Med.Over.Net

Družinska medicina

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med.

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.

SRebolj

bolečine v želodcu

Default avatar

katja

Spoštovani,

v zadnjem letu sem imela kar nekaj bolečin v želodcu. Opazila sem, da me je začel boleti predvsem kadar sem jedla ocvrto hrano. V zadnjih nekaj tednih pa sem dobila občutek, da me želodec boli celo večkrat na dan, vendar vzroka nisem našla. Živčna nisem, kaj težkega tudi nisem jedla, skratka sama si nisem znala razložitil. Bolečina je ponehala po dobri urici, pojavljala pa se je vsaj trikrat na dan.
Prejšnji teden pa sem začutila da me želodec boli vedno bolj pogosto in še zgaga me je začela peči. Po tabletki Rupurut pa me je spodnji del nehal boleti, začutila pa sem bolečino v predelu prepone.
Zadnji dve noči sem imela tako hude, pekoče, žgoče bolečine v predelu prepone, da nisem mogla spati. Nisem mogla ne ležati, ne sedeti, ne hoditi.
Zanima me, kaj storiti?
Vnaprej hvala za odgovor in lep pozdrav.
Default avatar

Janko Kersnik

Spoštovani!

Seveda gre lahko za t.i. dispeptične težave, tj. težave povezane s preveč želodčne kisline, oz. njenim draženjem želodčne sluznice ali sluznice dvanjastnika, a prav tako bi bili vzrok vašim težavam lahko tudi žolčni kamni. Da bi preverili prvo možnost bi bilo potrebno poizkusisti s kuro zdravnil proti kislini, kar vam predpiše vaš zdravnik. Če to ne bo uspešno, bo potrebna gastroskopija. Žolčne kamne pa se lahko ugotovoi z ultrazvokom. Vsekakor bo treba k zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Moderatorji

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.
SRebolj