Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

cena heroina, kokaina

Default avatar

jaz3

Po e-mailu sem dobila grozno zgodbico in film o tem, kako nekateri ugrabijo majhne otroke, jih razrežejo, odstranijo notranje organi, ki jih nadomestijo z vrečkami heroina/kokaina. Otroka potem nesejo čez mejo kot bi spal nekomu v naročju.
Bila sem pretresena, ko sem videla nekaj takega. Zato me zdaj zanima koliko je za te - ne ve kako naj jih imenujem - vredno otrokovo življenje.
Koliko stane kilogram kokaina/heroina? Koliko denarja prepriča nekoga, da ubije male sončke?
Default avatar

Vesna Pečelin

Ja človekova krutost res ne pozna meja in želja po bogastvu in zaslužku prevečkrat prevlada nad razumom in čustvi in žal je tako, da tudi takšna grozodejstva, ki vam jih pošiljajo po e- mailu večkrat povzročijo kontra učinke, ne delujejo vedno preventivno pač pa prej reklama za prekupčevalce.

Podatki in informacije o delovanju evropskega tržišča z drogami, nihanju cen in stopnji čistosti so zelo skopi.
Enostavnost dostopa do poceni heroina, predstavlja veliko skušnjavo za prekupčevalce, ki tako sčasoma postanejo odvisni.
Kriminalne organizacije ne le, da širijo že obstoječa tržišča in odpirajo nova ter uravnavajo povpraševanje po mamilih, ampak ga celo spodbujajo in vsiljujejo. Cene heroina in kokaina so zelo visoke. Na žalost so nemočni otroci pogosto žrtve ljudi, ki jim dobiček pomeni več kot otroško življenje.
Zavod Pelikan - Karitas
Celodnevni pripravljalni center
Cesta na Polževo 4
1294 Višnja gora

TEL.: 051 339 725
E-MAIL: [email protected]
SPLET: www.pelikan.karitas.si