Sex v mestu

Odgovarjajo: Eva

Nezaščiten spolni odnos

Default avatar
Tokrat se ne bom lepila na spodnjo temo, ampak bom odprla kar svojo. Čisto resno me zanima, posebej za vse tiste, ki tako pljuvate po ženski, ki je imela en nezaščiten odnos ali se vam ni nikoli kaj takega zgodilo? Mislim, niti enkrat v vsem vašem življenju? Ali čisto vsak odnos skrbno načrtujete?
Ne zanima me, koliko je to odgovorno, ker tudi jaz vem, da ni. Da ne bom samo vas gnjavila, se prva pofočkam. Sem že grešila, v mlajših letih sicer, ampak sem pač imela srečo.
Default avatar
Itak. Prvo desetletje aktivnega spolnega življenja lahko skorajda na prste ene roke preštejem zaščitene odnose. Zdaj vem, da sem imela srečo, tako glede nosečnosti kot bolezni.
Default avatar
Mene to spominja ne ženske ki pravijo ; če me bo moj enkrat prevaral mu bom oprosila, dala še eno šansko. Drugič mu ne bom več.

Isto tukaj: če nezaželeno zanosiš, bi pričakovala da si v naprej bolj previden, ne da si isto neodgovoren.

In se spet vračam k svojem zgornjem primeru: enkrat , dvakrat, petkrat...nobene razlike.
Default avatar
Glede na to, da je inkubacijska doba za nekatere spolne bolezni kar nekaj let, z nikomer ne bi smeli imeti spolnega odnosa brez kondoma, pa čeprav gre za že nekaj let poročen par. Vsaj dokler oba ne predočita zdravniškega potrdila.
Default avatar
elaine je napisal/a:
Pol bi pa bolj malo seksali, ker bi sam okol laboratorijev in zdravnikov skakali. A tako je pri vas elaine?
Default avatar
pupa, če pogledamo temo kjer se je pljuvalo ne gre za en nezaščiten odnos ampak za drugi nezaščiten odnos takoj po splavu katerega je imela zaradi enega nezaščitenega odnosa.
Mislim, da je zelo velika razlika.
Default avatar
Elainesi me pa nasmejala.Si predstavljaš, da po recimo treh letih rečem možu prinesi mi zdravniško potrdilo ha, ha. Pa brez zamere.
Default avatar
tukaj se gre bolj za nezaščitene spolne odnose odraslih,zrelih ljudi.vsi vemo kako se prenašajo spolne bolezni,kaj pomeni menjava partnerjev oz kakšen rizik nam prinašajo.

če ima nekdo že 3 otroke al pa enega ve kako poteka oploditev in samo nadaljevanje tega.v porodnišnici naredijo približno 11 splavov vsak dan.to se mi zdi ogromna številka.in sem niso vštete bolezni in deformacije.pa tudi ne gre toliko za mladoletne punce.to so ženske v srednjih letih.

moje mnenje je tako-vsaka ženska bi morala poskrbeti za svojo zaščito,kljub kondomu.nikoli se ne zanašaj na to,da bo moški skrbel,ker njim je sex samo užitek in nič drugega.za otroke tako ali tako skrbimo večinoma samo mame.vsaka ve kaj je posledica sexa zato je dovolj en sam odnos.


ZAŠČITITE SE!
Default avatar
Jaz sem imela le nekaj nezaščitenih spolnih odnosov (max 10 v življenju), a vedno tik pred ali tik po menstruaciji (ki jo imam zelo redno - in s stalnim partnerjem.

V svojih prvih spolnih začetkih pa 2x (ne glede na menstruacijo), a sem se takoj po seksu streznila in tekla po urgentno tabletko.

Nisem imela nikoli nobenega splava oz. neželene nosečnosti.
Default avatar
k i t t y je napisal/a:
ne veš, zakaj je bil prvi odnos nezaščiten. napisala je, da urgentna tabletka ni delovala. lahko, da se je takrat strgal kondom.

bi bilo fajn, če nehate obsojat vse po vrsti.
Default avatar
Ne zanima me pametovanje in moraliziranje, tega je dovolj, včasih tudi z moje strani:(.
Si ali nisi?
Default avatar
k i t t y je napisal/a:
Ravno zaradi tega se nisem obesila na njeno temo, ampak sem odprla svojo. Odgovora ne vidim.
Default avatar
S stališča zasčite pred nosečnostjo imam vedno zaščitene spolne odnose. S stališča zaščite pred SPB, pa vedno nezaščitene.
Default avatar
Samo nekaj: med temami sem že velikokrat zasledila, da se je "strgal kondom". Sama sexam s kondomi že 10 let (redno, razen seveda takrat, ko se odločiva za otroka), ker se ne morem odločit za KT oz. mireno - mam predsodke pred kemijo pač. Zanimivo, meni se še nikdar ni strgal ... Morda obsojam, a težko verjamem, da kondom kar tako poči, zato se mi bolj zdi, da imajo počen kondom za izgovor. Ali pa ga ženske raztrgajo z zobmi? Hmm ...
Default avatar
Tudi to smo že imeli. Predvidevam, da se je poškodoval ob odpiranju zavojčka, z nohti. Ampak to je bila začetniška "sreča".
Default avatar
ne, se mi še ni zgodilo. Zahteva pa včasih precej kontrole, to je res:)
Default avatar
Jaz sem tudi dolga leta mislila, da "znam" seksat, pa se je izkazalo, da sem neplodna:((((
Default avatar
Jaz sem tudi šele sedaj, na "stara" leta zvedela, da je tudi virus HPV spolno prenosljiva bolezen. O vseh so nas kao podučili, o tem pa ne. Pa tako zahrbten in nevaren je.
Default avatar
morski konjiček je napisal/a:
Ojej, iz tega bi sklepal, da spadaš med tiste, ki ob seksu malo potrpijo. Zaradi "višjih ciljev" recimo.
Default avatar
nč ne trpim,samo zaščitim se sama.ne čakam na moške.

al si kej drugega imela v mislih?

Moderatorji

Eva
Eva Evica