Starševski čvek

Maturantska obleka-nasvet

Default avatar
Letos me čaka maturantski ples in rabim nasvet.

Ker sem nižje postave in imam zaradi športa zelo močna stegna, ne vem kakšno obleko bi potrebovala. V kratka krilca ne morem, dolge obleke pa mi niso všeč.
Imate kakšen nasvet.
Default avatar
Mala ozka črna obleka, dolžine do kolen bo povdarila tvojo vitko postavo zgoraj (predvidevam). Čevlji z visoko ozko petko, vsaj 10cm bodo tudi podaljšali stegna...

Ker gre za maturo, in ker si mlada, so lahko čevlji kakšne divje barve, dodaš lahko veliko "zlatih" ketn, (mislim da je ta stil s ketnami iz letošnje kolekcije Givenchyja)

Ker imam sama probleme s stegni (nažalost ne zaradi športa ampak preveč čičanja) povdarjam obraz, frizuro, dekolte, in čevlje, ostalo pa prikrivam s temnimi barvami....
Default avatar
Ja saj si si že kar sama odgovorila,kratko krilo ne, dolgo ti ni všeč, ostanejo ti hlače, čevlje z malo petke da te povišajo, zgoraj pa po okusu, bodo še druge kaj svetovale, ali pa v trgovini.
Default avatar
Hlače ti jaz priporočam zgoraj pa en blazno dober korzet.
Default avatar
901 je napisal/a:
Lej - vse OK, če si navajena na hojo v visokih petah.
Sigurno pa bodo manj moteča krajša stegna, kot nerodno spotikanje in krevsanje v visokih petah. Ej - maturantski ples si raje zapomni po zabavi, kot po neugodnem počutju zaradi obleke in obutve.

Mogoče lepe hlače, čevlji, v katerih ti bo udobno ...
Default avatar
Hlače in ena odštekana tunika.
Default avatar
Asru,

ja, pozabla, res je, prav imaš, čist sm odmislila, verjetno je res, da maturantka (še) ne obvlada življenje na visokih petkah....ali pač????

kdo to ve?

pri čemer se mi zdi, da današnji maturanti no, bolj maturantke, pretiravajo s kičenjem, oblačenjem, bleščicami in pozabljajo, na pravi point tega, da gre le za zabavo,

torej maturantka, premisli kaj si želiš, blišč swarovski bleščic in diorjeve glossa, ali pa odklop in užitek (s formulo: boli me patak, kaj bo kdo reku)
Default avatar
ali hočeš imeti krilo, ali ne?
kakšno postavo imaš sicer?
je ful razlika, ali imaš poudarjen pas, ali ne... samo na podlagi tega, da imaš močna bedra, ti še nihče ne more priporočit karkoli.

če imaš ozek pas, bi se na tvojem mestu odločila za močno telirano oblekico do kolen, po možnosti s preklopom in kakšne srednje visoke petke.
Default avatar
Izberi dolžino do kolen A-kroja. Tak kroj paše praktično na vse postave (dobro kamuflira) in ker se ne oprime stegen, jih ne poudari.
Default avatar
Ker imam sama tudi močnejša stegna in sem nižje postave ti lahko svetujem, da sprobaš različne kroje kril ali oblek pazi, da ne bodo hlače ali krilo svetljše barve saj to še optično razširi spodnji del telesa. Oblekice, ki te bodo optično zvišale in stanjšale so ponavadi temnejše barve, elegantnih krojev nikar naborkov okoli pasu ali česa balonastega. Ravne linije in povdarjen pašček pod prsmi, torej kroji zožani nad pasom te bodo naredili višjo. Materiali naj bodo lahkotnejši,lepo padajoči to izpade bolj nežno kot kakšen trd material. Obuvalo naj bo elegantno, raje kakšni tanjši paščki pa ne previsoke pete. Povdarki naj bodo na zgornjem delu telesa, lepa pričeska in z obleko skladen nakit. Pa ne pozabi na osnovno modno pravilo : Manj je več! Upam, da boš lepa:)