Forum.Over.Net

Starševski čvek

subvencija za nakup novega avta? bo, ne bo?

Default avatar

avtomobilček

Niso nekaj govorili, da bodo tudi pri nas subvencionirali nakup novega avtomobila, kot imajo v Nemčiji in še kje? Ali je potem vse utihnilo? Kaj mislite, se splača še malo počakati?

Prejšnji teden je izdihnil moj 16 let star avto in moram kupiti novega. Tuhtala sem, da bi kupila rabljenega, ampak cene le-teh so kar visoke (ne razumem, zakaj). Kaj pravite, naj počakam še kakšen mesec, da vidim, če bo država kaj financirala? Medtem si bom sposojala bratov avto, čeprav on ni ravno najbolj vesel ;)
Default avatar

elaine

Pri nas to ni smiselno, ker nimamo dovolj avtomobilske industrije.
Poleg tega pa vlada špara za nakup Mercatorja.
Default avatar

ne bo subvencije

So že povedali, da iz tega ne bo nič, je bila pa pred časom ideja, ja. Če nimajo denarja za ljudi, ki so jih pometali iz služb, bodo pa dajali denar za avtomobile? Saj ga naša država nima od kod vzeti. Si bo treba kar sam pomagati. Da pa brat kislo gleda, pa verjamem, ker pregovor pravi, da se žene in avta ne posoja.
Default avatar

K_ris

Se strinjam z elaine.

Revoz že tako dela praktično na 100% svojih zmogljivosti. Slovenskim dobaviteljem avtomobilskih delov pa tudi ne moremo kaj veliko pomagati s tem, ko bi v Sloveniji (mali trg) kupili nekaj tisoč avtomobilov več. Edini, ki bi imeli korist od tega, bi bili prodajalci avtomobilov, ki bi verjetno temu ustrezno znižali svoje popuste in bi jim ostalo nekaj več dobička.
Default avatar

kr eden

Le zakaj bi vam davkoplačevalci subvencionirali nakup avtomobila??? Kdor ga potrebuje si ga naj pač kupi in plača toliko kot se mu zdi vreden.
Default avatar

kr ena druga

kr eden je napisal/a:
Zato ker sem tudi sama davkoplačevalka in ko bom kupila avto, bo šel ta davek tudi za tvojo leno rit :))
Default avatar

kr eden

kr ena druga je napisal/a:

Jaz si bom za svojo leno rit kupil avto s svojim denarjem, brez tvoje pomoči, in upam, da boš tudi ti ravnala podobno. Res sem sit tega, da moram kot davkoplačevalec financirat dobrine raznim voluharjem, od katerih širša družba nima prav veliko koristi.