Forum.Over.Net

Zdravstvo pri nas?

Prostor za pogovor o zdravstvu v Sloveniji. Pohvale, pritožbe, pripombe, predlogi in pobude.

Osebni zdravnik

Default avatar

sebi

Čisto sem ostala brez besed... Šokirana sem nad tem kar se dogaja v našem zdravstvu!

V soboto sem poiskala pomoč dežurnega zdravnika zaradi motenje dihanja (posledica alergije), ki mi je naročil naj se obrnem na osebnega zdravnika za nadaljevanje zdravljenja. Ko sem se hotela v ponedeljek naročiti pri osebnem zdravniku, so mi povedali da le-ta ne dela več tam - razloga niso navedli, prav tako mi niso povedali kje ga najdem. Rekli so samo, da imajo na voljo nadomestnega zdravnika, ki pa pride delat šele v torek. In naj se (če je nujno) obrnem na dežurnega zdravnika. Pozanimala sem se kdaj začne delati dežurni zdravnik - šele ob 22h. Torej sem ostala v ponedeljek brez pregleda pri zdravniku zaradi malomarnosti in neorganizacije našega zdravstva! Sramota!

Kljub vsemu pa sem si poiskusila v ponedeljek poiskati novega osebnega zdravnika. Sizifovo delo! Vse polno.
Tako sem ostala brez osebnega zdravnika, posledično brez zdravniške oskrbe in predvsem z dolgim nosom! Ne razumem zakaj plačujem zdravstveno zavarovanje, če potem, ko potrebujem pomoč nimam nič od tega. Kam naj se obrnem? Komu (od uradnih oseb) naj povem, kaj se mi je zgodilo? Kje (v Mariboru) naj si poiščem dobrega osebnega zdravnika ?
Default avatar

Onja

Jaz mislim da te sprejme vsak zdravnik-ce je nuja,tud če nisi njegov pacijent!
Default avatar

loti

Najprej pa moraš do zdravnika priti, da presodi če je nujno, kar je mukotrpno delo.
Če je tako, je še vedno možnost samoplačništva.

Teh traparij in birokratskih kvačkanj pa niso krivi zdravstveni delavci, ampak zavarovalnice, ki postavljajo pogoje koliko bolnikov ima lahko zdravnik, koliko napotnic za specialista lahko izda, koliko receptov. Ta pridni zdravniki so pa seveda nagrajeni.
Default avatar

"zdravnik"

Kot vidim imate sistemski problem večine neiznajdljivih oz.tako ali drugače "omejenih" ljudi.Če si ne znate odpreti bančnega računa še ne pomeni da je to strahotno stvar treba nekomu od uradnih oseb povedati....,karikiram,Vaš osebni problem in nedvomno tudi dolžnost je da si poiščete os.zdravnika,kar je tudi sila enostavno če vsaj ne bi letali kot kura in benteli od vrat do vrat in se vas že zato vstrašijo in pošiljajo drugam.
V vsaki regiji oz.vasi obstaja redna ambulanta ki ima zdravnika,ta je tam samo Vam na voljo,v kolikor je pacientov premalo nima odobrenega celotnega delovnega časa temveč le polovičnega kar pomeni da se ne praska tam za davkoplačevalski denar in čaka da boste vi prišla z hudo vročino 37,6 in smrkljem na nosu.Ima svojo kvoto pacientov ,ima svoj urnik ki je nedvomno vam znan ,saj ste tako vestna kot vidim da imate zapisane uradne ure.V kolikor je prišlo do zamenjave kadra to sigurno ne predstavlja problema za Vas saj,je vsaka delovna organizacija dolžna zagotoviti zamenjavo za tisti čas,če se vam pa kaj hudega zgodi oz.ste življensko ogrožena predvidevam da veste kje v vašem koncu stoji URGENCA.Tam vas vzamejo četudi niste "njihova",prihaja pa obdobje ko boste morala sama pokrit stroške v kolikor bo ugotovljeno da stvar ni bila urgentna.
Če se vrnem malo nazaj opazim da so vas zelo lepo usmerjali saj omenjate da ste zaradi" motenj z dihanjem ",po opisu še vedno brez zdravnika.....,hude so te motnje če ste lahko cel ponedeljek okrog iskala zdravnika......Pri resnih motnjah bi obstala in bila srečna če bi urgentna ekipa prispela hitro,zato da bi jih potem lahko tukaj pohvalila ker ste zaradi njih preživela.
Ustavil bi se še pri besedah zakaj plačujete zdravstveno zavarovanje......,zato da se najprej zavedate vseh obveznosti in dolžnosti,ki vam jih ta zdravstvena varnost prinaša ,šele nato pa izkoristek le tega ki pa je nepojmljiv ,saj si verjetno ne predstavljate do kakšnih vsot segajo številke za zdravljenje po hudih prometnih nesrečah in seveda okrevanje ki sledi,včasih so to tako velike številke ki jih vaša družina ne bi poplačala kljub vsem letom plačevanja nazaj in naprej,4,000 sit na mesec......,manjši poseg oz.kratko malo porod z carskim rezom stane miljon tolarjev,izračunajte si kolko let plačujete da lahko enkrat na račun zavarovalnice rodite-brez zapletov-ker potem je lahko dražje.Kar pomeni da je rojstvo vsakega naslednjega otroka gratis na zavarovalnico.....Po tej prispodobi boste morda uvidela da smo še vedno socialna dežela ki ne terja prav dosti od nas.....
Skratka,bolj odgovorno se lotite dela,ko ste zdrava poiščite zdravnika se pozanimajte o več primerih in nato "ropotajte"o našem zdravstvu,z negativnim zgedom spodbujate ostale,delajte raje obratno morda bo potem bolje,in vsekakor se zavedajte da ste kot državljanka del tega zdravstva,ker prispevate tako dobro kot slabo v tem kontekstu.
Default avatar

B.R.

Se strinjam z "zdravnikom"
Točno tako JE!
Default avatar

dita.

Se ne strinjam z "zdravnikom" glede stroškov plačevanja na mesec. Od moje plače dam za zdravstvo 52.000,00 sit na mesec. To kar omenja "zdravnik" 4.000,00 na mesec, je samo dodatno zdravstveno zavarovanje. Prosim, ne zavajajte!
Lep dan želim!
Default avatar

sebi

1. ne bentim od vrat do vrat - v današnji dobi obstajajo tudi telefoni
2. ne razumem kaj trobezljate o ambulanti, kjer imajo premalo dela...
3. motnje dihanja kot posledica alergije - torej je potrebno vzrok in ne posledice. Zato pa je odgovoren osebni zdravnik in ne urgenca!
4. strinjam se z "dito" in ne trobezljajte neumnosti!
Default avatar

pekica

Ta zdravnik je zdravnik le z narekovajem "zdravnik. Nekdo z takšno izobrazbo naj bi znal brat plačilno listo.
Sama dam za zdravstvo okoli 100.000 mesečno, zdravil, ki bi jih dobila brez doplačila pa itak skorajda ni. Da ne govorim o samoplačniških ginekologih in zobozdravnikih.
Z denarjem, ki sem ga neprostovoljno dala za zdravstvo, bi si sama lahko privoščila še lepotne operacije poleg vsega.
Gospod "zdravnik" in podobni: čas je, da nehate zavajat folk.
In še nekaj: tudi ko imam nahod in pridem po pomoč, je doktorjeva dolžnost, da me obravnava spoštljivo! KLjub vsemu je v službi le delavec kot vsak izmed nas - kdor seveda sploh ima službo.
Default avatar

"zdravnik"

No vsekakor Vam upornicam nihče ne pride do konca,je že res da se osnovno zavarovanje šteje pri plači,vendar za vaše zdravljenje šteje predvsem dodatno zavarovanje,saj že manjši poseg,ali pač neka mala operacija,ki vas stane milijon oz.zavarovalnico,s tem izprazne vaš bonus iz naslova dodatnega zavarovanja.!!!Če pa mislite da vas bodo operirali brez dodatnega in še brez doplačila pa prekinite dodatno zavarovanje in potem povprašajte.Glede zavajanja pa samo toliko,sem opazil da osnovnih stavkov ki sem jih napisal ne razumete zato je škoda truda dalje.......živite v upanju in veri da je zdravstvo zanič pa boste živela vam popolno življenje,srečno.....
Default avatar

sebi

Hvala bogu, da zdravnika potrebujem enkrat na tri leta! In mislim, da takrat ravno ne porabim budgeta, ki sem ga plačevala vsa ta leta...

Potem ti pa en "zdravnik" soli pamet o nujnosti primera... in o upanju in veri, da je zdravstvo zanič. A sploh veste kaj pomeni beseda upanje? Če ste že tako "pisajzlasti", si najprej preberite pomen besede v slovarju! In jo nato tudi ustrezno uporabljajte! Eha ja "zdravniki"...