Starševski čvek

Gledate koncert za otroke z dawnovim sindromom

Default avatar
Se spomnim teme, ki je bila lepljivo, kjer smo ravno tako zbirali za njih. Upam, da bosta Primož in Bruno povedala, koliko sta dobila od naših zavarovanj.
Da samo spomnim, od vsakega zavarovanca, ki bi prišel na Zdravsteno Zavarovalnico Triglav, bi zavarovalnica namenila 2 evra za ta zavod. Se spomnim, da je bilo ogromno prepametnih babnic in descov.
Resnično upam, da tole gledajo, jim ne bi škodilo. Mislim nobenemu izmed nas. Sedaj imamo priliko, da popravimo vtis.
Default avatar
Se spomnim in kako so bili nekateri pametni, da si MON samo reklamo dela, da normalno, da izbirajo, če pa imajo korist od tega. Res poden od folka. Včasih bi jim človek privoščil takšnega otroka, ker iz življenja drugih se ničesar ne naučijo.
Default avatar
Skr bna je napisal/a:
sm gledala, nisem pa razumela, kaj se bo v zgradbi, ki jo nameravajo zgraditi dogajalo. ali bo to šola, delavnice ali kaj drugega. In kateri otroci bodo tam, kakšne starosti....
Default avatar
hvala za link. Sem pogledala, vendar odgovora na moje vprašanje nisem našla. Predvsem me zanima ali bo to šola, zavod, delavnice in kateri otroci se bodo lahko vključili (glede na starost, kraj bivanja ...).
Default avatar
Downow sindrom je. In ne Dawnov.
Default avatar
nič od tega - to naj bi bil kongresni center za izobraževanje staršev, zdravnikov....
Zato skepso čisto razumem.
Default avatar
Mene pa zanima, včeraj so rekli da se na leto rodi 20 otrok z DS, se mi zdi veliko. Ali ženske ne koristijo pregledov, ai se zgodi kjub temu, ali pa se kljub slabim izvidom odločijo obdržat otroka?
Mogoče katera ve kolikšen procent predstavlja teh 20 otrok? Koliko je rojstev v Sloveniji na leto?
Default avatar
U madona, kongresni center bodo gradili. A ne bi bilo ceneje, ko bi vsake toliko za kongres in izobraževanje najeli kako dvorano na MONSu ali v cankarju???

Sicer pa, kot je rekel moj, ko sva gledala napovednik: spet bodo gradbeniki kradli. Še ena taka gradnja, kjer se bodo pasli vsi mogoči zajedalci, dokončanje se bo odlagalo v nedogled,denarja ne bo nikoli dovolj, pametnega nadzora pa ne bo. Kot kakšna pediatrična klinika ali onkološki inštitut.

Zelo upam, da se motim.
Default avatar
zanima me je napisal/a:
Pušenjak sicer pravi, da se letno rodi nekoliko manj otrok, cca 10-15 in po njegovi oceni je cca 1/2 takih, ki jih niso odkrili, druga 1/2 pa takih, kjer se mame niso odločile za splav. Mislim, da se letno rodi okoli 18.000 otrok, se pravi, da bi bilo otrok z DS okoli 0,05-0,1%.

Verjetno lahko kdo, ki kaj več ve o tematiki v primerjavi z mano, popravi številke, če sem kje fajn sfalila.
Default avatar
"Sicer pa, kot je rekel moj, ko sva gledala napovednik: spet bodo gradbeniki kradli. Še ena taka gradnja, kjer se bodo pasli vsi mogoči zajedalci, dokončanje se bo odlagalo v nedogled,denarja ne bo nikoli dovolj, pametnega nadzora pa ne bo. Kot kakšna pediatrična klinika ali onkološki inštitut. "
Kakor vem, nič od tega.
Projekt je privaten.
Default avatar
http://www.pozareport.si/?Id=parada_ple ... caID=10813

cela Slovenija darovala, javni zavod RTV, ki ga plačujemo vsi davkoplačevalci, je podprl ta prenos, ki je PRIVATNE narave in denar se bo stekal v privatne žepe. Kdo bo kaj kontroliral?

Sem prevelik skeptik?

Prav tako pa mi ni jasno, kaj bo ta center nudil in komu?

V Sloveniji imamo nevladno organizacijo Sožitje, kjer so vključeni ti otroci in strokovno obravnavani. Je včeraj povedala predsednica Sožitja dr. Šelihova, da je projekt PLANET PRIVATNE NARAVE in zgolj za popestritev.
Default avatar
pa se človek vpraša? je napisal/a:
Pa imej ti otroka z dawnowim sindromom, pa da te vidim ali ti je denar res prvotnega pomena? hvla Bogu, da nekdo, ki razume potrebe kaj takega naredi, ne pa inštitucija, samo zato, da si dvigne ugled.

Malo manj bi se morali spraševati zakaj, kako in komu in preprosto pomagati in biti zraven hvaležni, da se nam ni treba ukvarjati s tem.
Default avatar
zloba h je napisal/a:
Da, jaz sem starš takega otroka, in denar je zadnje, kar mi kar predstavlja. Ti lahko zagotovim. In vsi, ki me poznajo.

Jaz pa mislim, da bi se morali malo več spraševati, zakaj in komu je denar namenjen in če bo tudi v ta namen porabljen.

Hvaležni, komu? RTV?

Glej, kot sem napisala sem starš takega otroka, pa ne morem kar odkorakati na RTV in prirediti koncert, denar pa se bo stekal na moj račun. To je vprašanje, ki se mi zastavlja ob vsem tem. In če vidimo, kakšne projekte je dotična družina do sedaj že izvajala. S tem, da tudi ni vključena v nobeno nevladno organizacijo.

Kaj, torej sem jaz
Default avatar
pa se človek vpraša? je napisal/a:
Ja, samo zdi se ti. Točno to je ta center za katerega smo se zavarovali pri Zdravstveni zavarovalnici Triglav. Bo od vas kdo kaj naredil za otroke z Dawnowim? Se mi je zdelo, potem vsaj nagajajte ne. Lepo so napisali to bo center, kjer bodo vsi starši imeli možnost dobiti pomoč v obliki nasvetov in izobraževanja, kako živeti s takšnimi otroci in kako jim nuditi čimvečjo kvaliteto življenja. Istočasno, pa bodo imeli otroci na tej isti lokaciji počitnice in raznorazne aktivnosti. Tudi vi boste dobrodošli, samo verjetno za vas ne bi bilo pošteno, da bi bilo brezplačno, ampak da plačate za svoje bivanje in še za enega takšnega otroka in mu tako omogočite vsaj enkrat ene počitnice, ki si jih lahko sami privoščite vsako leto.
Isto počne tudi Rdeči križ, pa ni privat, potem pa denar posoja raznim gradbenim podjetjem. Njim pa veliko raje daste, ne glede na to, kaj veste.

Koliko se vas je zavarovalo pri Zdravstveni zavarovalnici Triglav, da so od vašega zavarovanja darovali 2 evra? Nihče. Ampak pomagati so pa vseeno hoteli, samo vi niste. To je isto kot če pogledamo člane zavoda MON.

Vsak mesec nasvet strokovnjaka dobi preko 3000 ljudi, koliko pa se jih zahvali v podobi članstva zavodu? Baje jih imajo v 4 letih celo 400 članov. Za tiste, ki ne veste za kaj se gre link.
http://zavod.over.net/clanstvo/clanstvo.php
Za vsak nasvet odvetnika se zavedamo, da odštejemo najmanj 100€. Tukaj pa prejemate nasvete vsak dan. In potem je takšna fama, če je nek projekt privaten ali ne. saj je tudi MON privaten, pa vam daje brezplačne nasvete in to vsak dan, 24 ur na dan.

Primož upam, da ne boš hud ker sem tole objavila, nisem pa se hotela podpisati z pravim imenom. Ampak moraliziranje mi je šlo vedno na jetra. Storiti nič, ampak nonstop iskati teorijo zarote.
včasih malo poglejte vase in se vzdržite komentarja, če že nočete pomagati.
Default avatar
DOWNOV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

in ne Dawnov........