Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

ibogain

Default avatar

jolbe

Hay.Zanima me ali ima kdo ukaj na forumu kakšne pozitivne iskušnje glede ibogaina,ker glede na to da je cena dosti visoka se mi zdi nesmiselno metati denar proč.
Default avatar

Toni-NM

Osebne no, poznam pa jih veliko, ki so poskusili tudi to pot. Prepričan sem, da je , tako kot sumiš, metanje denarja proč. Zdi se sicer mamljivo, da bi s pomočjo iboge v nekaj dneh naredil takšno psihoanalitično revolucijo v sebi, da bi ti potem to pomagalo poglobljeno razumeti, zakaj sem sploh posegel po drogah.
Pa vendar se zdi takšna pot prelahka, da bi imela dolgotrajen rezultat. Ibogain ne spremeni odvisniških navad, ki so pregloboko zakoreninjene v človeku, da bi se bistveno spremenile v nekaj dneh. Freud kot utemeljitelj psihoanalize v sodobnem času zgublja na veljavi pri reševanju problemov s seciranjem lastne preteklosti, iskanjem vzrokov v otroštvu, ipd. Proces spoznavanja mehanizmov lastne preteklosti je aktualen šele takrat, ko že itak samodejno poteka vzporedno s korenitim spreminjanjem načina življenja.
Torej, oblazinjeni ležalniki ameriških psihoterapevtov niso vedno najboljše izhodišče za kvalitetnejše življenje, oz. v našem primeru za življenje brez drog.
Ibogain ponuja instant rešitev, ki ni trajna in celovita. Če pa ti hodi viška denarja, pa si privošči tudi tovrstno slepilo.

Srečno!
Default avatar

SuzanaP

Pozdravljeni!

Izkušnje nekaterih naših uporabnikov, ki so poskusili tudi ibogain so, da ibogain sam po sebi ne zadošča za prekinitev odvisnosti. Čez noč se ne da spremeniti načina življenja. Nekaterim pa je bil ibogain prvi korak na poti zdravljenja. Srečno!
Lep pozdrav!

Suzana
Društvo Projekt Človek
Tel:059 711 796
Default avatar

jolbe

Tiha-1,saj sem se kar nekaj pozanimal,me je tudi en tip klical,prebral sem to spletno stran,ampak imaš pra-ne ne bom riskiral.Hvala za odgovor
Default avatar

elle74

imam direktno izkušnjo z ibogo, vzela sem jo dvakrat, prvič mi je dobavitelj prinesel kup zdrobljenih uspaval in odnesel 2000 takratnih mark, 4 ure sem spala, potem pa na suho krizirala nadaljnih 14 dni, tako da sem 15 dan, ker je bilo iz dneva v dan slabše in hujše, tekla po šut. Leto kasneje sem od istega dobavitelja dobila ibogo tako kot treba, pojedla in je delala. Kaj in kako pa morda kdaj drugič - povem ti samo to, da to ni najlažji izhod iz droge (glede na to, da fizične krize praktično ni, če je iboga prava), je pravzaprav daleč najzahtevnejši izhod iz droge, saj se nekje v onostranstvu srečaš sam s svojo podzavestjo in tako kot vsak narkoman naredi tisoč in eno slabo stran - od kriminalnih naprej,... - se moraš zavedati, da se boš na ibogi srečal sam s sabo in z vsem svojim dotedanjim življenjem, precejkrat tudi v metaforičnih trip-kadrih, ampak ko prideš k sebi čez dan ali tri, ko se spomini na delovanje iboge vrnejo, lahko hitro povežeš vse kar se ti na ibogi dogaja s tem, kar ti je poskušala povedat tvoja podzavest. Ni lahko, je pa učinkovito.Do takrat sem bila na heroinu intravenozno polnih šest let, pa mi je uspelo.Za kaj več pa se lahko oglasiš ponovno, in ti lahko povem v detajle ostalo kar te zan ima.
Lepo življenje ti želim in upam da ti uspe, Elle
Default avatar

snak

elle74 tebi pise ,ker me zanima vec o izkusnji z ibogo. Ali bi se lahko kaj vec pogovorile o tem? Lahko tudi na emailu, kakor zelis prosim ce mi lahko sporocis. HVALA! L.P.
Default avatar

muros

stari če nisi pripravljen na življenje brez vseh psiho aktivnih substanc je vse skupaj metanje denarja skozi okno
lahko me pokličeš na telefonsko številko 070867657
imam osebno izkušnjo
Default avatar

urosm

jaz imam direktno izkušnjo z ibogainom
lahko me pokličete 070867657
dal vam bom nasvete kako in kaj
sem iz dravograda in imam izkušnje s sakramento iboga iz ljubljane
Default avatar

gualjo

zanima me,na kateri naslov naj se obrnem,saj bi probal to curo,glede na to,da opozarjajo,da je veliko lažnih zdravilcev.oz.kateri je najbolj poznan in pohvalen.hvala