Zdravstvo pri nas?

Neprijaznost v ZD Postojna

Default avatar
Prejšnji teden sem bila na artroskopski operaciji komolca zaradi kontrakture. Po uspešno opravljeni operaciji, sem bila napotena na fizioterapijo v Zdravstveni dom Postojna s pripisom, da gre za nujno fizioterapijo, saj je od tega odvisno, ali bom roko lahko sploh še kdaj iztegnila.

Močno pa me je zmotila neprijaznost in aroganten odnos fizioterapevtke v Zdravstvenem domu Postojna, ki me je odpravila z besedami, da svojega dopusta zaradi mene že ne bo odpovedala. Dala mi je na izbiro še možnost, da opravim 5 terapij (od 15) ta mesec, naslednjih 10 pa šele od 20. avgusta dalje. Naj pripomnim , da je kirurg (!) napisal, da je potrebna takojšnja intenzivna terapija. Glede na to, da so na oddelku za fizioterapijo zaposlene 3 višje fizioterapevtke, bi pričakovala, da bo ena tudi v poletnem času dopustov pripravljena vzeti pacienta, ki je potreben rehabilitacije.

Glede na to, da ima veliko ljudi pripombe čez fizioterapevtke v Postojni, me zanima, kam naj se obrnem, da bom lahko pripomogla k izboljšanju stanja. Nekaj se pač tu mora spremeniti!! V naslednjih dneh nameravam obvestiti tudi direktorico zdravstvenega doma ... vsaj toliko, da ve kaj se pri njih dogaja, saj tako obnašanje meče slabo luč na celoten ZD Postojna, ki si tega pravzaprav ne zasluži.


Pa da ne bom samo kritizirala - obenem bi rada pohvalila medicinske sestre in vse ostalo osebje v Splošni bolnišnici Novo mesto, saj se za pacienta resnično potrudijo, so prijazne in vedno ponudijo prijazen nasmeh. Enako velja tudi za zdravnike.
Default avatar
Ne mislim se vtikat v interne zadeve zdravstvenih domov in obnašanja kadra.

Fizioterapija pač poteka po predhodnem naročilu - točno določeno uro. Toliko bolnikov in nič več. Čakalna doba pač je - kot še marsikje.

In normativov ne določa ne fizioterapevtka, ne zdravnik in ne direktor - pač pa plačnik - ZAVAROVALNICA.

Če ob koncu leta ( govorim za katerokoli specialistično ambulanto ) presežeš kvoto ti nihče tega ne plača, kvečjemu te še direktor nadre, ker delaš izgubo in si si slabo planiral potek dela. Nesposobnež.

In ne pritožuj se direktorici, ker bo naredila samo eno - se spravila pač na fizioterapevtke, ki delajo po ukazu in urniku ministrstva. Povedati moraš kateremu višjemu - samo pohiti - ministri bodo vsak čas na dopustu in jih tvoja fizioterapija ne bo zadržala v pisarni.

Ameli oprosti za moje pisanje - ampak očitno se nikomur ne sanja kako poteka delo in plačilo v zdravstvu in hočem pač malo pojasniti in ne opravičevati.

Osebno ostajam kar krepko čez delavni čas in se trudim po svojih močeh narediti najbolj prav. In verjemi, da največkrat ne dobim niti zahvale za moj trud in moj prosti čas. O kakem plačilu pa lahko samo sanjam..............

Jaz bi na tvojem mestu poizkusila v Ljubljani ali kje bližje ( vrhnika, Logatec
ali pa si privošči kake toplice - Laško, Čatež, Strunjan.
Default avatar
Hvala za nasvet. Bom že uredila tako, da bo prav.
Ko sem tole pisala, mi je bilo resnično hudo. Človek gre na operacijo, želi storiti vse kar je prav, pa so vedno nekje blazne ovire.

Pa saj ne bi nič rekla - stvari se da pojasniti tudi na človeški način in ne z dretjem. To sem pa resnično pogrešala - človečnost. Lahko bi mi tudi samo pojasnili in preusmerili drugam.
Default avatar
Amelie je napisal/a:
Pa kaj je s temi med. sestrami, fizioterapevtkami...ene so pa res tako neprijazne, upam, da se jim enkrat dvojno vrne!!!