Starševski čvek

koliko vam pomeni avto - kot statusni simbol?

Default avatar
Pa po pravici prosim.
Cenim zdravje, dobre odnose itd. in to je ziher bolj pomembno, ampak če je to urejeno, ob tem ne vidim razloga, da si človek če je to možno, ne bi privoščil tudi avtomobila, ki si ga želi oz. ne vidim problema, če izrazim, da si nekoč želim ta in ta avto. Partnerju se zdim pa zato pleh... Da ne bo pomote - sama si služim denar in kupujem svoje avte, ne bi me pa motilo, če bi mi ga on :) Pa ga samo sebi in še to na kredit...
Se vam zdi dober avto samo zapravljanje denarja?
Default avatar
popolnoma nič. zato tudi nikoli ne kupujem avta na lizing ali kredit. škoda denarja. kupim avto za toliko, za kolikor si lahko privoščim in našparam. seveda nikoli novega.
Default avatar
Ne pomeni mi toliko, da bi dala večjo vsoto denarja, pa nimam mizerne plače. Vozim se okoli v 16 let starem avtu, ki me še ni pustil na cedilu. Včasih sanjarim, da bi imela malo bolj ugodbnega, pa klimo, dober avtoradio, ampak hitro se spomnim, koliko to stane na začetku, da o vzdrževanju ne govorim. Mene letni servis nikoli ne pride stati več kot 100 evrov, pa rezervni deli so dosti bolj poceni kot od novejših avtomobilov. Včasih se še spomnim na varnost, ampak če pomislim, da se nekdo zaleti vame s 120 km/h, mi tudi novejši avto ne bo dosti pomagal.
Default avatar
meni je avto sredstvo za od točke A v točko B.
če gre noter še vse, kar rabim s seboj, še toliko bolje. pomembno mi je, da dela in da je kolikor toliko varen.

znamka mi ni pomembna, cena pa samo z vidika tega, če ga lahko sploh kupim...

žal moj mož ne deli mojega mnenja in je mahnjen na avte...
Default avatar
Dober avto je v SLO in.
Če ga nimaš si out, če ga imaš pa povsem verjetno, da imaš kredit... nekateri tudi na 20 let... samo da so in!!

Moja miselnost pa je še vedno, da je avto namenjen zadovoljevanju aktualnih potreb - naj si kupi vsak sebi primernega. Razumem, da ima veččlanska družina karavana ali enoprostorca, tudi kombije. Razumem, da poslovneži, ki veliko potujejo po EU rabijo močen in varen avto.
Ne razumem pa, da ima mulc pri 20-ih nekega 3.0 motor z nekaj 100W muzke za v šolo in na kofe.

Tako pač je....
Default avatar
Evo, po pravici. Smo imeli stare avte. Dokler smo bilo brez denarja, me ni motilo. Ko pa se nam je standard malo popravil, mi je šlo pa na živce. Zato smo menjali. Ne za novega, pač pa za dve leti starega, ki izgleda kot nov. :) Pragmatičen nakup, ampak v izgledu ni primere. Tako da, če dam finočo na stran, mi je malo tudi pomembno, kakšen avto je pri hiši. Nismo kupili pa nič ultra dragega.
Default avatar
meni nič ne pomeni, sem svojega prodala (recesija) sedaj imamo samo 1 stari avto (10 let), jaz moje vse razvozim, grem po njih in to je to.
Default avatar
Kaj je dober avto je tukaj tudi vpr. meni se zdi zelo dober avto - rabljen za cca. 8.000€

V svoji družbi mislim da imam najslabši avto... tako da, meni bolj malo:)
Ko bo malo več denarja oz. ko se ta pokvari mislim menjat za nekaj okoli 5.000€ (uf pa še to se mi zdi preveč)... bi jih pa brez slabe vesti namenila za kaj drugega...

Najin trenutni je vreden 1000€ in ima zelo švoh mašino, tako tudi pri registraciji prišparava saj imava malo bonitete:)
Default avatar
Meni pomeni samo prevozno sredstvo, za katerega je pomembno, da me ne pusti na cedilu. Pa manjši ko je, boljše je. Je pa res, da vedno kupim nov avto, ki ga potem vozim tam 5-6 let. Nikakor mi ni avto neko dokazovanje - imam druge kvalitete :-)
Default avatar
Vedno kupim nov avto. Doslej sem kupil samo enega :-), ki mi zvesto služi cca. 8 let. Ko bo šel k rakom žvižgat, bom spet kupil novega. Ni boljšega, ko se vsesti v nov avto. Kot pri stanovanju, ni boljšega kot kupiti novo.
Default avatar
Za nas je avto prevozno sredstvo, ampak ker veliko potujemo, s šotorom in vsem, kar spada zraven, se res ne moremo prevažat z enim malčkom ala twingo. Mora bit kolikor toliko zanesljiv, varen in vsaj malce udoben. Ne kupujemo pa novih, ker je enak avto, star leto ali dve, skoraj enako dober, pa veliko cenejši.
Default avatar
Moj zadnji avto je nov, kupila sem ga za toliko, kot sem imela privarčevanjega z namenom "avto".

Prej sem kupovala stare, tam nekje 2-3 leta in jih vozila kar nekaj let. Tudi tega sem kupila z namenom za vsaj 10 let.

Sem kar nekaj na cesti, rabim precej prostora v avtu in temu primerno sem se odločila za takega, ki mi ustreza.

Da pa bi kupovala tako, da bi se zaradi avta odpovedovala čemu drugemu - nikoli.
Default avatar
Avtomobile kupujemo izključno z denarjem "na roko". Nikoli kreditov ali česa podobnega.

Včasih sva kupovala starejše ali nekoliko slabše avtomobile.

Sedaj nam gre bolje in vem, da ni stvar samo v znamki. Nek FIAT je plastik fantastik, pa naj kdo reče kar hoče.

Glede na to, da imamo 3 mmajhne otroke, potrebujemo velik avto. Varnost je tudi pomembna. In seveda ne bom kupila 10 let starega iztrošenega avtomobila.


Res pa je, da kupujemo predvsem leto dni stare avtomobile in jih v letu ali dveh tudi zamenjamo.
Default avatar
Hmmm, tisti, ki kupujejo avtomobile preko svoje trenutne finančne zmožnosti in katerih argumente bi želeli slišati, najbrž ne bomo izzvali.

V našem bloku živijo družine na 30 m2 in z več kot solidnimi avtomobili. Nekateri so celo podnajemniki. To, da Slovenci moramo lastiti svojo nepremičnino je že drugo poglavje...

Vedar upam trdit, da je avto statusni simbol, po novem ne le cena vozila, po možnosti moraš imeti mestnega terenca - nek se vidi tko je jači :)
Za mojega moža ne morem reči, da ima najbolj pomembno službo, a je med vrsticami bilo povedano, da s starim pač Renaultom ne more "hodit" na sestanke. Kupili so službeni avto, ki ga on nebi izbral. V končni fazi ga odplačuje sam (manj dobička, manj nagrade).
Default avatar
z avtoooom je napisal/a:
Zakaj? Po 2-3 letih starosti je avto praktično še dojenček.
Default avatar
*katka* je napisal/a:
Če prodam 3 leta star avto imam veliko manj izgube, kot če bi prodala 8 let star avto.
Default avatar
NO, meni pa avto kar veliko pomeni. Ne da bi se pred kom hvalila z njim, ampak zelo cenim udobje vožnje in užitek v dobrem avtomobilu, zato mi še zdaleč ni vseeno, ali se vozim v razklopotani kripi ali pa v modernem, udobnem avtu.

V vožnji uživam in sem zato pripravlujena dati tudi nekaj denarja. Imam malo boljši avto, kupljen v okviru mojih možnosti. Se razume, da ne govorim o kakšnih avtih 40.000 EUR in navzgor, ni pa tudi malček za 5.000.

Kupovanje preko svojih zmožnosti na kredite in lizinge in podobno mi je pa neumnost.
Default avatar
Kot statusni simbol mi ne pomeni nič, kupila sva novega pred štirimi leti za takratnih 6.600.000 sit, ker sva ga potrebovala in ker sva imela denar, zaradi treh otrok pa sva dobila povrnjeno toliko nazaj, kot je izgubil vrednosti v prvem letu...

ima čisto vse, kar potrebujemo in bomo potrebovali v naslednjih desetih letih, zato upam, da bo še DOOOOOOOOOOOLGO pri hiši.....

l
Default avatar
Kot statusni simbol mi ne pomeni nič; si pa brez avta ne znam predstavljat življenja.
Priznam pa, da ČE BI IMELA DENARJA VIŠKA, bi si kupila kakšnega terenca, ker so mi zelo všeč pa tudi vožnja z njim je boljša kot v mojem starem avtu. :)))
***************

Upanje je kakor nočno nebo. Nikoli ni tako temno, da ne bi odkrili vsaj ene zvezde...
Default avatar
Ni lepšega kot sončen dan, dober avto, dobra muzka in gas...:)))

Itak da mi pomeni. Komu pa ne?