Forum.Over.Net

Mladi, ljubezen in spolnost

najbolj neugoden zdravniški pregled

Default avatar

jasmincaa

Ste doživeli kdaj da ste se morali na zdravniškem sleči več kot je potrebno??(na zdravniškem za službo, za vozniški,...) Je bilo kdaj prisotnih več oseb ko ste bili goli(npr študentje)... so vas pustili gole na postelji pri odprtih vratih v čakalnico......se je kakšna sestra ali zdravnik izživljal nad vami ?? Je katero ginekolog na prvem pregledu razdevičil in bil drugače grob. opišite takšne in podobne cvetke naših zdravnikov....

Dobro bi bilo da spregovorimo tudi o tem, ker ljudje to rajši tiščijo zase in ne govorijo o tem pa bi bilo potrebno.Vemo da je tega dovolj in bi se bilo potrebno odločno upreti in zahtevati svoje pravice. Namreč sprašujem zato, ker sem ravno danes doživela ponižanje na rutinskem pregledu.
Default avatar

DOHTAR

ja ko greš na zdravniški pregled je popolnoma normalno, da se slečeš!!!
Tvoje vprašanje je zelo nesmisleno! Kot bi frizer plešasto stranko vprašal, kako naj ga ostriže.
Default avatar

bibib

dohtar, men se pa zdi, da je njeno vprašanje opravičeno, ker se na zdravniških preglednih ponavadi ni potrebno sleči do golega, ampak samo do spodnjega perila..tudi pri ginekologu se slečeš samo spodnji del in ne zgornjega
Default avatar

DOHTAR

Ma kdo je sploh rekel, da se moraš sleč do golega razen tebe??? Nikjer v mojem pisanju to ne piše. Je pa res, da se slečeš dejanskemu stanju primerno, ki pa je lahko različno zdravnik od zdravnika. Sleč pa se moraš, tako kot pri zobozdravniku odpreš usta, razem če nisi prišel le pogledat. Kaj ni tako?
Default avatar

bibib

sej tudi jasmincaa ni omenila, da se moraš samo sleči..ampak, da moraš sleči već kot je potrebno ( se pravi, skoraj vse)
Default avatar

nfwpo3erui

kaj se zdravniku zdi pomembno in kaj paciantu je verjetno razlika. večiba bi jih itak najraje dobila zdravniško potrdilo kar po mailu.

sicer pa je napisano nek poziv na upor, za katerega mislim, da ni potrebe. vsak naj pač na licu mesta dotični osebi pove kaj mu ni ok, oz vpraša kar mu ni jasno.

če so pa eni tiho in potem pišejo na forumih.....
Default avatar

xxxy

In kakšno ponižanje si doživela?
Default avatar

pika20

jaz na srečo hodim bolj malo okrog zdravnikov (tok tok) in tudi še nikoli nisem imela take izkušnje, moti pa me, da te sestra včasih niti ne spusti skozi vrata in zahteva od tebe, da ji pojasniš namen obiska kar pred celo čakalnico. Ali pa se pogovarja s tabo pri odprtih vratih, da spet cela čakalnica sliši.
Default avatar

teddy

Najbolj se spomnim sistematskega pregleda v osnovni šoli, ko smo bili po 3 v ordinaciji naenkrat. Slekli smo se do spodnjic.Potem,ko so nas izmerili in stehtali nam je zdravnica rekla naj damo spodnjice dol do kolen in je vsakemu potegnila kožico z lulčka in pretipala moda.
Default avatar

jasmincaa

Bila sem na cistoskopiji , zaradi težav z mehurjem.Kar nekaj časa sem presedela na tistem stolu za pregled razkrečena, osebje pa hod notr pa ven kot, da je to pisarna enega uradnika. Za vsak ko so se odprla vrata je priletela kakšna sestra z kartotekami, nekaj jih je kar pri napol odprtih vratih spraševalo zdravnika, ki me je pregledoval iz čakalnice pa seveda radovedni pogledi...... Ta je vmes pustil tisto cevko - aparat v meni pa vstal in se oglasil na telefon. Najhujše pa, da je vmes še en pacient vstopu in nekaj spraševal, sestra pa namesto da bi ga nagnala je še rekla kr vstopte in sta debatirala o njegovem terminu pregleda. Gospod, ki je vstopil me je pa kar požiral z očmi perverznež star.Tud pokriti se nisem mogla z rokami, ker sem jih imela podložene pod zadnjico, da je gospod doktor bolje videl.

ko sem odhajala sem si močno želela, da bi imeli zadnji izhod pa ga žal ni bilo in sem mogla spet ven skozi čakalnico . Mogoče sem res naletela na dan ko je bila gužva samo to je bilo res grozno....
Default avatar

andrejayy

Eh ja, v bolnici si marsikaj privoščijo.Ko sem bila na operaciji za slepiča stara 17 let ( najbolj občutljiva leta ) sem se morala najprej že pri zdravniki slečt kjer me je pretipal skozi črevo kar pred mojo mamico. to sem še preživela potem pa pod nujno na operacijo zaradi razlitega slepiča. je blo treba v posebno sobo kjer me je sestra obrila , seveda tud pol muce čeprav sem prosila da ne.Da ne rečem da je bla sestra ena glupa bosanka k je mela skrhano britvico in je bolel bolj kot razlit slepič. Potem pod tuš in zopet na mizo kjer sem čakala pokrita z rjuho. Čez čas pride med. tehnik, ki naj bi me peljal po hodniku v operacijsko . Pred operacijsko je prinesel zeleno rjuho in brez vprašanj potegnil prejšnjo rjuho iz mene kar na hodniku , kjer ni bilo ravno malo ljudi. Jaz spodaj seveda gola.....potem me je pokrival čisto počasi , seveda da si je napasel oči... in nato operacijska , kjer pa razumem da ne morejo biti preveč diskretni.
No to pa še ni vse. po operaciji so me ravno v času obiskov pripeljali v sobo pokrito z rjuho. ko sem se prebujala iz narkoze se spomnim, da sem nekaj opletala in krilila z rokami in nogami da sem se zbudila čisto razkrita v polni sobi obiskov... Nobena sestra me ni prišla vmes pokrit....
Default avatar

romanaaas

Spomnim se pregleda v srednji šoli pri specialistu zaradi skolioze oz. zvite hrbtenice. morala sem se sleči čisto do spodnjih hlačk , hoditi po sobi se prepogibati in skakati in ne vem še kaj. Potem sem morala še malo dol potegnt hlačke, da je pogledal še spodni del hrbtenice oz. trtico.... samo to je tak zgledal, da je moj grmiček skoraj cel ven pogledal... no kot da bi stala gola pred njim
Default avatar

zarja1111

No res take dogodke ljudje raje pozabimo. Sama imam spomin iz mladosti ko sem bila na prvem ginekološkem pregledu, ker mi je mama non stop težila naj že enkrat grem, da sem naletela na odurnega ginekologa. Ko je videl da pri 18 ih letih še nisem imela spolnih odnosov se je prav videlo, da se je začel oslajati z čudnimi vprašanji okrog moje spolnosti . Ker je to vedel bi me moral pregledati skozi črevo ampak on je zarinil dva debela prsta vame, da sem skoraj zavpila in me takrat tudi delno razdevičil saj sem rahlo krvavela še skoraj dva dni. Saj to za nekatere ni big deal , zame je bila takrat to kar huda travma in še danes se je nisem znebila. Velikokrat sem razmišljala da bi ga prijavila, samo zakaj ?? in tisti njegovi negravžni komentarji ..........
Default avatar

janixyx

Nam so pa v srednji šoli jajčka pogledal. Samo pri zdravnici so ble še dve sestri in sta se hihitali ko sem moral potegnit spodnje gate dol in zakašljat( ne vem zakaj kašljat).Potem mi je pa še kožico dol potegnla zdravnica. No sestre ne vem zakaj so bile zraven...... morda zato da so si naqpasle oči...:)
Default avatar

DOHTAR

Spomnim se pregleda v srednji šoli pri specialistu zaradi skolioze oz. zvite hrbtenice. morala sem se sleči čisto do spodnjih hlačk , hoditi po sobi se prepogibati in skakati in ne vem še kaj. Potem sem morala še malo dol potegnt hlačke, da je pogledal še spodni del hrbtenice oz. trtico.... samo to je tak zgledal, da je moj grmiček skoraj cel ven pogledal... no kot da bi stala gola pred njim
_______ ? _______

O uboga reva, a grmiček je pogledal ven? Pa saj to se zgodi vsakomur pri zdravniškem pregledu in ne samo tebi.
Slačenje je zlasti za mladega človeka, zlasti za dekleta mogoče res težko in neprijetno. A vseeno se mi zdi da veliko preveč povdarjate in kriminalizirate to goloto. Da se pri zdravniškem pregledu slečeš je normalno, kot da pri zobozdravniku odpreš usta. Imaš pravico, da rečeš zdravniku, da se s posegom ali ukpreom ne strinjaš in z nadaljnimi posegi se prekine. Kaj več pa skoraj ne moreš naredit in si v podrejenem položaju, kar e lepo opisala Jasminca v drugem postu.
Poleg tega pa se moraš sleči tudi pri kozmetičarki za depilacijo bikini predela. Res se moraš nasmejat, ko se punce o tem pogovarjajo in je ena, ki tam še ni bila vprašala druga ali se moraš res slečt za depilacijo bikini predela in zadnjice.
Default avatar

iggy

sam se dal skozi že precej cistoskopij, ampak to, kar si doživela ti, ni ničemur podobno. mednožje bi ti morali pokriti!!!!! ( meni so ga pred posegom z podlogami, med posegom pa z rjuhami ).

sramotno, neodgovorno iz strani osebja, saj intimnost bi morala biti nujno zagotovljena.
kar se pa tiče doktorjevega telefona pa je to razumljivo, saj je lahko tisti trenutek nekdo umiral, ti pa zaradi cevk verjetno ne bi. je pa seveda boleče. ni mi niti jasno, zakaj si si morala podpirati zadnjico?, ko pa so tisti ginekološki stoli naprave, ki se premikajo v vse smeri in bi doktor lahko naštimal sebi primerno višino, razen če se ni naslajal nad tvojimi organi.

problem pa je, ker si sama čutila sram. mene osebno to ne bi motilo, če bi ljudje vdiralio not, saj je moj pogled na spolovila takšen, da jih itak imamo vsi. bolj bi me motil sam odnos osebja.

mislim, da bi se morala obrniti na kakšno organizacijo glede svojega problema, ker to se ne bi smelo dogajati. rad bi pa vedel v kateri bolnišnici se to dogaja, da jim nikoli ne dovolim cistoskopije. vsaj v zasebnem sporočilu mi lahko omeniš.

oprosti za tikanje.
Default avatar

iggy

pa še ta nesramnost, pa ne z goloto.

ko sem pred leti imel prvi napad ledvičnih kamnov, mi je urolog pregledal prostato. razumljivo skozi danko. debele prste sem prekleto dobro čutil.
nato pa mi je prostato pregledala še nefrologinja, vendar ne skozi danko, pač pa pod modom. rezultat je bil enak. povečana prostata.
zakaj je urolog na tako grob način? počutil sem se posiljenega.
Default avatar

toygirl

DOHTAR,

mislim, da tu ne gre za to, da bi bilo komu nerodno se sleči pred zdravnikom in je tudi razumljivo, da se pacient sleče, saj kako bi sicer zdravnik opravil ginekološki/urološki ali kakršen koli pregled??

Gre se za način, kako te nekdo pregleda. Mora biti neka zasebnost, odnos pacient-zdravnik, ne pa da me cel hodnik hodi gledat, medtem ko sem na ginekološkem stolu. Mislim, da tudi tebi DOHTAR ne bi bilo všeč, če bi ti med pregledom prostate zdravnik porinil tako debele prste kot kranjska klobasa v danko ali pa če bi te kar pacienti gledali.

saj če po tvojem mnenju to ni nič kaj takega, zakaj potem zdravnik potrebuje ordinacijo in pacienta ne pregleda kar na hodniku, v čakalnici in medtem povabi snemalce, da posnamejo še kak porno film ?? Mislim, bolno razmišljanje, res.
Default avatar

Nabornik

Na obveznem nabornem zdravniškem pregledu za JLA smo se v mestni vojašnici
morali sleči do golega. Bilo nas je zbranih kakšnih dvesto nabornikov, bodočih vojaških obveznikov. Nabor je potekal hitro in rutinsko. Pregled se je vršil v dvorani kadetnice. Že na začetku smo se morali pred zbrano vojaško zdravniško in civilno komisijo, v kateri so bile prisotne tako medicinske sestre kot civilne zdravnice sleči čisto do golega. Pregled je trajal slabo uro in od začetka do konca pregleda smo bili goli. Prvi slečeni naborniki smo stopili do medicinskih sester čisto goli za tehtanje, merjenje višine, krvnega pritiska. Nato je sledil najbolj pomemben del pregleda, tako imenovan preiskus sposobnosti za vojaško službo. Zdravnica je ob pomoči medicinske sestre vsakemu posamezniku najprej otipala moda, nato je dvakrat ali trikrat potegnila kožico in potem je sledilo najpomembnejše. Z gumijasto rokavico je porinila prst v rit, tako, da je ob povsem normalni posledični reakciji pregledovancu nabreknil spolni ud. To je bil vrhunec in s tem tudi zaključek uspešnega pregleda.
Default avatar

pika102

komentar na Nabornikov post ... tukaj ne gre za malomarnost ali pasenje oči, gre za to, da na tak način bodoče vojake že takoj na začetku ponižajo, podredijo, jim vzamejo vso intimnost in lastno identiteto. To je njihov psihološko zelo uspešen (ampak do konca svinjski) način za ustvarjanje avtoritete.