Starševski čvek

POZOR Medved se potepa po Mostecu in Rožniku

Default avatar
Vse gozdne poti proti Mostceu iz smeri šiške so zavarovane s policijskimi trakovi, pravijo, da so videli, da se medved potepa po mostecu in trim stezi....
Default avatar
Ja razgibaval se je na tisti točki, ko so obroči.
Default avatar
Prej je bil že pri trebušnjakih. Očitno se na poletje pripravlja. ;)))
Default avatar
v ribniškem koncu nas pred medvedom ne varujejo nobeni policijski trakovi, četudi je tu okoli medvedov na pretek ... upam, da vas obdaja nelagoden občutek - mi s takim občutkom živimo dnevno, na poti v šolo, službo ali pa le na sprehodu...
Default avatar
Ve se hecate, samo je res!

Pa včeraj popoldne sem se s 5 mulčki sprehajala po gozdu ob živalskem vrtu in danes vidim na netu, da so ga prav tam opazili. Kriza!
Default avatar
Pri nas bi morali biti ti trakovi dobesedno vedno izobešeni, ker so medvedi vsak dan tako rekoč na pragu, sedaj jih imejte pa še vi malo. Kaj ste pri zelenih, da vpijete le takrat ko hočemo pri nas kakega medveda v večna lovišča spraviti, pa seveda tudi takrat vpijete ko pride v Ljubljano.
Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.
Default avatar
No saj je že spodaj odprta vroča debata o temle slavnem nesrečnem medotu. Ampak vseeno je malo žalostno, da je cel cirkus, ko gre medo na sprehod po Rožniku (beri Ljubljana), ko pa se dnevno sprehaja po naseljih v okolici ljubljane ali celo kje po naseljih bolj bogu za hrbtom ga pa nobeden niti ne povoha. Torej je naša varnost in varnost naših otrok manj vredna od varnosti ljubljanskih prebivalcev?
Default avatar
Ja, vsi so ljubitelji zverin do tistega trenutka, ko jih imajo drugi pred domačim pragom. Mega ne, te podpiram.
Default avatar
Predlagam, da dragi meščanski ujamete tega medita in ga pošljete na kočevsko, da vam ne bo delal preglavic, mi smo jih že vajeni, pa takrat ko bo treba kakega v večna lovišča spraviti tudi ne tulite preveč, saj vam bomo vrnili v "zahvalo" celotno medvedjo družino in se boste po tem skupaj z g. Jankovićem spraševali kam z njimi, ker jih očitno nočete imeti v obliki zrezkov. LOL
Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.
Default avatar
Rjavi medved je prišel nad bele medvede v parlamentu.
Default avatar
smešno:))) je napisal/a:
verjetno se bo medo na Rožniku drugače obnašal, kot na svojem domačem okolju?

Predvsem pa, zakaj smo mi krivi za nelagodne občutke nekoga drugega? Ni mi jasno.
Default avatar
medolinka je napisal/a:
ja in policijski trak ga bo sigurno ustavil..........
Default avatar
saj ni trak za medveda, je za ljudi

kolk ljudi pa je medved na ribniškem koncu napadel v zadnjih 100 letih?
Default avatar
sergejah je napisal/a:

enih 900% več kot v Ljubljani!
Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.
Default avatar
Primož prosim, če lahko potrdiš, da se predstavljam samo po nickom miša26. Nekateri imajo namreč preganjvico.
Default avatar
Ker te že ravno tako razganja, rabiš en hladen tuš :)
bivša meščanka je napisal/a:
Urbana Ljubljana ni naravno medvedovo okolje. Pika. Rožnik je v funkciji mestnega parka in ne divje gmajne.

Tukaj vas je kar nekaj s tipično mentaliteto ljubljanskih perifercev, ki niste ne tič ne miš in greste pravim podeželanom pošteno na jetra, ker bi se radi sredi gmajne obnašali kot na Prešernovem trgu in vas vse moti, od gnojenja in muh naprej. Pravi podeželen, ne fejk, zna živeti v naravi in med drugim tudi ve, da medved v svojem naravnem okolju človeku ne predstavlja nobene nevarnosti, če izvzamemo nesrečna naključja srečanja medvedke z mladiči. Izjema ste seveda histerični periferci, večinoma itak meščanski priseljenci, in tisti kmetje, ki so v svojem pohlepu s pašniki rinili v medvedov naravni prostor in so po miselnosti itak že bolj menedžerji kot kmetje. Prebivalci na Rožniku so že vsega navajeni in jih en enoletni mladič res ni vrgel s tira. Sama sem živela na (neslovenskem) območju, ki je med drugim naravno okolje medveda, tudi videl si ga v bližini na redni bazi, pa zaradi tega nihče nikoli ni imel polnih hlač in histerično skakal, da je treba vse postreliti.
Default avatar
miša26 je napisal/a:
Ne, samo nismo bedaki. Je popolnoma jasno, kdo se skriva za temi nicki.
Default avatar
Janis je napisal/a:
Zelo dobro povedano, Janis. Ne morem dojet, da obstajajo take zarukane cvetke, ki primerjajo vas z mestnim parkom in se tu cmerijo, da je isto, če medved pohaja po gozdu ali pa sredi mestnega parka.

Res, človek se resnično sprašuje o nivoju tega folka tu.
Default avatar
Z družino smo se pred nekaj leti iz Ljubljane preselili nekaj km ven iz Lj kar uradno spada že pod okolico Lj. Nimamo kmetije pa tudi vonj po gnoju in domačini nas ne motijo, smo se čisto lepo vklopili v to okolje. Da in tukaj so medvedi prisotni praktično povsod, kamorkoli v naravo greš so table z opozorili. Pa vendar ne govorim o neki hudi divjini temveč o naseljih, medvedi se zadržujejo v bližini hiš, šol in vrtcev. Tiste, ki ste navdušene nad medvedi si jih lahko zaradi mene pripeljete na svoje dvorišče. Za varnost nas ostalih ozkoglednežev pa bi morala država poskrbeti z zmanjšanjem prevelike populacije medvedov na naseljenih območjih.
Aja pa nisem miša 26, tudi nikogar ne žalim le svoje mnenje sem povedala.