Ločitev, nezvestoba in ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj • mag. Irma Hus, specializantka psihoanalitične terapije

žena vs. ljubica

Default avatar
Zanima me za kakšne primere ste vse slišali o reakcijah žen do ljubic, ko si izvedele za moževo nezvestobo? Se grožnje ljubici ali kakršnokoli nadlegovanje s strani žene (ali pa obratno) pogosto dogajajo?

LP
Default avatar
Iz iskušenj lahko rečem, da se to prepogosto dogaja! Prihaja do klicev, pošiljanja sms-jem, elektronske pošte, do snidenj in tudi do fizičnega obračunavanja.

Osebno pa sem mnenja, da je tisti, ki vara sam naredil prostor neki tretji osebi. Če oz. ko si varajoči več tega ne dovoli, tudi tretja oseba ne mora priti blizu!

Zato je dobro, da prevarani oz. prevarane ne kličejo....tretje osebe ampak stvar razrešijo doma, saj, ko bo stvar urejena doma (pri varajočem), tretja oseba ne bo imela možnosti vstopa.

Sevda pa se je veliko lažje jeziti na tretjo osebo, kot pa na partnerja doma.
*********************************************
Mag. Veronika Seles, psihoterapevtka

Psihoterapevtski Inštitut - PTI
http://www.pti.si
Default avatar
Veronika Seles je napisal/a:

Jaz samo teoriziram...a vseeno me zanima, kako veš, za kaj gre...je namreč razlika, če je ljubici obljubljal, da se bo poročil z njo ali sta se zmenila samo za seks...prevaranti vemo, da jih...vi boste bolje vedeli...

90% laže o tem, kaj se je dogajalo? Kako lahko potem veš, da on ni med temi recimo 90%? Verjetnost, da laže je veliko večja od tiste, da ne laže.
Default avatar
Ja,obstajajo tudi primeri, ko nezvesti npr. ljubici leta in leta obljublja....

v takih primerih pa je včasih potrebno, da se soočijo vsi trije. Takrat pride ponavadi do spoznanja, da tisti, ki vara ni imel resnih namenov nikoli odditi in zapustiti žene...
*********************************************
Mag. Veronika Seles, psihoterapevtka

Psihoterapevtski Inštitut - PTI
http://www.pti.si
Default avatar
Veronika Seles je napisal/a:

Glede na to, da jih večina reče, da je bilo samo enkrat, tudi če so jih dobili po petih letih, žena še tega ne more vedeti...bi morala vprašati ljubico, če bi želela vedeti, če je bilo res samo enkrat v stanju alkoholiziranosti in na pobudo ljubice...jao...to mora bit grozno..razčiševanje, kaj je bilo, kaj verjeti...večina moških po odkriti prevari laže, ne? In večina jih še naprej hodi k ljubici, ne?

A so "moje" statistike prave. Sicer se pojavljajo različne, a so tu nekje. Vedno je govora o večini, resnično iskrenih je le peščica, ne?
Default avatar
Poznam par, oba sta bila poročena, sta v zvezi 44 let. On je že 30 let vdovec, ona se je že na začetku zveze ločila, ampak poročit in živet z njo pa noče še danes.
Default avatar
Vprašanje je, če ga ljubiš ali ne. Ti je afero sam priznal ali si izvedela od drugje? Ti je bil pripravljen na vse odgovoriti? Mu je žal?
Potem se vprašaš, če hočeš rešiti odnos. Če ja, potem moraš začeti zdaj in to pomeni, da nezaupanje, ki ga čutiš, razčiščuješ z njim in ne izven zakona.
Default avatar
Meni se pa zdi neumno, če se žena ne spravi do telefona in pokliče ljubico, ker le tako glasno doseže da se je več nima za norca in da v situaciji jasno pove da je game over.
Tudi največ se izve od ljubice, čeravno je pa tako, da je velika večina ljubic nafilanih z lažmi in sovražijo žene do kraja, tako da se avtomatsko postavijo napadalno napram njej.
Default avatar
Oja, sem že slišala za primere, ko je na koncu cel reč bila neko tekmovanje med ženskama, gospoda pa so uživali kot lastniki haremov.
Default avatar
Poklicala sem ljubico in vse se je zlagala.

To sem pa kasneje zvedela, ko mi je mož povedal resnico.

Kar je ona zanikala, seveda.
Default avatar
Dajte no... je napisal/a:
Imaš mogoče detektor?
Le kako mu je uspelo te prevarati?
Kaj še nisi slišala, da prevaranti lažejo? Ženam najbolj. Se jim kažejo uboge žrtve teh pohotni...
Vsak pa verjame tisto, čemur hoče oz. si želi.
Default avatar
Če se gre za res, mora priti do HKRATNEGA soočenja med vsemi tremi.
In prevarani naj nikar ne pove, kaj vse ve. Le tako bo hitro ugotovil,
ali varajoči govori resnico, ki je prvi pogoj za obstanek zveze.
Default avatar
CustvenoPrevaran je napisal/a:
Tukaj se popolnoma strinjam s tabo. Pa niti ni treba, da je soočenje vseh treh. Lahko se samo soočiš s partnerjem, vsekakor pa mu ne smeš prej povedati, kaj vse veš.
Tako je bilo pri meni, ko se je, trenutno še, žena hotela pogovoriti z mano, da bi ostala skupaj, ker naj bi prekinila stike z ljubčkom. Ko pa sem ji povedal, da si že cel dan piše sms-e z njim, še 1 uro pred pogovorom sta si izmenjevala sms-e, prekinila pa naj bi že pred dvema dnevoma. Takrat je pa znorela, vendar sem se tako zelo enostavno prepričal, da ni imela namena prekiniti z njim. Če pa ne bi vedel, da sta si pošiljala sms-e, potem pa bi zelo verjetno ji verjel in bi mogoče poskusila še enkrat.
Default avatar
Samo pojasnilo:

ljubica je vse zanikala, da bi karkoli bilo,

mož je pa priznal tisto kar sem že sama vedela/videla in
še kakšno podrobnost zraven.

Na koncu koncev pa največ šteje tisto kar sem sama ob tem čutila.

Informacije ali dezinformacije gor dol - moja čustva so glavna informacija.
Default avatar
Dajte no... je napisal/a:
Se strinjam s tabo, najbolj pomembno je, kaj ti čutiš.

Iz moje izkušnje bi pa napisal samo še tole. Če sam veš, oz. ti pač nekdo odpre oči, kaj se dogaja s partnerjem. Partner ti pa potrdi oz. pove samo toliko, kot ga direktno vprašaš, pa čeprav veš več kot si on misli. Potem ne vidim smisla nadaljevati razmerja. Ker očitno partnerju ni žal, da je varal, oz. nima namena prekiniti.
Ko sem sam postavil ženo pred dejstvo, da vara, je zanikala, takoj ko sem ji povedal, h komu hodi, potem pa je priznala, saj je videla da nima smisla še naprej zanikati. Vendar nič več. Ko se je čez nekaj dni hotela še pogovarjati, da bi ostala skupaj, ker je pač prekinila z njim, pa je pozabila povedati, da si je še dobro urco prej z njim pošiljala sms-e.

Pač toliko iz mojih izkušenj.
Default avatar
hmmmmmmmm je napisal/a:
Jaz sem jo poklicala in se soočila z njo.
No, v bistvu sem jo samo želela videt.
Njega pa postavila pred vrata.
In ni mi žal.
****************************************************************
Tja, kamor je vredno iti, ne vodi nobena bližnjica.
Default avatar
V mojem primeru sem ljubico odkrila sama,čeprav enkrat sem jo videla v čudnih okoliščinah in nisem vedela da je to ona.Na eni skupni zabavi,ki je bila tako zmontirana,da si je ona lahko ogledala mene.
Sem jo poiskala,pa je še vedno norela za njim,se pravi za mojim možem.Ni je motilo ali ustavilo to,da ima 2 otroka in 12 let zakona že za sabo.
Ene ne ustavi ničesar.Nezaščitena je zanosila in rodila otroka.Zdaj se možu maščuje in že leta ne dovoli srečanj.Spoznal jo je v pravi luči.
Dovolj je ena takšna skrivna zveza,ki zabeleži osebo za vedno.
Kako sva reševala zakon,na njegovo pobudo,koliko truda in energije sva vložila se ne da povedati.Pustila bi ga oditi,tako se je pa odločil,da ostane.Sva kot je treba,madež pa ostane.
Ni enostavno,ker kriva sta bila oba,da sta se skup spravljala.Zakaj bi ona ne slišala mojih besed,zakaj bi se pred ljubico skrivala.Naj ve,da nisem cokla,ki jo lahko vržeš v kot.Naj ve,s kom ima še poleg poročenega ljubimca opravka!Nisem tako grda,niti tako zabita,da bi se morala pred njo skrivat!
Default avatar
klocka je napisal/a:

Ne vzemi prosim mojega pisanja kot kaj slabega, ker ti naravnost zavidam, da imaš toliko zaupanja...jaz ga imam za počen groš.:-)

Ljubice ne poznaš, ne veš, kaj se je dogajalo med njima. Po mojih izkušnjah je tako, da so se poročeni metali za mano in ne obratno. Torej se je najbrž tvoj mož metal za njo, ji obljubljal nebesa, govoril, da tebe ne ljubi in ljubi njo blablabla..kako si jo torej ti lahko spoznala v pravi luči? Prosim, da razmisliš o možnosti, da je bilo tako, da ji je tvoj mož obljubil, da se bo ob prvi priložnosti preselil z njo pod skupno streho...zelo verjetno je, da je bila ona zaljubljena in mu je verjela in zato imela otroka z njim in se nato borila za njegovo ljubezen tako kot se boriš ti. Jaz bi si vedno mislila, da se je odločil za mene zaradi otrok, zaradi okolice, ker vem, da so prevaranti slabiči in jim vsaj na zunaj dober zakon in denar (skupno premoženje) pomenita največ. Še več je razlogov, zaradi katerih jaz ne bi mogla zaupati..a ni to moj point..point je, da ona gotovo nosi svoj del krivde, ker si je dovolila imeti kaj s poročenim, a to še ne pomeni, da jo ti poznaš in obsojaš, ker se bori za moževo ljubezen...sploh, ker ima otroka z njim.

Srečno!
Default avatar
Klocka,

ne strinjam se stabo.
Kaj jo kriviš, da je zanosila? Pač, otroka si je zaželela, ker je imela tvijega moža rada. Ti je pa ne zanimaš. Prav tako kot se ti ne ločiš, ga ona ne da. Zakaj se pa ti ne ločiš, saj imata istega posranca - pokvarjenaca v postelji? Zakaj si ne poiščeš boljšega?
Kaj ti bo zak mož?? Sedaj se je naučil, da mora biti pri ljubicah zaščiten, da ne bo več bratcev in sestric.

S tem ne mislim, da ga ne smeš vzeti nazaj.Le ne blati ženske, o kateri nič ne veš. Veliko več veš o svojem možu. In na koncu koncev, kdo je moralno slabši, ona, ki je bila samska, ali on, ki je bil poročen?
Daj misli malo tudi z glavo.
Da si lepa? To ti rada verjamem, ampak, lahko je ona še lepša:::: ;-))
Tudi jaz sem bila prevarana in še sedaj potihem sovražim njegovo ljubico.
Vendar tega na glas nikoli ne rečem.
Razumem te , kako se počutiš, sama sem bila na istem. Le pamet v glavo, saj ti drugič nihče ne bo več povedal, da ga mož serje, ker ga boš itak branila pred drugimi....
Default avatar
he he in prevaranavečkrat: pa kako no lahko trdita, da je s to ljubico od klockinega moža vse v redu in fajn? a sta spregledali, da možu ne dovoli videti lastnega otroka? kaj vama pa je? a to je v redu ženska?! in mama?! da dela tako škodo lastnemu otroku?! ta ga sploh ne bi smela imeti z nikomer in nikoli!! je čisto vseeno ali s poročenim ali samskim. nekaj je hudo narobe v njeni glavi!!

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic
mag. Irma Hus , specializantka psihoanalitične terapije
Irma Hus