Med.Over.Net

Starši, učitelji in učenci

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, geštalt izkustvena družinska terapevtka in EAP psihoterapevtka

Sin in samozadovoljevanje

Default avatar

Jurek

Moja zgodba je sledeča.Redno sem začel drkat po zdravniškem pregledu pred osnovno šolo.Zdravnik je ugotovil , da imam manjšo nepravilnost na penisu in me je poslal k urologu.Ta pa je ugotovil ,da ni za obrezat ,da bo zadostovalo ,če ga en teden seveda z mami umivava v kamiličnem čaju. Spomnim se, da me je neznansko bolelo vseeno pa sem potem sam raziskoval naprej, saj je bil občutek včasih tudi dober.Od takrat do danes 39 let to počnem redno skoraj vsak dan, tudi ,če imam spolne odnose. Poročen sem že 15 let.
Default avatar

FashionFreak

Šok! Edina beseda s katero lahko izrazim svoje razpoloženje po prebranem postu Bojana S. Ne toliko kot samo bistvo odgovora(Da to ni normalno- pa je, eni prej, eni kasneje, eni nikoli), me je pretreslo to , kar je pisal o homoseksualcih. Kar daje več kot očitno vedeti, da ni izboražen, ne samo to, nima kančka zdrave kmečke pameti! Prvič, homoseksualnost ne nastane iz nevem kakšnih vplivov, na nek način se človek s tem že rodi, po mojem mnenju, potem pa odvisno od okolja in družbe- ali živi v zbadanju in ogorčenju , se zapre vase in se pač prisili, si najde dekle, in s tem nikoli ne bo srečen. Ali pa odrašča v okolju, ki mu daje proste poti, da se razvije v svobodno osebo in le tako lahko živi izpopolnjeno- ali ni to bistvo družbe enaindvajsetega stoletja- STOP PREDSODKOM! bojan, zamisli se, kaj počneš- upam da nimaš otrok, če jih še nimaš, se malo zamisli, kako jih boš vzgajal- v duhu strpnosti ali nasilja nad drugačnostjo?
Default avatar

Gordy

Sevda, to je povsem normalna zadeva. Ne delat panike okol tega, pogovoriti bi se bilo pa dobro glede spolnosti, fantov in punc kot posameznikov ipd..
Brez panike, povsem normalenga sina imaš. :)
Default avatar

primorc555

hja....star sem sedaj 15 let, pa vam lahko povem mojo izkusnjo: s staršimi smo zmeraj hodili na nudo plažo.... mislim da sem začel po punah gledat že pri devetih. Takrat sem prvič ugotovil kaj je erekcija, saj sem imel skoraj non stop trdega. zelo hitro sem ugotovil, da mi zelo paše se ga dotikat...nekje pri desetih je šlo vse samo od sebe: bil sem nag v kopalnici in se opazoval...kar sam od sebe je ratal trd. začel sem se ga dotikati in v nekaj dnevih sem ugotovil kako in kaj. Večinoma sem to počel zjutraj, saj sem imel večinoma trdega. Mama me je nekaj let kasneje zalotila: bim sem v sobi nag in trd, pa v roki sem ga imel. Mama mi je rekla da je to normalno in da je to počela tudi ona. mislim da s tako vzgojo ni nič narobe...
Default avatar

pajot

Ma nehite že no. Bojan S. se zajebava.
Default avatar

12 letnik

Mam 12 pa se samozadovoljujem.Od 9 leta.To je cist normalno
Default avatar

Evakk

Mislim, da je normalno, da se sin samozadovoljuje pri 12-ih.Fant je prišel v ta leta, ko se začne odkrivanje svojega telesa. Sicer pa še vseeno priporočam,da se lahko z njim malo pogovorite! ;)
Default avatar

Nekdo19338

Emmm halo kdo si ti kaj je z geji kaj narobe. Maš kaj proti njim. Pa če je tudi otrok gay ga je fajn podpirati. Pravi rasist si. Jebote to je čisto mormalno da se otrok samo zadošča pri 12 saj je ravno v teh letih puberteta. In halo napisali ste "saj ne želite da bi bil vaš otrok gay" halo maste kaj proti njim.
Default avatar

Normalna

Res ste čudni.... Ja je normalno.... Kaj mu boš rekla da to ni prav... A se ti ne? In raziskuje in spoznava svoje telo in tega mu ne smeš prepovedati.... Moja hči je stara 7 in se samozadovljuje že od 6. Leta
.. Veliko sem si prebrala o tem... In nikoli res nikoli otroku ne reci da tega ne sme in da je to grdo!

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , geštalt izkustvena družinska terapevtka in EAP psihoterapevtka
durjavaN