Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

Akcija "40 dni brez alkohola"

Default avatar

sveta elizabeta

Člane ŽPS župnije sv.Elizabete iz Slovenj Gradca je nagovorila letošnja postna akcija "40 dni brez alkohola". Zavedamo se razširjenosti in teže problemov, ki jih tudi v naši družbi povzroča alkohol. Na srečanju ŽPS smo se odločili na pobudo odgovoriti s konkretnimi dejanji. Tako smo prvo nedeljo v mesecu marcu po maši razdelili prejete zloženke. V ta namen smo opravili križev pot, darovali sveto mašo, organizirano pa je bilo tudi predavanje g. Janka Štiftarja na to temo. G. župnik nas je vzpodbudil, da bi se v postnem času vzdržali pitja alkoholnih pijač,jih v tem času na domu ne bi stregli in v ta namen darovali za uboge.
Vesela sva te postne pobude v kateri z veseljem-odpovedovanjem sodelujeva.