Alergija

Odgovarjajo: Prof. dr. Mitja Košnik, dr. med. • Anja Koren Jeverica, dr. med., pediatrinja in alergologinja

pozitiven test za kandido

Default avatar

Dasja

Zdravo!

Danes zjutraj sem naredila test (pljunek v kozarec vode) in so bile vzdolž vode same nitke :-(( To me je zelo zaskrbelo, še bolj pa me skrbi, da na to nisem že prej pomislila, ker imam težave z napihnjenostjo že 3 leta. Vmes sem zanosila in rodila in v tem času je bilo bolje, zdaj ko pa je sin star že 10 mesecev, zgledam kot bi bila spet noseča vsaj 5 mesecev, ker me kar razpihuje. Karkoli pojem sem napihnjena, ko se nazajtrkujem sem utrujena, vedno sem utrujena. Včperaj sem v oddaji Dobro jutro poslišala ga. Sonjo, ki je povedala, da je napihnjenost in nenehtna utrujenost znak kandide in seveda pozitiven test.

Nekaj mi povejte. Imam željo shujšati, ker imam kar nekaj odvečnih kg in jutri sem dogovorjena z enim trenerjem, ki mi bo sestavil jedilnik in pripravil program vadbe in me spremljal en mesec ali se vam zdi pametno, da mu omenim ta test za kandido in ga kaj povprašam kaj misli o tem? Verjetno bi mi on potem še za kandido posebej prilagodil jedilnik?
Default avatar

janana

dvomim,da on pozna dieto za kandido,tako kot tudi zdravniki ne(razen alternativcev)
sicer pa imam jaz podobne težave kot ti,oziroma iste. Sem začela z dieto in v 14 dneh shujšala za 2 kg,zato sem nehala-nočem shujšati.

Moderatorji

Prof. dr. Mitja Košnik , dr. med.
Mitja_Kosnik
Anja Koren Jeverica , dr. med., pediatrinja in alergologinja
Anja Koren