Starševski čvek

Pogrešana deklica

Default avatar
So že našli pogrešano deklico v "rumeni oblekici"?
Default avatar
Če misliš malo deklico Raechelle Marie Smith, ki jo iščejo že od leta 2006 in je danes stara je že 6 let, je žal še vedno med pogrešanimi.
FBI za informacijo v zvezi z izginotjem ponuja celo nagrado:

Slikce in več o pogrešani Raechelle:

Dolgo je že pogrešana, vseeno pa upam, da jo bodo našli živo in zdravo!
Default avatar
Jaz pa sem mislila, da gre za kakšno slovensko deklico, dobila sem namreč naslednji mejl:
Subject: POGREŠAJO 3 LETA STARO DEKLICO - POSREDUJ NAPREJ


POGREŠAJO 3 LETA STARO DEKLICO - POSREDUJ NAPREJ


PREDEN IZBRIŠETE, POGLEJTE OTROKA. STORITE TO ŠE ENKRAT! SEDAJ
POŠLJITE SPOROČILO NA VSE VAŠE ZABELEŽENE NASLOVE! TO VAM VZAME LE 10'
SEKUND! HVALA!


Petra Petrovič
Oddelek za nadzor

Carinska uprava Republike Slovenije
Carinski urad Maribor
Tržaška cesta 49, 2000 Maribor
T: 02/297 30 73
F: 02/332 60 39
E: [email protected]
Default avatar
Tudi sama sem dobila nekaj različnih izvedb sporočil, ampak se ne spomnim, če je imel kateri od njih glavo s Carinske uprave...

Če je bila zraven prilepljena ista slika, potem gre za nesrečno posredovanje. Za primerjavo - sliko deklice Raechelle najdeš na zgornjih linkih.
Default avatar
to je zato, ker ljudje pošiljajo svoje maile naprej, program pa jim nalepi njihov podpis z e-mailom, telefonsko številko in ostalimi podatki.

tale petra je pač kura, kaj čmo. vsaj svoje podatke bi lahko zbrisala iz maila, zato, da jih ne bere celotna slovenija
Default avatar
TO JE ZATO je napisal/a:
no od tega primera naprej jih verjetno bo..
Default avatar
Spoštovani,
sama sem včeraj začela "preverjanje", ali je mail o pogrešani deklici še aktualen, ker sem se spomnila, da sem enkrat že dobila tako obvestilo.

Takoj sem poskusila izvedeti od gospe Petre, kako je z aktualnostjo dogodka in še čakam na njen cenjeni odgovor.

Ugotavljam, da večina ljudi "slepo zaupa" znancem in tudi neznancem, ki jim pošiljajo e- pošto in zato reagirajo prehitro in nepremišljeno.

Ni samo čas tisti, ki je odločilen za uspešno pomoč ljudem v stiski, odločilna je aktualnost dogodka in resničnost navedb.

Vsak čustveni pritisk, da naj širimo informacijo v nekaj sekundah, in to kar vsem dopisovalcem iz našega imenika, je skrajno neodgvorno početje tistega, ki verižno pismo prejel in ga je poslal dalje.

Pomembno je, da ne bomo s svojo prehitro reakcijo širili novico, ki nima verodostojnih "ozadij", ali pa bomo z zastarelo novico prizadeli sorodnike, ki so se že soočili z resnico (npr. s posledico, ki je najtežja - s smrtjo ljubljene osebe).

Vsi vemo, da slovenski mediji poročajo o domnevnih ugrabitvah, pa o človeških dramah in o "aferah" iz celega sveta, če je tema aktualna.
Če bi šlo za osebe iz Slovenije, bi Policija zagotovo objavila uraden poziv za pomoč pri iskanju...

Torej, res ni potrebno vzemirjati znancev in prijateljev samo zato, ker nam je nekdo poslal pretresljivo zgodbo...

Ni mi všeč reakcija podpisanih "virov", ki trdijo, da je njihov naslov nekdo zlorabil, saj dobro vedo, da so ga prvič dali v javnost oni sami.
Če človek meni, da je bolj pomemben, ker je v službi na pomembnem delovnem mestu in se podpisuje tako, da so navedeni službeni podatki, potem mora sprejeti odgovornost za poslane e-maile.

Kadar pošiljate službeno pošto je prav, da se "podpisujete kot vam veleva službena etika", sicer pa spoštujte in uporabljate "bonton" in moralne norme, ki se jih lahko naučimo vsi, kateri si želimo korektnih medsebojnih odnosov.

Gospodu, ki imenuje gospo Petro z živalskim vzdevkom svetujem, naj poišče primeren izraz, ki ne bo žaljiv. Verjamem, da si žaljivih prispodob ne želi nihče, tudi omenjeni komentator z vzdevkom "ne še".

Upam, da sem odprla novo temo, ki je zelo pomembna za medsebojne odnose, za sporazumevanje in za korektno obveščanje s "pomočjo" medijev, ki jih prostovoljno izbere vsak sam.


Kjer je volja, tam je pot. Ustvarjajmo vsem nam prijazen svet. Naj bo to svet, kjer je vsak od nas lahko svobodno misleč, odgovorno delujoč in kritičen. Vsak od nas naj postane kritičnim in samokritičen do vseh medijev, posebej do rabe interneta.

Želim vam veliko prijetnih e- klepetov na osebni ravni, in malo, ali raje nič nepreverjene verižne pošte.
Prisrčno pozdravljam vse obiskovalce in uredništvo Med.Over.Net-a.
Priponke

26616_t-srce na dlani.jpg
0 (17.31 KiB)