Neplodnost

merional- kakšne izkušnje imate

Default avatar
Sem še ena izmed mnogih PCOjevk, ki se bori, da bi enkrat zagledala tisti magičen plusek.
Tokrat se podajam v tretji postopek; v prvem sem slabo reagirala na Menogon (2 ampuli; pa le dve slabi celici, brez ET), v drugo pa sem imela 3 ampule Menopura ter pridelala 6 zrelih celic, od katerih sta se dve oplodili, imela pa sem ET enega lepega zarodka, ki pa se žal ni prijel.

Tokrat je Ata Reš glede na to, da sem spet samoplačniško,predlagal Merional, ki je cenovno najugodnejši.


ZAnima me, ali je katera od vas že preizkusila terapijo s tem zdravilom ter kakšni so bili rezultati glede števila celic v primerjavi z vašimi predhodnimi postopki.

Lp in veliko sreče vsem.
Default avatar
Živjo! lani sem imela postopek z merionalom, na katerga pa sem super reagirala! Stopko sem imela že po osmem dnevu merionala in pridelala sem 5 celic! Prej sem imela 4 postopke z gonalom in sem imela ful večjo dozo( stopka šele po 14 dneh) - pa 6 celic, enkrat secer 11- samo 2 pa sta me pričakali.
OD lani mi je ostalo tudi 16 ampul merionala, če ga potrebuješ, mi povej! Lp
Default avatar
pozdravljene!Tudi jaz začnem pri Rešu terapijo z merionalom,zraven pa še cetrotide in prometrium.Iskat grem v Lenti na Madžarsko.Če je morda katera že bila tam me lahko vsaj približno usmeri.Do Lentija vemo, naprej pa ne.Če morda katera proda zdravilo iz prejšnjih postopkov,kupim!Lp in veliko sreče vsem!
Default avatar
Hej karmen2, tudi jaz začnem pri Rešu terapijo z merionalom, zraven pa še bom rabila menopur in utrogestan;
Nama je Reš rekel da se dobi v Szegedu na Madžarskem merional, za Lenti pa ni nič povedal;

Vse ki ste že kdaj kupovale na Madžarskem ,mi prosim javite v katerem kraju;

hvala, lp

Aja pa 6 škatlic Menoura bi kupila oz. če bo katera šla v Italijo,da bi mi jih kupila

hvala ,lp
Default avatar
Še to bi vprašala tiste ki ste pri Rešu in ste mele IVF - do kdaj si morama nabavit Menopur? sem pozabila vprašat

hvala lp
Default avatar
Očitno se bo zdaj naša romarska pot obrnila od Italije proti Madžarski... :)
Tudi jaz sem se danes vrnila od Reša z receptom za Merional...

Srečno vsem! Manja
Default avatar
Z Menopurjem, Merionalom, Menogonom,... se začne 2. dan ciklusa.

Jaz sem Merional kupila v Lentiju. Lekarna je čisto v centru ob glavni ulici na Kossuth Lajos utca 4. Ko se pripelješ iz Slo je na desni strani ceste, mislim da je v pritličju stanovanjskega bloka. Zemljevid: http://www.vendegvaro.hu/terkep/lenti/g ... useLang=en

Telefon je 003692351383 ampak ne govorijo ne slovensko, ne angleško. Če dobiš moškega na telefon se bi verjetno lahko zmenila v nemščini.

srečno vsem,
ilona
Default avatar
smartika kdaj pa začneš s terapijo?Jaz predvidoma 22.2. oziroma drugi dan ciklusa.Ilona hvala! tako bova lažje našla pot.Manja1975 a si mela prej drugačna zdravila?Merionala ne poznam,sem pa probala že gonal in suprefakt!
Default avatar
Ni kombinacije, ki je ne bi že poskusila... :) No, ampak s temle Merionalom se pa tudi jaz srečujem prvič. Hecno bo že, ko se bo treba s temi Madžari dogovoriti zanje... :)

LP, Manja
Default avatar
Živjo!

No, tudi midva sva se včeraj vrnila od dr. Reša z receptom za Marional. Imam pa poleg vseh težav, ki jih že zgoraj omenjate, še to, da ne znava z recepta razbrati, koliko tega zdravila rabiva - kakšno količino? Kakšne doze ste pa ve dobile?

Kako naj greva po zdravila, če se nama še sanja ne koliko jih rabiva ?

Lahko katera pomaga?
Default avatar
Punce še eno vprašanje:REcept za cetrotide in prometrium mate tudi?Jaz sem r. dobila samo za merional,ostalo pa naj tako kupim.Ilona,ti si že bila v Lentiju morda lahko pomagaš? V "žaru borbe" sem pri Rešu čisto pozabla na to da bi ga vprašala!Pomagajte prosim!
Default avatar
Jaz, sem dobila še recepta za Superfact in Prometium.
Default avatar
Hoj jaz začnem pri Rešu z Merionalom 2 dan ciklusa, to bo okrog 18.02.2009; zraven pa si moram še nabavit tabletke Utrogestan (progesteron) in nič drugega;

lp
Default avatar
Jaz imam zraven Suprafact sprej. Sem ga imela doma še od prejšnjega postopka, sicer pa ga dobiš tudi na Madžarskem, cena je cca. 35 evrov. Prometriuma nimajo, imajo pa Utrogestan vendar je 100mg in ga je treba torej jemati dvojno dozo. Cena je nekje 8 evrov za zavojček, samo ne vem, po koliko je pakiran. Če je isti kot češki, potem po 30 kom. Za Cetrotide pa ne vem, ta je menda registriran tudi pri nas....

Lu, kar se doze tiče: to je čisto individualno. Pri dr. Rešu si dobila tudi en list z navodili, preveri še tam. Sicer boš šla itak 2 dan ciklusa k Rešu, pa ti bo že dal pravo količino.
Aja, samo moraš vedeti, koliko naročiti... Najbolje, da greš kar v kakšno lekarno pri nas, da ti preberejo :)

ilona
Default avatar
Oj!

Hvala za pomoč!

Smartika, jaz pa začnem okrog 20.2. - si bova čisto blizu! ( seveda, če mi uspe pravočasno nabaviti zdravila) (:
Default avatar
A lahko na Madžarsken kupim cetrotide in prometrium oz. utrogestan brez recepta? Reš mi je napisal recept samo za merional ostalo pa rekel naj kupim. zdaj pa ne vem če brez r sploh dobim zdravilo.
Default avatar
Smartika 18.2.,Lu33 20.2.,jaz 22.2.,morda se še kaj srečamo v ambulanti.Kako daleč si pa ti Ilona?
Default avatar
Jaz se že pridno špikam - jutri imam prvi UZ :)
In za Merional tudi nisem imela recepta, pa ni bilo problema.
Default avatar
Smartika 18.2.,Lu33 20.2.,karmen 2 22.2.

a te vse začnete z Merionalom?


Jaz štartam okoli 5.3. z Menogonom, kje sem še, še celllll mesec.

Evo, pridno se pikajte, in vso srečo vam želim, bom takoj za vami.
Default avatar
Ilona, super upam da boš super odreagirala!Kako si pa daješ merional? Gonal je bil pod kožo in nisem imela težav,zdaj pa že malo "cvikam" saj ne vem kako bi si dala injekcijo v ta zadnjo! Bata saj bo hitro minilo potem pa akcija!