Forum.Over.Net

Starševski čvek

sanje rjavi medved

Default avatar

isabel2

Sanjalo se mi je, da smo bili v neki zgradbi, mislim da je bil internet cafe. Nasli smo rjavega medveda. Bil je zaprt v sobi, potem sta ga pa 2 osebi spustili, medtem sem bila v drugi sobi.
Postalo me je strah in zacela sem prepir s temi osebami, kako lahko kar tako medveda spustijo, kaj resno mislijo da bo sam od sebe odsel v divjino, kaj ce nas napade...

Kaj bi te sanje pomenile?
Lp
Default avatar

gozdna maja

Sanje so govorica podzavesti in kot takšne jih moramo tudi jemati. Obstajajo sicer sanjski simboli oz. arhetipi, a pri interpretaciji sanj so nam le orodje, kar pomeni, da si jih razlagamo le v kontekstu s celotno vsebino oz. še bolje občutenjem sanj.Iz sanj (razen preroških, ki so redke), se tudi ne more napovedovati prihodnost, lahko pa nas opozarjajo na dogodke, ki jih že sami slutimo oz. imamo v podzavesti.
Prav zato si sanje najbolje razložimo sami, saj najbolje vemo, kakšno je bilo naše občutje (strah, olajšanje ...) in v kakšni življenjski situaciji se nahajamo. Za medveda (kot sanjski simbol) naj bi veljalo tole:
Medved simbolizira krog življenja, v katerem lahko zavedno pridete do globokih spoznanj, hkrati pa predstavlja nevarni vidik nezavedneg sveta in elementarne sile, ki nazadujejo ali pa so zmožne počasnega razvoja. V sanjah se izraža v negativnem vidiku nadrejene osebnosti, ki ima nekaj nevarnega ali pa v sebi skriva neko večjo vrednoto, ki jomorate vzeti resno.