Otorinolaringologija

Odgovarjajo: dr. sc. Igor Fajdiga, dr. med., spec ORL • as. dr. Tanja Soklič Košak, dr. med., specialistka otorinolaringologije

slab sluh

Default avatar
Zanima me, ali lahko Medrol 4 mg - od začetne doze 40 mg - vpliva na sluh. Zadnje čase mi veliko besed uide, jih enostavno ne slišim ali narobe razumem. Stara sem 67 let. Jemljem ga 20 mes.
Default avatar
Spoštovana!

Sam Medrol naj ne bi vplival na sluh, lahko pa veliko drugih reči (najbolj pogosto so to prekrvavitvene motnje oziroma leta).

LP. drIB.
Default avatar
Pozdravljeni!

Stara sem 31 let, ugotovila sem, da na desno uho slabše slišim, seveda sem stopila do osebnega zdravnika, ker sem predvidevala, da imam čep v ušesu, ušesa so bila čista in me je napotil k specialistu avdiologu, pri njemu še nisem bila, ker čakam na datum,
Občutek pa imam v desnem ušesu, kot, da bi imela zamašeno,kot, da bi imela nekaj note, kaj bi to lahko bilo, če imam uho čisto?
Zanima me pa še to, namreč že 3 leta mene močno srbijo uha, sem šla k zdravniku mi je dal razna zdravila od kapljic pa do krem, to je pomagalo kak mesec in nato se je ta srbež ponovil, ali je mogoče, da zaradi tega slabše slišim,ker včasih sem se spraskala do ran.
Hvala za odgovore.
Default avatar
Spoštovana!

Sigurno ne slišite slabše zaradi sraba v ušesih, preiskava bo pokazala, kaj je narobe. Morda fiksacija slušnih koščic (otoskleroza). Potreben je pregled in preiskava sluha.


LP. drIB.
Default avatar
zanima me kaj pomeni adenotomija,miringotomijo in kombinirana naglušnost?
Default avatar
Spoštovani!


Miringotomija pomeni prerez bobničev (naredimo luknico), adenotomija pomeni odstranitev žrelnice, kombinirana naglušnost pomeni da je sluh slabši zaradi bolezni srednjega ušesa ter zaradi sprememb tudi v notranjem ušesu.


LP. drIB.

Moderatorji

dr. sc. Igor Fajdiga , dr. med., spec ORL
igorfajdiga
as. dr. Tanja Soklič Košak , dr. med., specialistka otorinolaringologije
TanjaSoklic