Forum.Over.Net

Politični čvek

Kaj se dogaja na politični sceni? Če so že naši voditelji, se lahko o njih in njihovem delu tudi pogovarjamo, saj je politika del našega vsakdana in zaradi nje smo tam, kjer smo. Skupaj smo v dobrem in slabem.
Forum je nemoderiran in uredništvo ne odgovarja za komentarje, si pa pridržuje ppravico tudi do izbrisa tem brez obrazložitve.

Kje je dobil todorovič denar za advokata

Default avatar

Svetilnik01

to mene zanima toliko krivic mu je bilo stotjenih nobvenih pravic nima v sloveniji pa ima vseeno denar
Default avatar

ens3c

ne vem, ampak za takšno stvar bi ga mu tudi jaz posodil, tako, kot vsakemu, ki se bori za svojo pravico. no ja, seveda le v okviru mojih (dokaj skromnih) finančnih zmožnosti.
Default avatar

dol s KRESALOVO

kresalova mu je posodila hehe
Default avatar

kisla smetana

Ne sprašuješ se, od kod raznim denar, da so pokupili velika slovenska podjetja, se pa sprašuješ, kako je en primerek zbral za advokata. Jaz sem mu ga plačala. V redu?
Default avatar

strpna

Domnevam, da se je z odvetnikom dogovoril za plačilo iz iztožene odškodnine. To ni tako neobičajen način plačila. Sicer pa morda niti ne veš, da Todorovič odškodnine ni dobil zaradi izbrisa, ampak zato, ker mu država potem, ko si je uredil stalno prebivališče, nezakonito ni izdala delovnega dovoljenja.
Default avatar

Svetilnik01

to se pa strinjam tako bodo izbrisani v večini tožili slogvenijo in to bi jaz povedal krivicu ki je tako zagovarjal izbisane češ da denarja nimajo vsak odvetnik jih bo zastonj vzel vzameno za iztoženo
Default avatar

dol s KRESALOVO

no vidiš denar za odškodnine je, moja teta, ki je čistokrvna Slovenka in ima pokojnino 390 eurov, bi morala Januarja dobiti 150 eurov od države pomoči, kot vsi upokojenci... Vendar tega ni dobila, ker država špara, mislim da ga ni dobila, ker država špara za izbrisane, če bi vedel da bo politika šla v tej smeri, bi volil Janeza Janšo in žalostno je že to, da mi je po 100 dneh vladavine Pahorja, žal...Hvala bogu da ima vlada mandat samo štiri leta!
Default avatar

Dinara

Vedno več ga ima, saj sedaj poučuje in ščuva druge in drugi mu plačujejo na roke. Dela na črno in tako je delal ves čas po vojni. Sami pa si lahko izračunate, koliko je dolžen za plačilo davščin in dohodnine.
Default avatar

kisla smetana

Kaj pa naj bi delal, če legalno ni mogel delati? Mogoče kradel? Če bi meni država vzela vse pravice in mi onemogočila, da bi delala legalno, bi delala pa na črno. Naj bi mar crknila od lakote ali kaj? Raje se ukvarjaj s tem, koliko ljudi dela na črno, pa niso brez papirjev in bi lahko delali zakonito, s tem, koliko velikih patriotov vsak dan goljufa državo in nas, ki pošteno prijavimo vse svoje dohodke.
Default avatar

dol s KRESALOVO

Kisla smetana kaj pa dejansko tisti , ki so se borili v Bosni in na Hrvaškem(Srbi) in pobijali druge, kaj pa ti izbrisani in so prišli dejansko v Slovenijo leta 97.98 šele, vendar so pred letom 91 imeli tu stalno prebivališče, kaj z njimi? Bi jih dala v Hag ali bi tudi njim dala odškodnine? Me prav zanima kaj kisla smetana kot zagovornica izbrisanih misli o takih izbrisanih? Majo po Kresalo seveda pravico do odškodnine, vendar po vsej evropski ustavi po evropskem pravi bi jih poslali v Hag! Na se ti zdi Slovenija pravna država in vse ostale članice euja ne?
Default avatar

tadej

Kaj si za en kravt? Pa kaj imaš kislo zelje v glavi, očitno.
Default avatar

dol s KRESALOVO

Ja mogli bi imeti zagotovilo,dokazilo, da so dejansko bivali v Sloveniji vsak dan od leta91, kdo bo to dokazal?To je zahteval Janša, Kresalova pa ne... Torej smo edina država v EU, ki bo nagradila zločine namesto jih obsodila! Ja taka pa pravna država!

No to osebo ne bom imenoval, ker je bil nekajkrat na televiziji, če bo potrebno jo bom s polnim imenom in priimkom!

Leta 91 je v Sloveniji obstajala stranka SDA viden čla te stranke je živel na Jesenicah, pred letom 91 je vozil avtobus na sedaj integralu na Jesenicah, vozil je lokalca, odločil se je da leta 91 odločno nastopi proti osamosvojitvi Slovenije, celo sestanek je bil na Jesenicah na sedanjem trgu pri šoli prežihovega Voranca, ta človek je obsojal Slovenijo zaradi tega, odšel se je boriti najprej na Hrvaško, nato v Bosno, kjer se je boril na strani Srbije do leta 96, leta 97 je prišel v Slovenijo nazaj in je med izbrisanimi in zahteva povračilo škode, ter vse pravice domnevne za nazaj, videl sem ga tudi parkrat po televiziji in tudi vseh protestov se redno in pridno udeležuje.

No da nadaljujem zgodbo, ta človek je tu pustil ženo in otroke, njegova žena je enako imela pač stanovansjko pravico in odkupila stanovanje za nekaj tisoč mark, sevda vzela je državljanstvo, denar za odkup stanovanja ji je on poslal, otroke smo tej osebi šolali mi Slovenci itd....Ta oseba danes zahteva še odškodnino?

Potem tu je še ena oseba Božič(Srb) z jesenic, oče ni želel državljanstva in se je leta 91 celo ločil od žene, ker je bila žena Slovenka, ta se je odločil da se bo šel boriti v Hrvaško najprej za slavno Srbijo, nekega dne, okoli leta 94 se mi zdi , se je njegov sin, ki je želel po dovgem času videti očeta, odločil da gre za njim in ga spametuje, ter ga privleče nazaj v Slovenijo, ga je želel prepričati, na poti proti očetu Božiču je bil njegov sin ubit....

Pametne odločitve, zločincev za slavo srbijo...
Ljudje , ki so bili izbrisani...
Zakaj? Zaradi politike in lastne volje...
Kdo je kriv? Sami...

To so bili vsi moji prijatelji nekoč... Dokler se ni začela vojna...
Danes jih pa gledam po televiziji in si želijo odškodnine...
Kdo bo dal odškodnine ljudem, družinam, ki so jih ti izbrisani pobili?

Ne rečem da so bili vsi taki, vendar te je potrebno ločiti, ker take jaz ne bom nagrajeval z odškodninami!!!
Default avatar

tadej

Bravo! Kako je lepo ko lupate na forumu, namesto glave ljudem. Kar kušnil bi vas, partizanke. ;)
Default avatar

tadej

Partizančica Svetilnik in partizančica Dolskresalko. ;)))
Default avatar

dol s KRESALOVO

Tadej, ne lupamo, sem član neke skupnosti,iniacitive , kjer se dejansko aktivno ukvarjamo z izbrisanimi in delamo isključno na izbrisanih, ki so se borili med letom 91-96 na Hrvaškem in v Bosni, po podatkih je 76 Slovenskih izbrisanih sodelovalo v napadu na Bihač kjer je bilo ubito 1000 bošnjakov, 14 Slovenskih izbrisanih je sodelovalo v Poboju v Srebrenici, 9 jih je bilo v prvem napadu na Sarajevu itd itd... Imamo dokazila imamo dokumente v katerih so imena in priimki izbrisanih Slovencev, ki se vodijo kot vojaki/dobrovoljci med letom 92 in 95 in so se borili na trani Srbije, torej ti niso dejansko živeli V Sloveniji in nimajo pravice do stalnega prebivališča. Dejansko čakamo z dokazili na odločbe katere pošilja Kresalova, da jih tudi te osebe dobijo in da naša dokazila lahko pošljemo v Brusel in razglasimo Slovenijo za zatočišče zločincev in še huje bo če bojo te osebe dobile državljanstvo, tako se bo Slovenija sama razglasila za nekega okupatorja bivših republik Jugoslavije saj so njeni državlani ( če bojo to nekateri izbrisani postlai) sodelovali v genocidu na Hrvaškem in v Bosni... In nas dejansko zanim odziv kakšn bo iz Bruslja upamo na višjo denarno kazen Sloveniji iz Brusla kot bojo znašale odškodnine, ter seveda ponovno ureditev sistema izbrisani, kar pomeni in mi bomo to zahtevali preklic odločb nekaterim takoimenovanim izbrisanim!
Včasih se mi zdi, da Kresalova dejansko nima pojma s čim se sploh ubada in verjamem da jo bo to drago stalo in Slovenijo tudi oz. nas davkoplačevalce in seveda sramoto za Slovenijo, kot zatočišče zločincev...
Default avatar

tadej

Polne riti imate da se ukvarjate s stvarmi za katere nimate interesa razen obrekovanja.
Default avatar

capin

Ali kdo pozna kakšno državo ki je tako butasta kot naša?
Pride tujec in izsiljuje državljanstvo pravice in denar - ne verjamem.
Default avatar

Svetilnik01

v ameriki moraš sto pogojev izpolniti da postaneš državljan