Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

duševna stiska

Default avatar

Mojca

Pozdravljeni!

Rada bi izvedela za naslove psihoterapevtov ali psihiatrov ali kogar koli, ki bi znal bivšemu zasvojencu POMAGATI najti pot za normalno življenje.
Default avatar

jana hrovat

Pozdravljena!

Iz napisanega predvidevam, da je fant bil v eni od komun in se je ponovno vrnil nazaj v domace okolje. Fantje in dekleta, ki so bili v Skupnosti srecanje se nekateri se vedno dobivajo skupaj v Portorozu v zupniscu, kjer ima oce Franc Prelc tudi sestanke in kolokvije za tiste, ki se pripravljajo za odhod v komuno in za tiste, ki so jo ze zakljucili oz. so prisli iz nje predcasno. Svetujem vam, da se obrnete na oceta Franca - zupnisce Portoroz, Cvetna pot 4, tel: 05/674 67 01. Lahko se obrnete tudi na Ambulanto za preprecevanje in zdravljenje odvisnosti v Novi Gorici, g. Vili Scuka. V Postojni obstaja tudi Drustvo smisel zivljenja. Kontaktna oseba ga. Julijana Kristan. Tel: 05/ 700 12 14.
Ce je ta fant odsel v komuno preko katere ustanove, svetujem, da se poveze s tistimi ljudmi, ki so mu tudi takrat pomagali ob vstopu. Ni ga potrebno biti sram ali strah. Pomagate pa mu lahko tudi vi s tem, da mu zaupate, ga vzamete s seboj v druzbo, mu stojite ob strani.
Jana Hrovat

Moderatorji

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti
Andreja
Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket
Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt
peter.topic
Pia Hren , dipl. biopsihologinja
Pia Hren