Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kaj danes za kosilo

Kaj danes za kosilo

Kaj ste/boste imeli danes za kosilo?

Pri nas bo šmorn in kompot.

Makaronflajš

nova
Uredništvo priporoča

Ker bomo po službi le 1 uro doma in nimamo časa KUHATI, bomo spekli jajca na olivnem olju s česnom, šparugami in bljuščem. Sem jih (šparuge in bljušč) včeraj zvečer blanširala in čakajo v hladilniku.

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM, kako bo dobro….

Šparuge in bljušč?
Ka te je to?

…..šparugami in bljuščem……?????

kaj pa to je? :))

Pri nas so bili jurčki v smetanovi omaki, motovilec s fižolom, zdajle, eno uro po kosilu pa še breskov kompot.

Bodo kasneje popečene bučke s tofujem v jogurtovi kisli smetani in pečen oslič.

lazanja mesna in velika skleda zelja z fižolom..
Jutri gobova rižota z radičem in iz ješprena ne riža. oa zraven skleda solate..

Široki rezanci s prekajenim lososom in skleda mlade solate z jajčkom…upam da sta le še dva za pojest…smo že rumeni…

Lep pozdrav

Danes: cvetačna krem juha, rižota zs piščančjim mesom in zelenjavo in solata s fižolom.

Včeraj: Fižolova mineštra in kokosova potica ( še od Velike noči)

Jutri: testenine s tunino omako, solata z jajci in spredaj sigurno kakšna juha ( verjetno miljonska )

Tako, če kateri pomaga.

Lp

Šparge so beluši, bljušč pa pojma nimam.

http://www.mojirecepti.com/recept/krompirjevi-polpeti.html
http://www.mojirecepti.com/recept/regrat-s-slanino.html

Ričet – recesijski – brez mesa:-(

Goveji zrezki z čebulo, papriko in krompirjem. Se vse naredi v eni posodi.

Zrezek, a poveš prosim recept in čas.

Hvala!!!

No tkole gre tole:

Da bodo zrezki mehki in sočni recite mesarju, naj vam zrezke odreže od
križa (govedine seveda).
Zrezke potolcite, posolite in popoprate. Po eni strani jih namažete z
gorčico, po drugi malo pomokate.
Olje segrejete in na hitro popecite zrezke na obeh straneh. Potem zrezke
posujete z na listične narezano čebulo (kar veliko), na čebulo date na
tanko narezano papriko ali dve (najboljše rdečo). Na papriko pa date
na polovice ali četrtine narezan krompir (se pravi večji kosi). Malo posolite po krompirju in potresite z malo mlete sladke rdeče paprike.
Posodo pokrijete in počasi dušite približno 45 min do 1 ure.
Če je presuho dodajte malo vode, ampak sprva počakajte, ker meso in vse ostalo spusti še vodo, da ne bo preveč vode.
Od časa do časa malo potresite posodo, da se vam zrezek ne prime in da se sestavine premešajo ali malo z vilico premaknite zrezke.
V glavnem na koncu je vse lepo mehko, zdušeno…krompir mehak od dušenja in res je njami….
Najboljše je, da to kuhate v gus posodi ali podobno.

Moka je popolnoma odveč.

Včeraj: pohan piščanček in testenine ter skledo solate

Danes: telečje zrezke v omaki in riž ter solato.

Jutri: nič kuhanja doma, gremo v MS na DP v plesu, pa bo najbrž kakšen sendvič padel.

Marjana

New Report

Close