Starševski čvek

Dr. Lovšin Colja - razočarana!

Default avatar
Ker sem na tem forumu slišala dosti pohval, sem se, ko sem izvedela, da sem noseča, odločila za pregled pri omenjeni zdravnici. Samoplačniški seveda, ker drugače ne jemlje več.

Vse lepo in prav, sestra je prijazna, tudi zdravnica. Ampak v manj kot 15 minutah, kolikor sem bila pri njej, sem skoz imela občutek, da se mudi, da me po malem tera ven. Jaz pa prvič, nepričakovano noseča, polna vprašanj! Naslednji šok zunaj: račun 60 €, čeprav mi je sestra po telefonu povedala, da je prvi pregled 30 €.

Še večji šok in tisto, kar sem ji najbolj zamerila in me zato nikoli več ne bo nazaj: Povedala mi je, da potrebujem original krvno skupino in me poslala na Zavod za transfuzijo. Tam želijo napotnico. Kakšno napotnico? Ali vam zdravnica ni dala napotnice? Ne?! Še ena samoplačniška storitev, čeprav bi mi zdravnica lahko napisala napotnico - samo v tem primeru, bi šlo to iz njenega fonda (so me poučili tam). Krasno! Lahko bi me opozorila in bi šla po napotnico k svojemu osebnemu zdravniku, ampak me je mrtvo hladno poslala brez pojasnil.

Dr. Lovšin Colja, tega obiska se bom vedno spominjala, ko se bom vozila 100 km stran k svoji stari ginekologinji - bom vedela, zakaj se vozim tja.
Default avatar
Ja, bog pomagaj! Če je pregled samoplačniški, je vendar VSE samoplačniško! Na samoplačniški pregled ne more in ne sme dati napotnice.
15 minut pri zdravniku? A zunaj ni bilo nobenega več? Če so bili, so menda naročeni in vsak si želi priti na pregled, najhujše pa je čakati nekoga, ki ne zna iz ambulante in bi se še pogovarjal in pogovarjal. Zunaj pa čakajoče ženske.
Res je boljše, da ostaneš tam, kjer si.
Default avatar
zdravnik ima doloceno(mislim)da 7 miut na pacienta
*****Tudi zate sonce sije****
Default avatar
Živjo

Jaz te pa razumem. Prav imaš, da si napisla kako to izgleda.
Default avatar
Razumevanje s pravili igre (izdajanje napotnic na samoplačniškem pregledu) nima nobene zveze. Razumevanje se konča, ko morajo drugi zaradi ene klepetulje zunaj čakati.
Default avatar
Samoplačniški zdravniki lahko mirno izdajajo napotnice. In ja, če ti je ni dala, ker kao špara z njimi, bi ti lahko rekla, da jo pojdi iskat k splošnemu zdravniku.

Glede cene nisi povedala, ali je bil vključen tudi UZ.
Default avatar
afna zguncana je napisal/a:
Se strinjam. In najbrž je imela taka butasta vprašanja , na katera Pušenjak vsak dan odgovarja.
Default avatar
Saj zato, ker ste nepoučene, se tok usajate. Najprej se poučite! Če je pregled samoplačniški, je VSE naprej samoplačniško, od receptov do napotitev! Malo preberi na strani ZZZS.
Default avatar
afna zguncana je napisal/a:
Ko so uvajali novosti v zdr. sistem, je bilo res tako - ko si začel pri samoplačniškem zdravniku, je bilo samoplačniško vse. Potem so uvedli novost, da lahko tudi zasebniki izdajo napotnico za nadaljnje zdravljenje, kar je tudi prav, saj navsezadnje plačujemo zdr. zavarovanje. Opozorijo te le, da si obravnavan tako kot bolniki, ki pridejo iz javnega zdravstva, torej nisi na vrsti takoj, kot je to običajno pri zasebnikih, temveč velja ista čakalna vrsta.
Default avatar
No, jaz sem obe nosečnosti hodila samoplačniško (ne k tej zdravnici), ma sem vedela, zakaj plačujem preglede. Pri zdravnici sem bila, kolikor sem hotela (za nosečnice pač predvidi nekoliko več časa in ni besnih drugih čakajočih v čakalnici), ultrazvok sva v prvi nosečnosti delali menda skoraj vsakič (plačala sem samo tiste 3 obvezne). Glede možnosti neplačljivih storitev, na katere me je napotila, me je maksimalno fer podučila. Skratka, če bi bila spet noseča, bi se spet odločila zanjo, kljub stroškom.
Default avatar
To ni res in nobenih sprememb ni bilo.
Zasebnik s koncesijo in samoplačniški pregled nista ena in ista zadeva. In samoplačniški pregled nima zveze s plačevanjem prispevkov, ker greš na pregled na svojo željo in ne na napotitev zdravnika.
Default avatar
afna zguncana je napisal/a:
Ne vem, če bo tole čisto držalo. Prejšnji teden sem bila na samoplačniškem pregledu pri specialistu, ki mi je dal tudi recept - in tega je lepo krila zavarovalnica, brez doplačila.
Default avatar
Moral bi napisati belega in zavarovalnica tisti trenutek nima nič s tem. Ko bo obdelovala recepte, pa bo lahko preverila ali si imela napotnico (torej za kaj je bil zdravnik pooblaščen od osebnega zdravnika) in če za to ni bil pooblaščen, bo lepo on plačal.
Default avatar
No, da še jaz povem svoje mnenje.

Prvo kar me je fejst razjezilo je to, da s tako lahkoto objavljamo javno ime in priimek osebe na katero smo jezni, sebe pa potunkamo pod nekim vzdevkom...Torej, če si že njo izpostavila, izpostavi tudi sebe!

Drugo, če ti misliš, da so drugi na svetu da strežejo tebi, boš vedno in večno nezadovoljna, pa če te bodo po rokah nosil, ker boš še tam kaj našla za jamrat..

Tretje, če si prišla z vprašanji na katere nisi dobila odgovorov, pa se zmeni za naslednjič, povej, da si želiš odgovore na to in ono in dr. Colja ti jih bo dala, zagotovo.

Sem njena pacientka že vrsto let in jo ne zamenjam za nič na svetu. Ona je nadomestila enega starega zdravnika, s katerim sem imela slabe izkušnje. Ko pa je prišla namesto njega dr. COlja, je posijal sonček v ambulanti. Je prečudovita, nežna, prijazna, strokovna, skrbna...
Imela sem smolo pri prvi nosečnosti, me je znala potolažit, pa čeprav sem bila not 5 minut. Ko sem se razšla po porodu s partnerjem po zelo dolgem razmerju, in se v ambulanti zjokala ko me je vprašala če rabim zaščito me je tudi znala potolažit, povedala sem ji takrat da je še oče bolan, da bom še kmalu brez službe, in ko sem po 1 letu prišla na pregled, me je takoj vprašala kako je z očetom, kako je moje počutje, kako je z otrokom, pa da jo prinesem pokazat, pa .... skratka.... po pregledu mi vedno reče: gospa, vi ste tako krasna.... imaš občutek da si en in edini krasen človek daleč naokoli ko to reče. Je vedno nasmejana, sestra pa tudi, skrbna pozorna nasmejana, ko se tudi po več letih oglasim me takoj po imenu poznajo, in to pomeni nekaj. Jaz sem dr. Colji izjemno hvaležna za vso pomoč ki mi jo je v hudih trenutkih izkazala!

In draga neučakana noseča gospodična, ja, raje hodi 100 km, kot da si sama v ogledalu poveš, da si si sama kriva za to situacijo! Ne pričakuj dobrega, če si sama negativna!
Default avatar
afna zguncana je napisal/a:
Glede na frekvenco pacientov, ki jih ima (v glavnem samoplačnikoc), bi se mi zdelo zelo zanimivo, da bi delal v svojo škodo. Ampak če ti tako praviš, bo že držalo,
Default avatar
Če si noseča prvič in če imaš toliko vprašanj(nosečnost ni bolezensko stanje) se najprej vsaj osnovne stvari poduči. Sem bila večkrat noseča in res ne razumem žensk, kaj lahko toliko sprašujejo o stvareh, za katere imaš odgovore povsod, posebej sedaj v dobi interneta. Če pa želiš biti fancy in opravljat preglede samoplačniško si pač rezerviraj dve uri za pogovor in pregled in temu primerna bo tudi cena, nad to pa se kasneje ne čudi.
Default avatar
Danes je božični dan...zato ne bit zguncane:)))

Razočarana do amena, te razumem. Tistih, ki so zadovoljni s 7 minutami ne glede na zdravstveno stanje, pa ne razumem. In tudi glede "klepetulj" - ja koga bo pa vprašala, če ne ravno tistega, ki jo je pravkar pregledal? Vsi ne vemo vsega.

Če je kdo več časa na pregledu, lahko to pomeni tudi, da nekaj ni v redu, lahko da samo preveč komplicira. Razmišljam tako: raje naj komplicira, kot da je res nekaj narobe. Ceniti je treba zdravje, svoje in tuje.

Mirne praznike (mirne v duši in srcu) želim.
Default avatar
Hodim k zobozdravnici, ki je čista zasebnica. In mi je napisala napotnico za operativni poseg na stomatološki kliniki. Tam sem bila na prvem pregledu, na posegu, na odstranjevanju šivov in kontroli čez pol leta. Nisem nič plačala, nihče me ni nič terjal, od tega sta minili dve leti.