Starševski čvek

sS kapljicami grenifit sem si zabarvala zobe

Default avatar
Omenjene kapljice jemljem približno 2 meseca - nekaj jih spijem, razredčenih z vodo, dvakrat na dan pa grgram. Zdaj pa sem opazila, da imam prav rjavkasto prevleko po zobeh. Ima še kdo podobno izkušnjo? Kako se tega znebiti? Hvala
Default avatar
Grenifit kapljice kar pogosto uporabljamo vsi v družini, pa na srečo nismo opazili nobene zabarvanosti zob. Si prepričana, da so krive kapljice?
Default avatar
skoraj sem sigurna, ker imata kar naenkrat rumeno-rjavkasto prevleko tudi otroka - prej tega seveda nismo imeli. Ali jih tudi vi 2x na dan grgrate? Mislim, da bo kar od tega, kajti če bi jih samo pili, bi bili zobje prekratek čas v stiku z njimi - grgramo pa vsaj 5 min na dan.
Default avatar
Ne grgramo vsak dan, ampak samo takrat, ko je vneto grlo. Ampak zaradi grgranja kapljice niso dosti z zobmi - grgramo tako, da nagnemo glavo nazaj in pač grgramo na vhodu v požiralnik, ne "mečkamo" po ustih. Upam, da sem razumljivo napisala.
Sicer pa sem nekje brala, da naj bi si s temi kapljicami lahko celo umivali zobe, tako da je res čudno, da se vam to dogaja.
Mogoče se bo še kdo oglasil. Kot pravim, jaz imam s kapljicami pozitivne izkušnje.
Default avatar
Rjavi zobje od Grenifit, 100%! Zadnjič sem mami vprašala, kaj je z očetovimi zobmi, da so mu tako porjaveli, pa mi je odgovorila, da je kriv Grenifit. Vem, da ga grgra že kar precej dolgo časa, ker je prepričan, da mu pomagajo proti aftam v ustni votlini. Zobje niso enakomerno umazani, ampak je umazanija, oz. porjavitev bolj izrazita ob robovih zob. Ja, videti ni prav nič lepo.

Kako se teba znebiš, je najbolje, da vprašaš kakšnega zobozdravnika ali pa se posvetuješ v lekarni. Mogoče bi se lahko to odstranilo z istim postopkom kot pri kamnu.

Bom pa vprašala očeta, če se je kaj pozanimal kako to očistiti, pa tu jutri odgovorim.
Default avatar
veš kaj, ne vem sicer kok si ti stara ma če so otroci majhni pol sigurno še nimajo prevlek na zobeh, zatorej obaravanost sklenine nikakor ni obaravanost prevleke. verjamem da pa določena zdravila, pripravki obaravjo umetne prevleke na zobeh, to je normalno, in tudi da imajo otroci obaravne zobke od sirupov (vitaminskih, antibiotikov, antipiretikov,...). zato pa je priporočilo da si otroci umijejo zobke potem ko zavžijejo sirup, najbrž bo potrebno enako pri tebi po uporabi teh kapljic.
Default avatar
ju3 je napisal/a:
vsi smo razumeli,da ne gre za zobno prevleko ,temveč obloge ali obarvano sklenino
srečno
Bodi, kar si, ostalih je tako že preveč!
Default avatar
TIFFANY je napisal/a:
ma dvomim, ko nekdo vztrajno piše o prvelekah, je to za mene prevleka ki ti jo nardi zobozdravnik in ne normalna zobna sklenina.
Default avatar
Meni je zadevo danes rešil zobar s peskanjem, za otroke pa je rekel, da imata še premehko sklenino in da bo verjetno izginilo.
Default avatar
mene pa peče jezik ko grgram