran spray za nos, mi je resil zivljenje. Moja migrena je pogojena s hormoni, ko nimam ovulacije (vem, ker grozno boli), tudi migrene ob M nimam, oz. jo imam "neredno".
Default avatar

re

Se to, jaz sem probala vse zivo, od ketonala, preventive, injekcije KT, nic ni pomagalo, zato sem se zacudila, da 3 sumeci asprini pomagajo (sicer samo za kaksne 3 ure), vendar je baje asprin samo 10% manj ucinkovit kot imigran.