Starševski čvek

rabljena oprema za otroke

Default avatar
Pozdravljene,

ker sem zanosila kar precej pred prijateljicami, sem se znasla v polozaju, ko mi nihce ne more posoditi nic za otrocka.

Saj malo sem ze nakupila "za duso", sedaj pa sem odkrila forum, kjer prodajajo rabljene stvari za otroke.

Ima katera izkusnje z nakupovanjem rabljenih stvari?

Kaj se najbolj splaca kupiti rabljeno? In cesa nikole ne bi kupile rabljenega za malcke?

Sama imam majhen zadrzek pred rabljenimi stvarmi - ampak, razmisljala sem, da pri izposoji ni ravno veliko drugace - razen tega, da ves, kdo je stvar uporabljal pred teboj....

Se priporocam za kaksen nasvet:)

Hvala!
Default avatar
Avtosedež bi kupila samo od meni znane osebe in če bi vedela, da niso imeli nobene nesreče z njim. Pa čevlje ne kupim niti slučajno rabljene.

Do zdaj smo vse morali kupiti. Drugače pa vse prodam oziroma posodim naprej.
Default avatar
Sem bila v podobni situaciji,edina sem imela otroa. Od rabljenega sem kupila rabljeno lupinico, prej sem si jo dobro ogledala in tudi lastnika sta mi zgledala takšna iskrena. Oni je niso uporabljali ker so imeli 2, pa voziček sem kupila rabljen, sorodnike pa je mama obvestila kaj lahko kupijo za dojenčka. Previjalno mizico smo predelali sami iz ene stare omarice in kupili peno in ovilli v luštni plastični prt:).
Rabljene cunjice še zdaj kupujem na sezamovem sejmu v Ljubljani. Pred tem sem imela velike zadržke proti rabljenim oblekicam, potem sem pa videla toliko lušnih in kvalitetnih cot za res malo denarja. Računaj da čisto majčkeni ne znucajo kaj dosti.
Default avatar
Kupili rabljeno:
ležalnik, avtosedež, kolo, stajico,trip-trap, nahrtbtnik, varovalo za stopnice.
Večino v komisijski trgovini, nekaj po oglasih.
Default avatar
Za svojega otročka sem kupila novo samo voziček,drugo pa nič.No,pa nekaj cunjic seveda.Ostalo vse rabljeno,od posteljice , stolčkov,cunjic...(vse našla preko bolhe).Kot novo.Zelo zadovoljna.
Veliko stvari pa sem tudi dobila od kolegice.
Edino čevljev pa tudi jaz ne bi rabljenih.
Default avatar
povečini smo vse dobili. hvala bogu. pri malčkih se stvari niti slučajno ne uničijo, ker jih tako prerastejo v cca 3 mesecih.
Default avatar
Avtosedež nov ali od znanega človeka, ki mu lahko zaupam. Morda kupiš tudi v naprej, ko je kaka akcija. Vse ostalo po pometi, tudi rabljeno.
Default avatar
se najde marsikaj zanimivega.. stvari so tudi ohranjene.večinoma so to stvari, ki jih dojenčki ne uničijo.. mi smo kupili vse novo( lupinica, ležalnik,..) pa imam zdaj lepo spravljeno ker je res kot novo niti malo poškodovano ... če bi mogla še enkrat it čez to bi sigurno kupila vse rabljeno..
Default avatar
Obakrat sem imela nov voziček, ker ga res veliko rabimo. Ležalnik sme pri drugem dobila za darilo, stajico sem pri prvem imela svojo (našo, družinsko), a 50 let staro, pa je odlično služila, vse ostalo, od oblekic do lupine sem imela 90% rabljeno, nekaj podarjeno, nekaj sposojeno, nekaj tudi kupljeno v komisijskih. Naš večji ej tak, da mu je zadnja briga, kaj ima na riti, samo da frej, da mu ni treba pazit na cote in ko so tam, okoli 2, 3 let stari, je najvažnejše. da je čisto in komot, veliko bolj, kot da je fensi in vse veže....Tudi kakšne čevlje, ki so bili "za preobut" (se pravi za na vsake svete kvatre za kakšno uro) in res lepo ohranjeni, sem kupila za par fičnikov. Nimam predsodkov.

Česa ne bi kupila? Kake zmahane, zdelane, zaflečkane stvari, pa vseeno, kaj je. Morda še najtežje jogi oz. ležišče, to mi je najbolj nekako čudno. Polulano, pobruhano, hmmm, tukaj res ne vem,
Default avatar
Tudi mi smo imeli za prvega večino stvari rabljenih, razen vozička (stvari krožijo v familiji). Potem pa smo kar nekaj stvari tudi kupili rabljenih (posteljica za drugo dete, prenosna posteljica...). Ne bi pa kupovala npr. čevljev.
No, zadržkov proti rabljenim stvarem nimam. Tudi kolo in npr. drsalke za otroke smo našli na bolhi za tretjino cene novih.
LP
Default avatar
Sem hotela že nekajkrat kupiti kakšen rabljen kos opreme ampak po pregledu oglasov sem ugotovila, da je vse občutno predrago. Rabljena otroška oprema ima po moji logiki polovično ceno ne pa tako kot skoraj nova iz trgovine. Seveda so določena odstopanja v cenah ampak, če recimo pogledaš kakšno tujo spletno prodajo najdeš ogromno stvari po precej nižjih cenah kot so tukaj v Sloveniji. otroška oblačila in obutev sama recimo ne bi kupovala rabljena ker, če se le malo pozanimaš in pobrskaš po trgovinah dobiš lahko zelo kakovostne stvari po akcijskih ali znižanih cenah. Če bi našla ugodno ponudbo bi recimo kupila kakšen kos otroške opreme a kot že rečeno zakaj le, če za dodatnih 20 eurov dobim čisto novo celo za nižjo ceno dobiš velikokrat novo. Zanimivo je, da če pogledaš strani na katerih podarjajo stvari za otroke najdeš kdaj boljše stvari od tistih, ki jih celo upajo prodajati čeprav so očitno zares znucane in slabe kakovosti. Lupinice in vozičke neznanih znamk pa velikokrat povsem solidne kakovsoti dobiš v marsikateri trgovini po zelo ugodnih cenah res pa je, da vzame tako pregledovanje tržišča nekaj časa.
Default avatar
Hvala za nasvete!

Zanima me, ce je blo ze bil na seznamovem sejmu in kako to izgleda - tam prodajajo lastniki stvari?

Lep pozdrav!