Forum.Over.Net

Starševski čvek

angleščina 5.r./9

Default avatar

Prosim, če mi kdo pove, kaj se učijo pri angleščini v 5.r./9.
Hčerka ima učbenik Happy Street, do sedaj so imeli učiteljico, ki jih je učila po tem učbeniku, potem so dobivali različne vaje (učne liste) in tako je vedela kaj se učijo in kaj mora znati.
Učiteljica je odšla na porodniško in dobili so novega učitelja.
Tukaj zdaj ne vem kaj se grejo. Ali obravnavjo slovnico ali besedišče ali..... Nobenih učnih listov, tudi v učbeniku samo berejo.
Zanima me kaj se učijo vaši otroci v 5. razredu devetletke in kaj so standardi znanja.
V petek pišejo test!!
<zdaj že nekaj časa ustno sprašuje in ocenjuje zelo strogo. Sprašuje tudi besede, ki jim niso znane. Danes so se otroci složno uprli takemu ocenjevanju. Učitelj pa jih je nadrl z besedemi, da so destletni smrkavci,da če to pride do ravnateljice, da bo on naj...o. Hčerka je zgrožena nad takim besediščem učitelja.
Prosim za vaše mnenje in seveda za odgvor.
hvala.
Default avatar

Iza bela

A preverjanja nič ne pišejo, pri nas ga še v šestem pišejo, tako, da vem kaj se ima za učiti? Drugače pa podobne stvari kot so v učbeniku in delovnem zvezku, kaj točno je snov je pa že eno leto nazaj.
Default avatar

miša26

Ali je temu učitelju ime Nan?
Default avatar

Žal ne vem, ker si hčerka imena in priimka ni zapomnila.
Default avatar

Zakaj sprašuješ? Če želiš vprašam v šolo.
Default avatar

miša26

Na naši šoli je tudi en čuden učitelj. Brezovica?
Default avatar

Luta

pri nas delajo po istem učbeniku. ravno danes je bil vprašan, tretnutno pa se učijo: števila do 100, what do you like, povedat čas po angleško, uporaba besed some/any v povezavi s hrano in uporaba besed have you got v stavkih. v bistvu iz učbenika.
nimajo pa pri nas nobenih učnih listov.

komentar na učiteljevo obnašanje pa mislim da ni potreben.
Default avatar

Pri nas sprašuje števila do 100, V slovenščini povedan stavek, ki ga morajo postaviti v nikalno obliko in vprašalno obliko. Predloge a , an, the, živali, množino, stopnjevanje pridevnika, posebnosti pri tem, kako se spremeni na koncu in......
V glavnem, mislim, da prehudo, mogoče pa ima prav, da so pričeli s slovnico, ampak tega jaz ne vidim v učbeniku, ali pa sem slepa. Nekaj so si zapisali v zvezek, brez vaj in to je to.
Nočko.
Default avatar

Zima1

Pojdi na govorilne ure k njemu. Malce potipaj, vprašaj, kaj se učijo oz. kakšne težave ima tvoj otrok, kako pomagati. Videla boš njegovo reakcijo. Morda ni tako grozno, kot se sliši, učitelj bo pa tudi videl, da se starši zanimate za njegov predmet in da stojite za otroki.