Starševski čvek

gube-kaj naj?

Default avatar
ima kaksna izkusnje z glajenjenm gub ? brala sem o elos laserski tehnologiji pa me zanimajo prakticne izkusnje, ker je zadeva kar precej draga. koliko pa res pomagajo drage kreme proti gubam ali kaksni drugi preparati, ki ustavijo prezgodnje staranje ? in koliko lahko gube skrijes pod dober puder in kaksen puder je to ? trenutno sem brez vseh pripomockov in res obupana, ko se pogledam v ogledalo...:-(
Default avatar
Prej kot boš gube sprejela kot del sebe, manj denarja boš porabila.
Ker gube bodo tako ali tako ostale:)
Razen, če se greš nategnit in boš potem kot Miša Molk.
Default avatar


Prezgodnje staranje? Kaj to pomeni?

Meni se zdi, da ko začneš uporavljati enkrat kreme za gube, pa druge preparate in pudre, gre vse samo še navzdol.

Raje spremeni dejavnike, ki so te pripeljali do gub. Let nazaj ne moreš odštet, lahko pa zato skrbiš za zdravo življenje. Lahko spiješ dovolj tekočine, koži daš snovi, ki jih potrebuje od znotraj in zunaj.

Meni osebno so gube nekaj lepega, sploh tiste okoli oči. Obraz nekoga, ki si je gube polikal, mi je brezčustven, pust.Gubalo - lepa si! Gube na ženski, ki seva karizmo pomenijo en špuk v morje:))))).
Default avatar
Postopke ne poznam, kreme proti gubam pa uporabljam, trenutno Shiseido. Ne uporabljam jih veliko, le med tednom, med vikendi pa si dam če sem doma, popoldne le koncentrirano kremo za okoli oči.

Puder pa imam kar Max Factor ali L'oreal, ali Deborah.
Default avatar
Jaz ti svetujem kot Liliputput. Poskusi odpraviti dejavnike, ki povzročajo gubice, da bi preprečila nastajanje novih. Te, ki pa jih imaš, bodo najbrž tvoje za vedno, zato jih vzemi kot del sebe. ;)
Sicer sem še zelo mlada, za svetovanje o gubah, a vseeno mislim, da je bolje, da uporabljaš navadno kremo in se izogibaš vsem kremam proti gubam.
Žesnki z leti upada količina kolagena in elastina, ki delata kožo gladko in napeto. Če boš kožo mazala s kremami, ki vsebujejo ogromno kolagena, bo učinek najbrž viden, a pazi- kratkoročno!! Ko boš kremo prenehala uporabljati, bo koža še vedno navajena visoke doze kolaena, ki pa ga dejansko ne bo več dobivala, zato bo gubic še mnogo več.
Default avatar
Arganovo olje, jaz sem zelo zadovoljna. Masaža obraza vsak večer. Naravno, brez kemije, (meni se je koža zelo popravila, pa sem imela tudi z dermatitisom probleme) pa veliko vode pij.
Naravna bodi in se sprejemaj takšna kot si.
Default avatar
Arganovo olje, kje se to dobi??? Hvala.
Default avatar
S pudrom je po moje samo še slabše, ker se ti zažre v gube.
Default avatar
Ce se za kaksno kilo zredis, se koza napne in ni gub :))

Hecam se, nimam pojma kaj z gubami, jih na sreco nimam :)
Default avatar
Jaz uporabljam kolekcijo od vichy. Sedaj so lansirali na trg še puder, ki je namenjen prav temu, da gube niso izrazite. Predlagam ti obisk v lekarni in ti bodo tam svetovali. Seveda pa lahko najprej poskusiš s testerji, ki ti jih dajo in se potem odločiš saj ta kozmetika ni ravno poceni je pa zelo dobra.