Med.Over.Net

Alergija

Odgovarjajo: Prof. dr. Mitja Košnik, dr. med. • Mojca Bizjak, dr. med., specialistka dermatovenerologije • Anja Koren Jeverica, dr. med., pediatrinja in alergologinja

Na forumu se lahko posvetujete o temah: alergeni, testi alergije, urtikarija ali koprivnica, angioedem, otekanje, srbeča koža, atopijski dermatitis (''ekcem'') in druge vnetne bolezni kože, anafilaksija, piki žuželk, seneni nahod, alergija za zdravila, histamin, antihistaminik,... in o tem, kako živeti z različnimi oblikami alergije.

Prof. dr. Mitja Košnik , dr. med.

Mitja_Kosnik

Mojca Bizjak , dr. med., specialistka dermatovenerologije

Mojca Bizjak

Je specialistka dermatovenerologije. Zaposlena je na Univerzitetni kliniki za pljučne bolezni in alergijo Golnik, kjer sodeluje v timski obravnavi alergoloških bolnikov. Izobraževanje/strokovne aktivnosti: - Na Medicinski fakulteti v Ljubljani je diplomirala leta 2008. - Specialistični izpit iz dermatovenerologije je opravila leta 2014. - Je članica Evropske akademije za alergijo in klinično imunologijo (EAACI). - S sodelavci na Kliniki Golnik so pridobili naziv mednarodni center odličnosti za urtikarijo (GA2LEN UCARE, http://www.ga2len-ucare.com/centers.html). Na Med.Over.Net odgovarja na vprašanja s področja dermatološke alergologije.

Anja Koren Jeverica , dr. med., pediatrinja in alergologinja

Anja Koren

Je specialistka pediatrije (specialistični izpit 2010), dela na Pediatrični kliniki v Ljubljani v Službi za alergologijo, revmatologijo in klinično imunologijo od leta 2010 in je usmerjena v področje alergije pri otrocih Ima evropski izpit iz alergologije in klinične imunologije (Evropska akademija za alergologijo in klinično imunologijo) opravila leta 2011. Izobraževala se je v Hans Christian Andersen Children’s hospital, Odense na Danskem (2013) in je predsednica Sekcije za pediatrično pulmologijo, alergologijo in klinično imunologijo, Združenje za pediatrijo pri Slovenskem zdravniškem društvu.

pozitiven test za kandido

Default avatar

Dasja

Zdravo!

Danes zjutraj sem naredila test (pljunek v kozarec vode) in so bile vzdolž vode same nitke :-(( To me je zelo zaskrbelo, še bolj pa me skrbi, da na to nisem že prej pomislila, ker imam težave z napihnjenostjo že 3 leta. Vmes sem zanosila in rodila in v tem času je bilo bolje, zdaj ko pa je sin star že 10 mesecev, zgledam kot bi bila spet noseča vsaj 5 mesecev, ker me kar razpihuje. Karkoli pojem sem napihnjena, ko se nazajtrkujem sem utrujena, vedno sem utrujena. Včperaj sem v oddaji Dobro jutro poslišala ga. Sonjo, ki je povedala, da je napihnjenost in nenehtna utrujenost znak kandide in seveda pozitiven test.

Nekaj mi povejte. Imam željo shujšati, ker imam kar nekaj odvečnih kg in jutri sem dogovorjena z enim trenerjem, ki mi bo sestavil jedilnik in pripravil program vadbe in me spremljal en mesec ali se vam zdi pametno, da mu omenim ta test za kandido in ga kaj povprašam kaj misli o tem? Verjetno bi mi on potem še za kandido posebej prilagodil jedilnik?
Default avatar

janana

dvomim,da on pozna dieto za kandido,tako kot tudi zdravniki ne(razen alternativcev)
sicer pa imam jaz podobne težave kot ti,oziroma iste. Sem začela z dieto in v 14 dneh shujšala za 2 kg,zato sem nehala-nočem shujšati.

Moderatorji

Prof. dr. Mitja Košnik , dr. med.
Mitja_Kosnik
Mojca Bizjak , dr. med., specialistka dermatovenerologije
Mojca Bizjak
Anja Koren Jeverica , dr. med., pediatrinja in alergologinja
Anja Koren