Hujšanje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

shujšala

Default avatar

miša26

Glede na to, da je letni čas tak in da sprašujete kako shujšati vam želim pomagati tako,kot so drugi meni. Pa prosim brez obsojanja in pljuvanja.
Začela sem v marcu, ko sem imela skoraj 80 kg., sedaj jih imam 71. Prijatelj je namreč k nam prinesel Herbalife. Najprej sem bila proti in nastrojena kontra tem zadevam a ko sem videla njegov rezultat sem se odločila da poizkusim. Rezultat je zgoraj opisan s tem, da svojih prehranjevalnih navad nisem spremenila oz. jem več kot sem pa prej.Kar je spremembe je to, da pijem več.
Zato,če imate koga, ki to konzumira se pozanimajte pri njemu in njegovih rezultatih.
Včasih je vredno poskusiti in ne takoj zavračati kot sem to storila jaz.
Ne samo, da sem izgubila kg.ampak tudi energije imam neverjetno, glavobolov nimam in še marsikaj se mi je spremenilo.
Tako jaz sem svoje povedala, sedaj pa napad.
Srečno.
Default avatar

ajda.

Hej,

no, jaz pa mislim da se da skujšati tudi brez dodatkov. Poskusila sem nešteto diet, ki so imele jo-jo učinek. Pred dvema mesecema pa je nekdo na tem forumu objavil link do ameriške strani, kjer šteješ kalorije. Tak, da sem se tam registrirala si izračunala kok kcal porabim dnevno in pol pojem manj kot jih porabim. In sem v manj kot dveh mesecih shujšala skoraj 5 kg, brez, da bi morala biti lačna. Ker si porazdeliš hrano na 5 obrokov, pa s tem štetjem kcal tudi ugotoviš katera živila so kalorična in katera ne. Pa ogromnokrat sem vmes izgubila samokontrolo in jedla same sladkarije, še zdaj pogosto jem sladkarije, sam pazim pač da jem v okviru kcal ki sem si jih zadala. Aja pa skušam biti čim bolj aktivna, oz se gibati, sploh takrat ko pojem več kot naj bi. In enkrat tedensko si privoščim, da jem toliko kolikor kcal sicer porabim za vzdrževanje teže in jem kar mi paše-domači kruh in ogromno čokolade :)
Memories...what's to painfull to remember, we simply choose to forget.

Default avatar

123tina

hmmm..., moje mnenje je, da dieta nima 'jo-jo učinek', ampak se ga loti kar oseba sama... recimo mu kar 'ham-ham metoda'. če se za kratek čas lotiš dite, to še ne pomeni, da lahko od tedaj naprej ješ 'po starem' - prevč.
Default avatar

miša26

Čar je v tem kot sem napisala, da svojih navad razen zajtrka nisem spremenila. Dodala sem celovečerjo,ki jo prej nisem imela.Tako, da na dieti nisem in jem vse po vrsti.
Živi in pusti živeti.
Default avatar

lili_vanili

123tina je napisal/a:
tina,

samo, če bi jaz tebi hotla razložit, zakaj sem jaz to napisala (ker si tupa ko ******), bi morala porabit vsaj 20 dni dopusta. E, to pa ne gre...
Default avatar

dracon

Miša 26 veseli me da si uspela najti pot.

Imam samo eno vprašanje. Kaj bo ko si HL ne boš več mogla privoščiti ?

Ne vem jaz sem proti vsakim dodatkom. Tudi športnim. Čeprav je res da lahko trenutno pomagajo pri športnih dosežkih. Ampak kar se hujšanja tiče sem zelo proti kakršnim koli ostrim deviacijam od "normalnega" Kajti če želiš da je zadeva dolgoročno uspešna potem je to potrebno speljati brez dodatkov. Ne rečem vsekakor se najdejo ljudje ki uspejo shujšati z dodatki in kasneje to težo tudi vzdrževati. Vsaj na krajši rok. Ampak bore malo pomaga izguba 5 10 15kg če so le ti pogojeni s posebno strogim prehranskim režimom ali dodatki ki si jih lahko privoščimo na kratek rok.

Ne dvomim da bi lahko popolnoma iste rezultate dosegla tudi brez HL ob približnem upoštevanju prehranske piramide svoje starosti in bazalnega metabolizma. Če v to enačbo dodaš vsak dan pol ure razgibavanja rekreacije ali celo telovadbe je uspeh dolgoročno zagotovljen. Rekreacija ni samo zaradi hujšanja. Je predvsem zaradi zdravja. Prehrana pa... Saj veš. O HL sem že ogromno napisal. Zato se ne bi preveč ponavljal samo osnove. Če pogledaš po stricu googlu proti HL poteka ogromno tožb zaradi takšnih ali drugačnih zastrupitev odpovedi jeter težav z ledvicami... Kar je normalno. Ne zato ker je HL strupen (bolj strupen kot ostali dodatki vsaj) ampak predvsem zato ker ni naraven. In tudi ... ne pozabi enega dejstva. Korporacija ki trži HL ji je interes zaslužek. In le ta je na prvem mestu. Seveda velja isto za ostale dodatke oz pomočnike pri hujšanju.

Z nekaj sadja zelenjave in industrijsko nepredelane hrane na krožniku ter recepti ki so enostavni hitri in jih je poln internet (slovenske strani) je mogoče z dosti manj denarja doseči enake oz. boljše rezultate kot s HL in predvsem na daljši rok.

HL je prehranski dodatek. In kot že ime pove se samo dodaja po potrebi. In ker nam je znana ameriška tržna logika ki pravi da je potrebe potrebno ne zadovoljevati ampak jih ustvarjati je tudi jasno koliko so takšni in podobni izdelki nujno potrebni v naši prehrani.
If you are not doing it for fun ... you are doing it for the WRONG reason !
Default avatar

Nedelja

Zelo dobro napisano Dracon, bi dodala samo še svojo izkušnjo s HL, ker so to večinoma sojini proteini in vemo, da soja vsebuje fitoestrogene se je meni zgodilo, da se mi je celoten menstrualni ciklus postavil na glavo, kar je potrdil tudi zdravnik in od takrat se ne pritaknem več nobenega dodatka. Izguba teže je življenski projekt in tu ni bližnjic, predvsem ta je potrebno gledati na organizem kot celoto.Tako sem začela z redno fizično aktivnostjo 3x tedensko fitnes in vmes še kakšna kardio vadba, Grmada ali Šmarna in seveda uravnotežena prehrana s teimi obroki po dobrih treh mesecih je 10 kg minusa. Da tem, da imam boljšo krvno sliko, več energije, boljše splošno počutje sploh ne govorim.
Vse se da, potrebno si je postaviti cilj, spoštovati sebe in svoje telo in biti vstrajen.

Vsem želim veliko uspeha!!!
Default avatar

miša26

Ja se strinjam,da bi bilo najlepše migati in urediti prehrano a kaj pa če tudi to odpove?
Verjemi, da sem se kar nekaj let trudila s prehrano in gibnjem(vsaj 3-4xna teden fitnes) a ni in ni šlo.
Prve rezultate sem dobila samo s HL.In zame je to po 8. letih gromozanski uspeh.
Sprašuješ kaj bom naredila, ko si ga ne bom mogla privoščit?
Če preračunaš v primeru, da si delaš šejk zjutraj in zvečer ter ceno me stane cena zajtrka in večerje 3eur. Mislim, da karkoli si naredim za zajtrk ali večerjo stane vsaj toliko če ne več.
Jaz sem še vedno za HL saj tako kot se sedaj počutim se nisem že kar nekaj let. Imam neverjetno energijo kar jo prej nisem imela in sem samo čakala, da padem na kavč ali posteljo, shujšala sem,jem več kot sem prej, ko sem pazila na vsak grižljaj(namesto kornšpica sem jedla sadje)sedaj si privoščim tisto kar mi paše(seveda v normalnih količinah) pa še vedno ne vzhajam kot testo.
Tako,da jaz sem za.
Živi in pusti živeti.
Default avatar

nadjap

Miša... po moje dracon tuki po moje ni mislu, da si ga ne bi mogla privoščit iz finančnih razlogov... lahko se zgodi, da se kdaj umakne s tržišča, odpove dobavitelj ali kaj podobnega.

Drgč pa nimam nekega posebenga mnenja o dodatkih. Jaz sem jih tudi včasih uporabljala, ampak vidnega rezultata pri meni zaradi njih ni bilo... ker jaz se nisem redila zaradi preprečevanja lakote, temveč zaradi luštov. In s šejki in podbnimi "tekočimi" zadevami jih nisem potešila.

Tak da sem zdaj uspela shujšat brez dodatkov in hkrati brez odpovedovanj...
Default avatar

miša26

Dracon samo še eno vprašanje se mi je porajalo in ker vidim,da ste bolj poučeni od mene o teh stvareh me zanima naslednje.
Navedli ste"Če pogledaš po stricu googlu proti HL poteka ogromno tožb zaradi takšnih ali drugačnih zastrupitev odpovedi jeter težav z ledvicami... Kar je normalno."
V tem primeru me zanima zakaj hudiča to uporabljajo tudi športniki po celem svetu in ima HL vsa potrdila s strani olimpijskega komiteja, da športniki vrhunskega kova lahko to jemljejo.
Ne vem nekako mi ne gre vse skupaj.
Oprostite ampak me res zanima ker po eni strani imam pozitivne izkušnje(tudi vsa moja družina) po drugi strani pa berem kako je to strupeno.
Najlepša hvala za vaš čas.
Živi in pusti živeti.
Default avatar

Katja Pust

Dracon, tudi že v temi od HL je nekdo pisal o tožbah.... sem šla pogledat na strička googla in našla le tožbe distributerjev in nobene zdravstvene tožbe - bi mi lahko prosim prilepil linke do teh tožb.

Si mislil, da si Herbalifa ne bi mogel človek privoščiti finančno ali da blaga ne bo več moč kupiti?
Če si mislil finančno potem je to brez veze pomislek, ker je šejk cenejši od sendviča. Če si mislil da bo podjetje poniknilo, pa tudi mislim, da je to manjša verjetnost, saj je na tržišču že 30 let in jim promet le iz leta v leto narašča.

Dodatki k prehrani - vitamini in minerali, so NUJNI in to je objavila WHO že leta 2005. Močno dovomim, da bi bilo to objavljeno "kr tako malo" ker bi se ravno nekomu to zahotelo.

Strupeno in nenaravno - presneto, za čisto vse ste mi zmetali naprej, naj si pogledam na stirčku googlu..... kaj ko bi si še vi šli malo googlat in si na netu prebrali certifikat o kakovosti. Izdelki so narejeni iz NARAVNIH SESTAVIN - le te so zmlete, očiščene pesticidov in zapakirane v obliki praha ali stisnjenk.
Če je to nenaravno, potem so nenaravni tudi vsi izdelki, ki niso več v prvotni obliki - npr. sokovi, čaji.... - veste v čem je hec.... teh izelkov smo navajeni, Herbalifovih šejkov in stisnjenk pa ne. Nove stvari na tržišču VEDNO ustvarjajo za in proti mnenja.
Saj so tudi nekoč menili, da je zemlja ploščata... marsikdo je bil tudi obglavljen ali pa zažgan, če je trdil drugače, pa to še ne pomeni, da niso imeli prav.
Always look on the bright side of life!!!
Default avatar

Katja Pust

P.s. Primož, v tej temi sem imela že en post, ki je bi brisan. smem vprašati zakaj?
Always look on the bright side of life!!!
Default avatar

Anina

Glede HL: edina osebo, ki jo jaz poznam, da je jemala HL, je moja tašča. Res je gospa stara 60 let, ampak v pol leta je porabila cca 750 EUR, shujšala pa je 2 kg. Živim z njo in vem, da je bila striktna, tudi nordijska hoja je vsak dan na programu. Profitirala ni nič, razen zelo hude zaprtosti na začetku, potem je dobila spet neke dodatke, da se je je rešila.
Meni osebno zelo zgrešen način.
Jaz sem tudi shujšala, ampak počasi in zanesljivo. Edini dodatek mi je bil tale forum :), pa veliko vztrajnosti in dobre volje.
Default avatar

terca

Punce, ne se obremenjevat okrog HL. miša26 je v Hl piramidi, zato ga dobi po mnogo nižji ceni in ga tudi tu promovira. In zato je tudi uspešno shujšala, kar prej 8 let ni.
Default avatar

dracon

Katja lahko ti prilepim linkov ogromno. Žal je problem ker ima ta forum nastavitev da če prilepiš preveč linkov posta ne objavi. Kar je logično zaradi smetenja reklam botov itd.

V strička googla vpiši samo Herbalife Lawsuit Več ne rabiš. Lahko ti jih objavim na kakšnem zunanjem forumu če imaš težave z iskanjem. Na prvi strani boš našla tudi tožbo zaradi efedrina. Poznaš to sestavino ? Veš koliko ljudi je umrlo zaradi nje ? In veš kaj je HL naredil ? Ja HL izdelki so vsebovali efedrin KO JE BILO ŽE DOKAZANO da je lahko smrtonosen. Torej veš kaj je naredil ? Prebrisano so napisali da izdelki vsebujejo Ma Huang. Ha ! Dober trik ane ? :) V bistvu je to nič drugega kot derivat rastline ki vsebuje efedrin. Preberi si samo en članek ki ga najdeš ko v google vpišeš herbalife lawsuit Recimo: http://answers.google.com/answers/threadview?id=302284

Potem vpiši še herbalife in liver. In herbalife in kindey. Dodaj besedico failure na koncu. Si vedela koliko svinca vsebujejo dodatki ? http://www.eworldwire.com/pressreleases/18525
Koliko težav z jetri je bilo ob HL dietah ?
Pardon... SO vsebovali. Ja seveda. Sedaj so stvari popravljene. Ni več Ma Huanga v HL izdelkih svinec so znižali. Kaj pa preostane drugega ko je postalo jasno zakaj se gre. In zdaj misliš da je izdelek idealen popoln skratka nekaj kar lahko zamenja moj polnovreden obrok ? Bi mi ga priporočala namesto moje večerje danes ? Albuminska skuta solata in fižol recimo ? Ne vem... zelo težko me bo kdorkoli prepričal da prašek takšen ali drugačen ki ga povrhu proizvaja neka megakorporacija in ki je imel dokazano v preteklosti škodljive dodatke in ki ga tržijo navadni ljudje (le zakaj!) najboljše kar lahko dam svojemu telesu. In ne samo to ampak da je hkrati tudi najbolj idealna prehrana zame na daljši časovni rok saj stisnjenke vsebujejo vitamine minerale in... hja bog si ga vedi kaj še.

Lahko boš rekla sedaj ja čips je tudi škodljiv. Vem zato ga ne jem in ne priporočam. Ja in lahki jugourti tudi niso zdravi ! Ja vem zato jih ne jem ! Ja in ta in una industrijska hrana tudi vsebuje svinec in Eje in konzervanse in... Ja vem ! Ravno zato poizkušam to zmanjšati na minimum in predvsem... ne priporočam nikomur kot da je to idealna prehrana. Ne more biti. Tudi če bi bil HL dejansko res samo sadje zelenjava in ostale rastline brez dodatkov zmlete v prah ... oprosti. Je to daleč od ideale kar se tiče prehrane. In precej daleč od naravnega. In tako kot raznorazni LIGHT jogurti. Bom vsakomur DOSTI prej priporočal navaden jogurt in zmernost ! Isto velja za HL. Če je zadeva deklarirana kot prehranski dodatek kako potem lahko nadomesti obrok ? In kako lahko nekaj prahu (ne gleda kaj je v njemu) in vode nadomesti mojo večerjo ? :)
In če mi rečeš... ja potem kaj ti pa preostane če je tako. Tudi hrana iz nakupovalnih središč ni idealna je škodljiva in vsebuje pesticide itd. Da nedvomno ! Ampak moje telo bo še vedno lažje prebavilo solato v naravni obliki s pesticidi kot solato v praho s pesticidi. To sedaj karikiram da se razumeva. Preden mi začneš zatrjevati da v HL pesticidov pač ni.

Praviš le zakaj ga reklamirajo športniki. Hmm le zakaj reklamirajo pepsi ? In coca colo ? Hmm ima potrdilo olimpijskega komiteja. Kako lepo povedano. Na kratko rečeno je HL kvalificiran kot DOVOLJEN dodatek za športinke. Kar pomeni da dopinški testi so pri uživanju HL negativni. Torej to je potrdilo olimpijskega komiteja Se pa lepo sliši ane ? Kot da bi olimpijski komite predlagal športnikom naj jemljejo HL. Hja če je pa OLIMPISJKI KOMITE to potrdil potem že mora biti super ! To je še en način manipulacije ki me blazno moti pri HL ! Če je zate merodajno to kar reče neka znana oseba in potem temu slepo verjameš in slediš (ja pa saj je rekel športnik hudimana !) potem pač kaj naj rečem ? Žal mi je ! Spet ne morem objavljati linka ker mi bo forum rezal to sporočilo ampak samo eno objavo bodybuilderja in teh je na stotine. Lahko ti najdem linke Je v angleščini in govori o kvaliteti HL beljakovinskih dodatkov. Ne vem specifično katerega.

In one, a body builder complains about the quality of Herbalife's protein powders:

"...I would not consume Herbalife?s protein powders.

While the ingredients seem modest ? the product is NOT worth the money.

Herbalife protein powder (HPP) has 8 amino acids ? which they boast
about. 8?! My CHEAPEST protein supplement powder has 18 (half the
price of HPP from any nutrition shop). They remark that amino acids
cannot be made by the body ? which is true. Meat is perhaps the best
source of essential amino acids. In bodybuilding ? 8 isn?t enough.
It?s that simple. When you lift weights, you are absolutely
overloading your system to gain muscle growth. Frankly I could get
more from a 100 gram piece of steak than from HPP..."

Skratka... nekdo ki konzumira HL in ga seveda tudi prodaja zame ne more biti nevtralen in verodostojen vir informacij. Nič nimam proti HL absolutno ! Če komu uspe shujšati z njim eureka ! Videl sem primere ljudi ki so shujšali z reductilom. Pa so se prej leta mučili na raznorazne načine. Pustimo ob strani da sedaj se je njihov PRAVI boj šele začel ko bo potrebno to vzdrževati. AMPAK ! Shujšali so ! In ravno tako operacija želodca raznorazne diete itd. S tega vidika HL zame ni bavbav nekaj grozno strupenega ali nezaželjenega. Kdor si ga lahko privošči in komur pomaga naj ga konzumira. Zagotovo pa bom glede tega napisal svoje pomisleke. To ni napad na nikogar. Če jaz furam dieto in rekreacijo sem vesel vsake kritike. Sem pa dovolj velik in star da se sam odločim kaj se mi zdi logično in kaj ne. In če se motim sem sam kaznovan in če se ne sem sam nagrajen. Brez izgovorov. Zato tudi vprašanje vsem ki prisegajo na HL. In ko preberejo moja vprašanja in še vedno mislijo da je HL prava pot... hej ! Srečno ! Zaradi HL ne bodo umrli ali živeli manj zdravo ali se zastrupili (vsaj ni dosti več možnosti za kaj takšnega kot pri kateri drugi dieti) Bom pa ostro napadel oglaševanja ki obljubljajo nekaj kar HL ne more dati ! In teh je ogromno ! Doloćena dejstva in zakonitosti ostajajo. In HL ti ne more dati mišične mase recimo brez treninga. Praviš da je HL šejk cenejši od sendviča ? Hmmm še vedno raje pojem sendvič z rezino paradižnika ali malo solatke ali... Bolj me bo nasitil kot šejk nedvomno in moje telo bo dobilo več koristnega. Tudi če bo bel kruh. WHO je objavil da so dodatki nujno potrebni ob neuravnovešeni prehrani. Ne pa kar tako na splošno. In tudi če bi imel neuravnovešeno prehrano. ABC vitamini in minerali od natural wealth so mislim da 14€ za 3 mesece. In ena tabletka vsebuje vse kar WHO priporoča. Zakaj bi potem se mučil s HL ? Hmm in kako točno zmlete sestavine očistiš pesticidov ? :) To pa je link ki ga na google nisem mogel najti. Postopek kako hrano očistiti pesticidov. HL ima očitno zelo koristen patent ! Glede stavka da so v HL izdelkih samo zmlete rastline očiščene pesticidov in zapakirane... tega ne bi komentiral. Kajti potem ne bi bilo potrebe po aspartamu in ostalih sladilih itd itd.

In HL me za razliko od ostalih izdelkov moti z vidika ker ga ljudje ki ga konzumirajo in pišejo tu gor svoje objave hkrati tudi skoraj vedno prodajajo ! Torej so te objave zame že v štartu zelo sporne in dvomljive. Nekdo ki pa 8 let poizkuša shujšati in obupan pride sem gor bo sprejel katerokoli rešilno bilko. Zato je prav da takšna oseba sliši tudi pomisleke glede vaših izdelkov in obljub.

No bil sem "malo" daljši :) Ampak upam da sem odgovoril na vsa vprašanja :)
If you are not doing it for fun ... you are doing it for the WRONG reason !
Default avatar

lenka01

Dracon, hvala!
Hvala, ker si se res potrudil in izbrskal za nas podatke, pa ne samo o HL, ampak tudi sicer objaviš izredno koristne linke, ki marsikomu verjetno pomagajo odpreti oči. Ko berem tvoje poste o HL, mi je čedalje bolj jasno, zakaj sem se pred leti, ko sem en mesec uživala HL, počutila kot zombi. Če je komu cilj samo shujšati za vsako ceno in ne glede na morebitne posledice, potem je HL po moje čisto vredu stvar. Za primerjavo: ko sem jemala HL, sem v enem mesecu shujšala 8 kg, sedaj, ko hujšam po formuli manj, a bolj kvalitetno jej (sem sodi tudi zadostno št. obrokov), pa več se gibaj, pa sem za isti rezultat potrebovala kake 4 ali 5 mesecev. No, počutje in na splošno forma se sploh ne moreta primerjati (kljub mislim da celo več kot 15 letom razlike se sedaj počutim več kot odlično, svetlobna leta stran od zombija). Po enem mesecu uživanja HL sem s hujšanjem prekinila, ker sem se resnično ustrašila za svoje zdravje, prej kot v enem mesecu pa pridobila potem nazaj 11 kg. Vendar sedaj, ko potegnem črto, vidim v vsej tejle zgodbi predvsem pozitivno plat. Naučila sem se biti mnogo bolj previdna pri nakupih od "svetovalcev" (ne glede na vrsto izdelkov, bodisi da je to posoda, posteljnina, sesalec ali prehranski dodatki). In drugo: prehranski dodatki, praški, tabletke, zdravila za hujšanje me sploh ne zamikajo več. In trdno sem prepričana, da me je ravno izkušnja s HL naučila, da zdravju neškodljivih bližnjic pri hujšanju ni. Hvala, HL!
Default avatar

dracon

Oh Katja še ena stvar ki govori PROTI HL in si jo kar sama objavila. Citiram iz tvoje zadnje objave:

...Če si mislil da bo podjetje poniknilo, pa tudi mislim, da je to manjša verjetnost, saj je na tržišču že 30 let in jim promet le iz leta v leto narašča...
...Če je to nenaravno, potem so nenaravni tudi vsi izdelki, ki niso več v prvotni obliki - npr. sokovi, čaji.... - veste v čem je hec.... teh izelkov smo navajeni, Herbalifovih šejkov in stisnjenk pa ne. Nove stvari na tržišču VEDNO ustvarjajo za in proti mnenja...

Torej 30 let je HL prisoten na tržišču. Kako je potem to nov izdelek ki se ga moramo šele navaditi ? In v 30 letih mu ni uspelo dokazati oz. prepričati ljudi da je HL idealen in najboljši nadomestek obroka ? Hmmm... Ja in tudi network21 oz amway oz... ne vem katero ime ima še obstaja že ogromno časa. Ampak je to še vedno piramidni sistem prodaje in je še vedno nateg. In vseeno vsako leto dobijo nove "kupce" Kar je logično. Tisti ki so se že opekli gredo vedno pa prihajajo novi. Ki verjamejo vsem obljubam in se šele morajo naučiti kje so pasti piramidnih sistemov in zakaj nekaj kar je rekla soseda Francka ni res čeprav z njo vsako jutro pijem kavo pač pa se ji je šlo samo za prodajo.
If you are not doing it for fun ... you are doing it for the WRONG reason !
Default avatar

miša26

Drakon hvala za vaše mišljenje in razmišljanja. Več glav več ve.

Jaz bom sigurno nadaljevala pa bomo videli kaj bo iz tega.

Lep dan vam želim
Živi in pusti živeti.
Default avatar

miša26

Dracon hvala za vaše mišljenje in razmišljanja. Več glav več ve.

Jaz bom sigurno nadaljevala pa bomo videli kaj bo iz tega.

Lep dan vam želim
Živi in pusti živeti.

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic