Hujšanje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

kaj in koliko ste se danes rekreirali

Default avatar
jaz sem sicer imela lep načrt, da bom vstala ob sedmih in šla za pol ure na orbitrek in ker nisem jutranji tip me zelo jezi, saj se zelo težko zjutraj sestavim,...no danes ni bio nič od rekreacija, kaj pa ostali, ste kaj bolj zagnali in pridni?

lpm
Default avatar
ojla,

vstala ob 4:45, pol ure trebušnjakov in vaj za noge.

LP D
Default avatar
ojla,

vstala ob 4:45, pol ure trebušnjakov in vaj za noge, 5 min raztezanja

LP D
Default avatar
4.45!??!!!, saj to je ja srdi noči, kdaj pa greš potem spat, da alhko tako zgodaj vstaneš. a je vstajnje ob tej uri vsak dan med tednom, zaradi službe?
Default avatar
Hmmm odpravljam se v fitnes. Moj najljubši dan. Torek ! Danes... Badmington ! Od 5h pa tja do 7h. Owrajt ! Komaj čakam ! :)
If you are not doing it for fun ... you are doing it for the WRONG reason !
Default avatar
Ej, Pika,

pa saj se dan še ni končal! Jaz tudi nisem jutranji tip in si včasih obljubim, da bom zjutraj tekla... ma so me same obljube :)) Saj orbitek te še čaka, kajne? Ja, saj vem, da te čaka tudi kuhanje, pospravljanje... pa kaj še vse. In zvečer je človek vsega sit in komaj čaka kača in TV... ne, mene ne čaka TV. Mene čaka zvesti kuža in mi bo sledil dokler, ga ne peljem ven. In raje kot da 20 min zmrzujem zunaj, raje zavežem vezalke in odtečem 30, 40, ..60 minut.
Default avatar
no Anina, lepo da si me spomnila, da imamo tudi mi psičko, ki me čaka. najbrž so res samo izgovori da ko pridem iz službe domov ob 20.30 (sem ta teden popldanska), da tako pozno mi je pa telovadba oproščena, kaj praviš? pa saj sem včasih tud že šla ob 21, ali pa še kasneje na orbirek,...tako da ne vem kaj se izgovarjam, najbrž zato, ker so vsi doma, pa me skozi nekaj motijo, pa sprašujejo, pa mimo hodijo,...res bi bilo bolje, da se preobujem v superge in peljem na sprehod našo kužiko, pa še maca (mucka) po šla zraven, le da ta ne gre prav daleč, ene 300-400m nas pa le spremlja, samo zvečer po temi, se mi pa tudi ne da hodit,...ah začaran krog

lp
Default avatar
Ojla,

pika5,
vsak dan začnem tako že 4 mesece, razen sobote in nedelje, mi ni problem zjutraj vstati, sem pa med 20 in 21 h že čisto fuč, da pred TV zaspim.
V službo pridem ob 6:30, ampak potrebujem eno uro, da me trola pripelje.(stanjujem v LJ, služba v centru LJ).


Zvečer sem "oddelala" še 40 min na sobnem kolesu.

LP D
Default avatar
ful si pridna. jaz se pa zvečer ne morem spat spravit, da se mi pa tudi nič. časi ko se bila ob 15 že doma so že zdavnaj minili, ko sem potem lahko do večera še kaj naredila, zdaj pa tisti teden, ko sem od doma od 10 pa do 20.30, pa res ne morem ne vem kaj naredit, ko sem v službi dopoldan, pa pridem domov okoli 17 (ko je že tema), se pa tudi težko pripravim, da bi šla na orbitrek, ko je še toliko drugega dela, pa študij sem si zdaj, (pri 39-ih) omislila.mal sem se spet izpovedala.

lp
Default avatar
ker mi orbitrek očitno ne koristi več pri hujšanju, se moram prisiliti, da bom začela tečt, pa me zanima kako naj to začnem, da ne bom takoj zbolela, kako je z vdihavanjem mrzlega zraka ,...
Default avatar
PIKA5 je napisal/a:
Jaz sem pred leti tekla, tudi v bolj mrzlih mesecih, a ne ravno pri minus 10, tako da ... sem pa vdihavala mrzli zrak SAMO skozi nos, izdih pa skozi usta, ker drugače itak nisem mogla :)
Malo me je peklo po grlu med tekom, zbolela pa nisem.
Default avatar
Aja, še tole: sem začela danes s telovadbo. Nisem imela pojma, da je triminutna pesem takoooooo dolga, če skušaš zraven skakati s kolebnico. In če do sedaj nisem bila čisto prepričana, kaj je to urinska inkontinenca in kako zgleda, sedaj žal vem :S
Trebušnjaki pa ... kaj je že to? Ne, saj se hecam. Sem jih naredila celih 15. S težavo in komaj. Pri zadnjih treh sem se resnično morala potruditi, da sem lahko dihala pravilno. Več si jih ne upam narediti, ker bi rada jutri vstala iz postelje...
Pa na sprehodu sem bila. Čudovit jasen sončen dan, njami zrak v našem koncu.
Default avatar
bramasole je napisal/a:
Joj, bramasole, izbrala si si najtežjo vrsto telovadbe. Dekleta, poskakovanje s kolebnico je za tiste, ki imajo minimum presežka kg. In izvežbane stegenske mišice in kolenske vezi, in kot si ugotovila bramasole, tudi trebušne mišice in mišice medeničnega dna.
Raje korakaj, tudi tako boš kurila kalorije (step aerobika), vmes dviguj roke in tako delaš hkrati vaje za roke in ramena (tri muhe na en mah). Boš videla, kako bo znoj lil s tebe. Pa zavrti dve pesmi, da bo bolj zaleglo.
Kar pa se trebušnjakov tiče, začni raje 3serije po 8 trebušnjakov, vemes pa štej do 20/30, ko boš že pri sebi pa povečaj serijo na 10-15.

In BRAVO za začetek!!!! Veliko vredno!
Default avatar
Včeraj sem bila zarana na hribu, v hudem mrazu in preživela! Žal mi je samo, ker je bilo popoldne takooooo lepo sonce, ravno za kak prijetne sprehod, jaz pa doma, hišo polno obiskov. Žalost.

Danes pa aerobnega dela nisem imela, sem pa bila v fitnesu in povečala obremenitve. Zdaj pa sem malo zategla, jutri bo pa veselje..., no upam, da ne!
Default avatar
Nisem zdržal do 15. No tudi 5 ni slabo ! 20 dni počitka !

Jaz danes klasika. 15 minut steper 15 minut teka 15 minut kolo 15 minut veslača 15 minut teka na smučeh. Aerobni dan. Se vidi da je bilo 20 dni počitka kajti sem kot nov še vedno in če me polar ne bi opominjal da je že krepko čez 1000 kalorij bi lahko šel še 15 minut teka. Jutri imam pa badmington ! Komaj čakam ! Torek je v fitnesu moj najljubši dan! :) Od vseh športov/iger mi je najljubši badmington. Je sicer kar neprijazen do kolen in sklepov. Hvala bogu da imam vse utrjeno ! :) In enkrat na teden ni pretirano. Sreda pa verjetno uteži četrtek aerobno petek uteži sobota aerobno spet. Nedelja počitek. Vsak dan še vaje za raztezanje po končanem treningu.
If you are not doing it for fun ... you are doing it for the WRONG reason !
Default avatar
dracon je napisal/a:
Kdaj bom zmogla kaj takega, se sprašujem? A misliš, da pri meni narobe kaže kalorije?! :))

Samo vprašam, no. Ker sem bila čist crknjena, kalorij je bilo pa 50. 50? Koliko časa bo treba pritiskati pedale, da jih bo 1000? 3 ure?!
Default avatar
Bramasole,

Draconu zlepa ne boš kos :) Poleg ostalih razlogov imamo ženske nižji % mišic, manj kg mišic in to pomeni manj kurjenja :) Jaz moram za 1000 kcal teči približno 1 uro in 40 min, ob srednjem tempu znese to 14 km. Za ta rezultat sem potrebovala leto in pol, tekla sem v povprečju 3x na teden. Dracon bi na isti progi pokuril blizu 2000 kcal!

Sicer pa naj bodo porabljene kalorije na števcih le informativne. Ne obešaj se nanje. Naj ti bo čas tisti, ki šteje. V pol ure povprečna ženska pokuri od 250 do 300 kcal (pri dokaj intenzivnem kolesarjenju, teku, orbitreku, stepperju, hitri hoji). Mene so porabljene kalorije skoraj obsedle, danes večino tekov opravim brez merilca, le telesu prisluhnem in uživam v gibanju. Šele doma pogledam, kako dolgo sem tekla.
Default avatar
Hvala za tolažbo, na kalorije sem začela gledati včeraj, na kolesu. Merilca nimam in ga po mojem tudi ne bom kupovala. Res je bolje prisluhniti telesu. Saj mi gre vendar za zdravje. Nočem da me zadene kap med štetjem pokurjenih kalorij.
Default avatar
bramasole,

Ne da bi te strašila, ampak te kalorije, ki so na samem aparatu ponavadi ne kažejo pravilno (no vas moj orbitrek ne - kaže več kot sem jih dejansko porabila) so nastavljene na neko povprečje - popravite me prosim, če se motim! Če hočeš pravilne kalorije moraš imeti uro (Polar), kjer nastaviš leta, težo,... z merilcem srčnih utripov in potem dobiš pravo porabo, pa še utripe ti kaže in začne piskati, če presežeš nastavljene vrednosti!

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic