Kaj danes za kosilo
No tkole gre tole:
Da bodo zrezki mehki in sočni recite mesarju, naj vam zrezke odreže od
križa (govedine seveda).
Zrezke potolcite, posolite in popoprate. Po eni strani jih namažete z
gorčico, po drugi malo pomokate.
Olje segrejete in na hitro popecite zrezke na obeh straneh. Potem zrezke
posujete z na listične narezano čebulo (kar veliko), na čebulo date na
tanko narezano papriko ali dve (najboljše rdečo). Na papriko pa date
na polovice ali četrtine narezan krompir (se pravi večji kosi). Malo posolite po krompirju in potresite z malo mlete sladke rdeče paprike.
Posodo pokrijete in počasi dušite približno 45 min do 1 ure.
Če je presuho dodajte malo vode, ampak sprva počakajte, ker meso in vse ostalo spusti še vodo, da ne bo preveč vode.
Od časa do časa malo potresite posodo, da se vam zrezek ne prime in da se sestavine premešajo ali malo z vilico premaknite zrezke.
V glavnem na koncu je vse lepo mehko, zdušeno…krompir mehak od dušenja in res je njami….
Najboljše je, da to kuhate v gus posodi ali podobno.