Forum.Over.Net

Zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Če ne znate razvozlati zavarovalne police ali se vam zdi, da vaš zavarovalni zastopnik govori v vam neznanem jeziku, če ne veste, kako ravnati v primeru škode ali kaj vse krije vaše zavarovanje, potem ste tu na pravem mestu. O zavarovanjih od a do ž se lahko posvetujete z nami.

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

ZavarovalnicaTriglav

Zakaj ni izplačila?

Default avatar

mb248

Brat ima sklenjeno življenjsko zavarovanje in dodatno nezgodnjo zavarovanje.
Februarja 2008 je bil poškodovan, kot naključno mimoidoči, porinjen s strani neznane osebe, ki je sodelovala v pretepu (oz. prerivanju več oseb). Brat v pretepu ni sodeloval, tam se je znašel po naključju. Padel je in si zlomil roko, bil v bolnišnici, imel operacijo roke, bil na bolniški 6 mesecev. O dogodku je bila obveščena policija, naredila zapisnik, vendar osebe, ki je brata porinila do danes niso našli.
Po poteku bolniške je zavarovalnici predložil dokumentacijo za izplačilo odškodnine. Zavarovalnica mu je poslala poziv za dopolnitev vloge s policijskim zapisnikom, kasneje za pooblastilo zavarovalnici za pridobitev podatkov policije. Do danes izplačila še ni prejel.

Zanima me, zakaj zavarovalnica čaka z izplačilom (dnevne) odškodnine? Ali ta ne pripada ne glede na to ali je povzročitelj neznan? Saj gre iz kvote, ki jo brat mesečno plačuje in ne za denar, ki bi ga zavarovalnica izterjala od neznane osebe? Če te osebe nikoli ne najdejo, tudi dnevna odškodnina nikoli ne bo izplačana???

Hvala za vaš odgovor.
Default avatar

Bruno

Pozdravljeni
Kadar je primer takšen,kakor ste opisali, mora zavarovalnica počakati na sklep sodišča.V primeru pa,da vam zavarovalnino izplačajo pred tem rokom pa za to zakonsko odgovarjajo.Plačilo odškodnino ni sporno,le malo dalj časa bo potrebno počakati.
Lepo pozdravljeni,Bruno
**************************************
B&M Zavarovalna pisarna
Bruno Šneberger s.p.
Kermaunerjeva 17,1000 LJ
tel. 051/625-611
e-mail:[email protected]
Default avatar

mb248

Pozdravljeni,

zgoraj je razvidno kdaj sem vas spraševala za mnenje o bratovem primeru. Od tedaj je minilo že leto in pol, od same nesreče pa bo čez en mesec minilo 3 leta.
Ali je možno, da postopek toliko časa čaka, da pride na vrsto?
Po kolikem času takšne zadeve zastarajo?

Hvala za vaš odgovor in lep dan.
Default avatar

Bruno

Skoraj ni možno,da zadeva še ni končana.Čas bi bil,da se na zavarovalnici pozanimate za vaš primer,predlagam pa vam,da ste kar se da vztrajni.
Lepo vas pozdravljam in srečno!
Bruno
**************************************
B&M Zavarovalna pisarna
Bruno Šneberger s.p.
Kermaunerjeva 17,1000 LJ
tel. 051/625-611
e-mail:[email protected]

Moderatorji

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav
ZavarovalnicaTriglav