Forum.Over.Net

Starševski čvek

Vaš komentar

Default avatar

prebiram

O varanju teče beseda


ona je tista, ki je naredila napako in ona naj bo tista, ki naj trpi posledice, ker jo bo to razžiralo in mučilo in bo morala živeti s tem, kar je naredila. Če bo povedala partnerju, bo s tem sebi olajšala dušo in breme prenesla na partnerja ter mu povzročila nepotrebno trpljenje, ki si ga ni zaslužil. Če je šlo za enkratno napako, ki je ne misli ponoviti, in če želi ostati s partnerjem, je po mojem boljše, da mu ne pove - kar ne ve, ga ne boli.
Default avatar

Žogica Nogica

Jaz mislim drugače - sama bi želela vedeti. Varanje mi je nekaj najbolj nagnusnega, ker mi intima pač ni nekaj mimgrede in seksa ne jemljem za telovadbo. Pa to ubistvu ni najpomembnejše - če bi lahko vse ostalo zanemarila in oprostila, ostaja tukaj možnost SPB, česar pa ne bi spregledala.

LP
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney)
-------------------------------------------------------
Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)
Default avatar

njur,njur

Brez veze, to je zdaj en moderen pogled v bistvu pa samo lepše zapakirano reševane lastne riti. Dvomim da je nekdo kar na enkrat tako obziren do partnerja, če mu je bilo še malo prej zanj popolnoma vseeno.
Default avatar

202

Kakšno trpljenje neki? če je varala, je varala z nekim logičnim namenom, da se ima lepše, a ni menda ponavadi tako? Drugače glede varanja je tako, danes so vrednote tiste stoprocentne zvestobe malo mimo, če ne drugega, si je čisto vsak po nekaj letih razmerja, vsaj v mislih zamislil kakšno osvežitev, sem ter tja. Pred nekaj leti sem razmišljala kot Žogica, sedaj pa tud slučajno ne več. Živimo le in samo enkrat, pa če se kdaj kje komu zalušta, zakaj pa ne? in zakaj bi pa partner za to vedel? Kar se tiče SPB je pa tudi tako, da že vrabčki o tem čivkajo, torej sodobna babnca in sodobn poba, bosta ob tistih ta luštnih prilikah imela kako zaščito pri sebi. Itak.
Default avatar

olajšanje duše - res?

Se ne strinjam, da je to olajšanje duše. Če bi sama bila v taki vlogi in bi povedala - bi me ves čas žrlo - ali mi je res oprostil, kaj resnićno misli o meni, mi res še vedno zaupa, sem v njegovih očeh še vedno ista oseba? Tudi če bi mi rekel - saj je v redu...to resno misli? Ker če bi on meni to povedal, da me je prevaral - bi verjetno precej prezirala njegovo osebo in si mislim, da če bi bila jaz tista, ki sem ga prevarala, bi on imel podobne občutke. Če pa jih ne bi imel - potem me pa verjetno ni imel tako zelo rad, ali pa toliko rad, da bi naredil vse, samo da me ne izgubi - ampak to potem ne bi bil pravi zame, takega karakterja ne bi želela ob sebi.

Ne vem, že ko gre za kako malenkost in mu jo zamolčim - pri sebi mislim: ah, saj ne ve, kaj se sekiram. Tako da se s to izjavo ne strinjam, da gre za olajšanje duše. Mogoče samo v prvem trenutku, pri ponovni izgradnji zaupanja pa...NE.
Default avatar

olajšanje duše

202 - za moje pojme so to samo izgovori, kar pišeš. Ti izgovori so sicer čisto v redu, če imata oba partnerja isto mnenje in imata tak bolj svoboden odnos - oba, če pa se eden ne strinja oz. da mu je zvestoba nekaj svetega, pa vsak izgovor izvisi in je treba najti partnerja, ki se bo s tem strinjal.
Default avatar

202

Ne vidim razloga, da partner izve, za en skok čez plot. Baje je zelo visok odstotek tistih, ki vsaj enkrat prevarajo partnerja. Ne govorim o svobodnem odnosu, le o tem, da se vsakemu lahko zgodi, da enkrat kiksne, ali se na novoletni zabavi znajde v tesnejšem objemu s sodelavcem, ali pa na službeni poti na večerji spije kozarček preveč in zasanjano konča v sosedni sobi itd.

Zavestno, kot to počnejo svingerji ali kvazislobodoumni partnerji, pa mi je čisto tuje, verjamem pa da je kar nekaj takih...

spomnim se še pred leti jih je kak salomonov oglasnik bil prepoln, sedaj pa na netu sploh poznam ne te scene....
Default avatar

mama2831

Naši južni bratje imajo dober pregovor:

"Nema kajanja posle je...banja"

To, kar pišeš, je po mojem samo izgovor in ne vem, če zaradi takega razmišljanja res komu odleže, ker je prevaral partnerja.
Default avatar

acjom

Ne prenesem varanja;ni zame opravičila zanj.
Mi je kar "slabo postalo", ko sem bila ne enem portalu in koliko ljudi vara....Imam občutek, da ne moreš zaupat, verjet več nobenmu.
***************

Upanje je kakor nočno nebo. Nikoli ni tako temno, da ne bi odkrili vsaj ene zvezde...
Default avatar

njur,njur

Kolikokrat se pa po tvoje lahko kiksne? Če se zgodi enkrat na službeni zabavi in potem enkrat na sindikalnem izletu je to že dvakrat. Pa na službeno pot še šli nismo.
Jaz težko verjamem da samo enkrat sploh če tako z levo roko vse jemlješ, kot nekaj najbolj normalnega in ni nikjer nobenih posledic. V tem primeru ta "enkrat" nima nobene teže.
Default avatar

delts

Ne odobravam varanja. Ker samo varanje privede do laganja, izmikanja, prikrivanja ... osebam, ki naj bi mu/ji pomenile veliko in še več ter seveda samemu sebi. To so pa vse lasnosti, ki ji pri človeku globoko preziram. In to so lastnosti, ki so nezaželjene v razmerju, ker slej ko prej privedejo do razpada.

Če je človek v razmerju iz kakršenga koli razloga nezadovoljen, nesrečen, nepotešen... še vedno lahko iz njega izstopi in se mirne duše poda v novo razmerje. Tako bo njegova vest čista, partnerju pa bo prihranjen marsikateri grenki cmok.
Default avatar

k i t t y

Jaz sem brala eno resno knjigo na temo cas nazaj.
Ne odbrovama varnja ampak ok. Se zgodi 1x, ves da si naredil neumnost, partnerja ljubis in tega ne bos nikoli vec ponovil. Kljub temu partnerju poves zato, da olajsas svojo duso in upas, da ti bo oprostil. Ja to je egoizem. Svoje trpljenje prenesemo na partnerja in damo njemu breme odlocitve. Bodi tiho in zivi s slabo vestjo in to prihrani partnerju.

Varanje, ker zakon ni tisto kar si zelimo in tega partnerja ne ljubimo. Naredi kufre in pojdi. Edino posteno do obeh.
Default avatar

kr nek

Daj no Kitty....mal s svojo glavo razmislit, pa ne iz knjig pobirat.

A dejansko verjameš, da je potrebno partnerja prevarat, da se zaveš da je to napaka? Je vsem popolnoma jasno že prej, zato se tud skriva in prikriva, ne bodimo otročje.....
Default avatar

kr nek

Pa še to: praviš da je egoistično, ker se ti olajšaš partner ti pa oprosti....no, obstaja tudi verjetnost da te načevlja. In predvsem tega se bojite, zato ste tiho.
Default avatar

pak-mak

Govorit o varanju in se tega ne zavedat je čist brezvezna teorija.
Ma ja zakoni so polni težav(čist rešljivih, sej nismo ideali), pa si jih večina ne prizna, raje svoj ideal zavijajo v celofan.Evo men je pa to idiotizem.Na ven super družina, zavidanja vredna, pa kaj za Boga se majo delat nekaj česar niso.Med drugim že vrabci čivkajo kako jo/ga drug pedena, ampak ne:mi smo idealni.In da ne bo pomote: za varanje sta potrebna tako moški kot ženska.Torej ne obsojajmo samo ene strani.
Egoistično je pa še marsikaj drugega v zakonu in ne samo varanje.
Ja ni mu treba povedat, če je šlo za napako, če ni to nek stalni ljubimec.Tega ne zagovarjam, to je podlo,ker itaq nisi več s partnerjem, vsaj z mislimi si vedno drugje. Ne pa mislit, da se vam ali meni to ne more zgodit, pa če sem ta trenutek še bolj prepričana da ne.
In ja, tud jaz bi oprostila prevaro ne pa varanja.
Default avatar

vrabec

Vsako varanje se začne z eno, prvo prevaro. In vedno je kao prvič...tudi to že vrabci čivkajo.
Default avatar

cija...

k i t t y je napisal/a:
jaz se pa strinjam s kitty.
sploh, ker se postavim v drugo osebo.
če bi mene partner prevaral enkrat, ker je pač naredil napako, mu je spodrsnilo, skratka, mu je hudo žal in se sekira zaradi tega, potem jaz tega nočem vedet.
če mi bo povedal, mi bo porušil celoto zaupanje, ki ga imam v njega in verjetno zamajal temelje najini vezi. ne vem, ali je en ponesrečen skok čez plot tega vreden.