Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

POPERS

Default avatar
Zanima me, ali je vdihavanje popersa (ki se ga kupi v sex shopih za zadrzevanja orgazma) neposredno in globoko v nos nevarno? Ali škodljivo vpliva na telo in možgane? Namreč moji prijatelji to počnejo kar naprej in se ga s tem zadevajo.
Default avatar
"Popers" (amilnitrit) se je včasih uporabljal za preprečevanje akutne bolečine med napadom angine pektoris, preden so ga nadomestila varnejša, novejša zdravila.
Je vazodilatator (zdravilo, ki širi žile), ne uporablja se ga za odlaganje orgazma, temveč se ga tik pred orgazmom uporabi v obliki inhalacije za doseganje intenzivnejšega orgazma. Učinkovati začne po 15 do 20 sekundah, vrh doseže v minuti do dveh, v obliki "flasha"- navala toplote v glavo, vtroglavice in prijetnega vznemirjenja. V 70. letih je osvojil ameriško homoseksualno sceno in na slednji je še danes najbolj popularen.
Popers je sam po sebi v zmerni dozi in ob ne prepogosti uporabi razmeroma neškodljiv, SMRTNO NEVAREN PA JE V KOMBINACIJI Z VIAGRO (zdravilom proti impotenci). Ker je namreč tudi Viagra vazodilatator (širi žile), se njen učinek v kombinaciji s popersom (ki tudi širi žile) tako močno okrepi, da pride do življenjsko nevarnega padca krvnega tlaka, nezavesti, kome in smrti.

Pa tudi sicer velja za popers (ki se uradno sicer šteje med droge!), da pretirana uporaba škodi srcu, lahko povzroči krvavitve iz nosu, okvaro nosnega protina (predelka med nosnicama)...
Default avatar
Mene pa zanima kako popraviti škodo, ki si si jo že naredil s popersom (ne velika, le rahlo vneti sinusi), aja pa še kakšen nasvet kako razbremeniti ledvice in jetra(poleg veliko tekočine,zanima me prehrana).Hvala za vse,lp,sasha
Default avatar
rahlo vneti sinusi.... od poppersov? R U SURE?????
če nisi ravno vdihovala galon te nesnage potem škode ni velike...
o prehrani .. pa ne se hecat pa ja veš kaj tvoje telo rabi...

mineralčki, vitaminčki, antioksidanti, beljakovine, ogljikovi hidrati, voda...
a vse v pravih razmerjih
Default avatar
Js sem bla operirana na srcu,mela sm mitralno insufienco(neki tacga) pa me zanima ce mogoc kdo ve kake posledice bi mel popers na to?Ko kadim travo ni nikol nc narobe
Default avatar
Rahlo vneti? Ja po doloceni kolicini imas malo "prekurjene" dihalne poti in s tem posledicno vse kar sodi zraven.

Lp, Luka
Default avatar
Niny, ne se hecat. da ne bi slučajno po operaciji srca jemala kaj takega kot je popers. ko ti potegneš popers v nos, ti v roku 15 s začne srce nabijati 100 na uro, vrti se ti, u glavnem nikol ne veš kaj te zagrabi. zato punca vzemi pamet v roke in ne posegaj po tem
pa veliko sreče
Default avatar
Serbus folk! S poperom sem imel kar nekaj iskušenj. Slišal sem da prekomerno vdihavanje povzročanje odmiranje možganov, pomoje res tisto extra. Drgač pa je fajn zadeva. ko kaka čaga, ob kakih 2 vjutro potegnem vun popersa pa potegnemo vsi pol pa pridejo taki smehi vun da bv pa to se smejimo po 10 min al pa 15 min. Občasno vdihovanje tega sranja pomojem nebi smelo imet kaki večji vpliv na bilokaj. Aja niny ti pa tega res rajš ne probavli, kr nikol neveš kak nanese sploh če bla na srčku operirana. No to je to. Fajn bote

DuGi-Man ma vas rad :P he he he hi hi hi he :D
Default avatar
Mah popersi so čist nedolžni v primerjavi s čem drugim, to je sam minutka fleša, nič posebnega. Seveda če nisi neumen da bi povlekel celo stekleničko naenkrat. To popestri sem pa tja kdaj na kakem žuru. Ne pretiravat.
Niny teb pa tut jest ne priporočam, merkaj raje na svojega srčka!

Jest pa sem glede popersov hotla to vprašat. Pred kratkim sem bila v Amsterdamu, pa sem v coofeshopu vprašala če imajo Rush. Vsa vesela da sem ga dobila, sem šele v hotelu opazila da ni steklenička s tekočino ki se jo skozi nos inhalira, ampak tekočina ki jo pošpricaš pod jezik. No full sem bila razočarana, ker nisem to pričakovala. po resnici povedano, se kar bojim sedaj to uporabiti. Ima mogoče kdo izkušnje s tem? Kako zdej to deluje? A tut kej zaflešira v glavi? Me je kar strah probat....
Default avatar
Pozdravljeni,
Popersa še nisem nikoli uporabljala. Torej se ga lahko kupi v vsakem sex shopu ali samo v večjih? Ali je to draga zadeva? Je možno da deluje na človega kako drugače, naprimer če so kakšni stranski učinki po takojšnjem vdihavanju... Najlepša hvala.
Default avatar
Helow!

Niny ne delaj takih neumnosti! Jst mam dobro srce pa sm po njemu padla skup. Ne igraj se z življenjem, k maš sam enga punca.

In popika, pops ni nedolžna stvar. Enkrat sm se ga navlekla. V dveh sva skurla celo flaško. K sm pršla domov, sm se pogledala v ogledalo.Imela sm plave ustnice in vijolične nohte tko da ... Prvi znaki zastrupitve.
Vem pa da ga ne uporabljaš za drugo, kot za na žure.
LP, Nana
Default avatar
Haa..js sm enkrat in zadnjič probala popers..zgleda da sm preveč al je bil tok močan sej ne vem..v glavnem dobila sm v glavi tak pritisk, da sm si sama pr seb sam govorila, naj me že spusti enkrat. čeprav to traja ful mal cajta men se je takrat zdelo da trajaj eno uro..je pa vrjetnost za to, ker imam nizek pritisk.. tako da folk..js ne bi na vašem mestu če niste čist zdravi..še to ne veš če si zdrav kako bo telo odreagiru, kukr je nana-po povedala..v glavnem..never again..

lp
Default avatar
Popers je meni ful kul res :) ko smo zjutraj use zaspani se ga kr zadenemo ceu razred :) pol pa se smejemo ko budale :P mega res.. sam folk nestojte preueč tega delat.. xD
Default avatar
Pozdravljena!

Popers je tebi ful kul ampak vseeno druge svariš. Cel razred se lahko smeji samo s pomočjo omamljanja čeprav take vrste. Kaj pa zdravo vrstniško pubertetniško smejanje, da te boli trebuh brez stranskih in nevarnih zdravstvenih škodljivih učinkov?
Ali zmoreš uživati v najstništvu brez tega in spoznavati smisel bivanja tudi v druženju brez omame?
Reševati probleme tako, da bo problem zadovoljivo rešen brez omame?
Če želiš brezplačen anonimen pogovor (ali še kdo od tvojih sošolcev) ali kaj več se lahko oglasiš na telefon:

Gsm: 051/642-074
ali 01/425-12-14
Odgovarjala sem Mateja V.
moderator
Društvo "Projekt Človek"
tel: 01/425 12 14
Default avatar
popers krneki maj ne urije prou krnekii
Default avatar
Zdravo!

Sam imam težave s srecm na levem delu zaradi vdihovanja plina za trobljenje nogometnih siren. Zanima me če je že kdo od vas slišal za podoben primer in bi mi znal kakorkoli pomagati.
Default avatar
Joooj, gospa Mateja.
Dajte, prosim, preberite svoje poste že enkrat in se zamislite.
"Kaj pa zdravo vrstniško pubertetniško smejanje, da te boli trebuh brez stranskih in nevarnih zdravstvenih škodljivih učinkov?"
Oprostite, ampak KAJ?
Gremo popperse zategnit, da nas bo bolel trebuh in vsi bomo imeli stranske in nevarne zdravstvene škodljive učinke!
Vidim, da nekaj poskušate pomagati mladostnikom se odtujiti od droge. Vas vprašam, ... pa Vam gre?
Ste kdaj mogoče razmislili, da bi bilo kdaj dobro kakšno drogo PREDSTAVITI mladostnikom?
Prosim, ne začnite z bulls*itom, da delate na tem in ne vem kaj.
Ni mi všeč Vaš napadalni način, obenem pa poveste nekaj o stranskih učinkih, ...
Ste kdaj pomislili na to, da bi dejansko komu razložili podrobno (vsaj pol tako, kot slabe učinke) "dobro" stran drog? Moje mnenje je, da bi dejansko vsak 15 letnik dvakrat premislil, ali se bo spustil v to, ali ne.
Sicer pa, poppersi so legalni. Vidite? Ko Vi komplicirate, ljudje začnemo komplicirati.
Sicer, nisem rekel, da so droge dobre, ampak veliko bi se rešilo, če bi se odkrito o vseh stvareh pogovarjali. V osnovni šoli smo imeli 2 predavanja (v zadnjem razredu, če se ne motim) o heroinu in smo imeli nekega "ozdravljenega" narkomana, ki sploh ni vedel, a je ozdravljen, ali ne. Je pa govoril uro in pol o negativnih posledicah heroina. Osebno sem ga vprašal, zakaj je začel, pa mi je odgovoril, da je bil delno sam kriv, delno družba. In v prvem letniku sem zašel v družbo, kjer so pač imeli to in mi 2 tedna govorili, kako je to božansko in lepo, ko začneš. Pa sem probal. In ostal kar nekaj mesecev, za katere mi je žal, kajti potegnil sem se na dno. Ne krivim družbe za to. Krivim pa sebe. Sebe in ljudi, ki so vedeli, kaj to je, sem ga TOČNO to vprašal, in se mi je (upam trditi) zlagal. Zakaj? Ker družba ne more imeti takšnega učinka! Ne podcenjujem vpliva družbe, ampak, če bi imela tak učinek, bi verjetno začel na veliko podcenjevati celotno človeštvo. Heroin je kot loterija. Odločiš se sam. Igraš, ali ne igraš. Zmagaš ali IZGUBIŠ. Zanimivo, a ni?
Default avatar
kje bi lahko dobil ali naročil popers,če kdo ve,če upa naj napiše,hvala.
++beny++
++liberation palestina++
++viva el che++

Moderatorji

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti
Andreja
Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket
Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt
peter.topic
Pia Hren , dipl. biopsihologinja
Pia Hren