Med.Over.Net

Starši in otroci

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, specializantka TA psihoterapije, doktorandka SFU Dunaj

Za naše navihance je potrebno biti iznajdljiv, domiseln, ustvarjalen, igriv, vesel, nasmejan, iskren, vztrajen, včasih zaskrbljen ... Preberite izkušnje in zaupajte svoje.

Mirjana Frankovič , specializantka TA psihoterapije, doktorandka SFU Dunaj

MirjanaFrankovic

tezave pri dojenju

Default avatar

duDA

Pozdravljeni!
Ima kdo podobne tezave, namrec, nasa mala ob dojenju zaspi, jo moram stalno rukat, da kaj poje. Se mi zdi , da cel dan samo dojim. Ce pa jo odlozim v posteljico, se pa zbudi v roku petih minut in joka, da je lacna?! Spi na prsih ali pa ne spi. Vcasih je pa ravno nasprotno, se samo zvija in maha z rokami, da jo spet tezko dojim. Ravno prav pa zelo redko... Ima kdo kaksen nasvet?

hvala
Default avatar

Marija

Veliko odgovorov boš našla tudi na forumu Dojenje lahko pa tudi tam postaviš vprašanje.
Default avatar

Marija

Nekaj odgovorov na vaša vprašanja mogoče lahko najdete


Knjiga Ksenija šoster Olmer: Dojenje in materinstvo iz srca
Default avatar

Sonček

Tako je bilo tudi pri moji hčerki. Mislim, da me je imela tamala za dudo.

Meni je pomagalo naslednje. ugotovila sem, da premalo pijem in da mora ona preveč sesat da priteče mleko, zato sem pred vsakim dojenjem naenkrat spila 3dcl tekočine (bebe čaj ali voda ali čaj za dojilje). mleko je potem hitreje teklo, in ona ni več mahala z rokami. Pa še to, tamala je imela povišen mišičen tonus in ko smo ji sprostili roke in ramenski obroč plus pitje tekočine (na dan 3,5l) je dojenje steklo. to je bilo pri nas okoli 3.meseca. prej je bila pa bitka.

Kar se tiče spanja na rokah je bilo pri nas isto. Pomagal je le voziče in avto. Potem sem pač hodila 2x na dan na dolg sprehod (beri 2 uri sprehajanja naokoli - najboljše makedam) ali vožnja po obvoznici.