Starševski čvek

hišni zajček

Default avatar

zajčicaena

Odločamo se za nakup hišnega zajčka, pa me zanima, tisti, ki ga imate, kakšne so izkušnje.
Ali zahteva veliko nege, oskrbe?
Kako uredite, ko greste na dopust?
Ali so kaj zelo agresivni (praskanje...)?

Hvala za vse odgovore!
Default avatar

rigevidon

mojim sosedom je pregrizel vse kable od racunalnika
*****Tudi zate sonce sije****
Default avatar

rddd

tudi mi se ravno odločamo o tem da kupimo tega
hišnega kunca..
mi bo v veselje slišita še kaj razen da je pregrizel vse kable)))
hvaal
Default avatar

Jaz ga imam

..in ga nikomur ne dam.

Tako ljubko bitjece, precej razvajeno in tapravšnjo za cartanje. Name se je zeko zelo navezal in mi polepša vsak dan.

Zeko ni zahteven a zahteva pozornost. Zobke je treba redno striči in krempeljčke in mu dati tud kak priboljšek, da se zekec dobro počuti.

Vse živali imam rada a kunčke imam najraje....res!!

Nežno bitjece...... in niti slučajno ni za divje in agresivne ljudi.

lp
Default avatar

tina t.

Nam je tudi pogrizel kable od računalnika in rože mi je prekopal če je le mogel. Ko je bil majhen mi je tud sedežno in hčerino postlo polulal.
Zdej smo mu pa kable poskril, rože zakril, lula še samo v zajčje stranišče in ko smo doma je vedno spuščen, z nami gleda televizor in se pusti crtat oziroma zahteva da ga crtamo, je zaljubljen v hčerko ona pa vanj. Ko bere knjigo mora ležati poleg nje. Star je 7 mesecev pa mu še nismo krempelčkov strigli pa tudi zob ne. Upam da mu ne bo treba, saj mu je glavna hrana seno in zelenjava, brikete dobi samo za priboljšek.

Je res super živalca, res pa je da smrdi (samec menda bolj). Če boste kupovali ga kupite pri rejcih (cca 4-5 tednov starega - v trgovinah so običajno starejši), ker ga boste lažje navadili na wc.
Default avatar

qqqqaq

Jaz pa ne vem zakaj bi zajec smrdel??
naša sploh ne smrdi?
pa ji kletko pucam na 1-2 tedna
kaka in lula v kletko,nikoli ni kam drugam
Naša je navajena otrok,in se rada crklja,še posebej pa raziskuje kuhinjo in dnevno sobo.Mi smo uredili tole z grizenjem tako da ko jo spustimo damo v kote par drv in se ne spravi nič drugega grist

je pa smešna,10 min skače okrog,potem se pa kar uleže zraven kletke ali izpod mize in nas opazuje.

z zajcem je veliko dela na začetku,mi smo ogromno vložili,saj imamo 2 majhna otroka in sama veš da kdaj otrok potegne zajčka ali kaj drugega,pač nenamerno ,ker še ne ve.Tako sproti učiš otroka kako se dela z živalmi in zajčka ,da je potrpežljiv,da se umakne če mu kaj ne paše in takrat da mu otroci dajo mir ipd.

meni je zelo žal,ker moramo svojo dati stran,ker nam je podarila lepe trenutke,na začetku pa tudi pogrizene kable :))))))
Default avatar

t

moj je rad seksal s plišastim nilskim konjem; potem je pol ure počival in ponovil....
ponoči je skakal po kletki in nas motil pri spanju
rad je glodal lesene površine (postelje) in tudi kabli niso ostali celi, če so mu prišli pod zobe
zajec je čista žival le polulano seno močno smrdi in ga je potrebno pogosto menjavati in čistiti kletko
Default avatar

uiruieuei

qqqqaq je napisal/a:
Zakaj jo pa morate dati stran?
Default avatar

*katka*

Tudi jaz jo imam. Prisrčno, toplo bitjece, ki ne zahteva veliko nege. Nam tudi kablov ne grize, tako da je cel dan spuščena in se svobodno šetka po stanovanje. Kunci so tudi zelo čisti in se hitro navadijo lulati v zajčje stranišče. Smrdi pa samo urin, zajček pa res ne, tudi njegovo bobki ne.

Ti pa toplo priporočam, da kunca kupiš pri preverjenem rejcu, ker v trgovinah z malimi živalmi je tzelo veliko bolnih in hitro poginejo.

Nege in dela sicer ni veliko, je pa kunec zelo občutljiv in moraš res paziti na pravo prehrano, sicer hitro dobi drisko in umre.

Pred nakupom kunca, ti toplo priporočam, da si v večjih trgovinah za male živali kupiš priročnik o kuncih, kjer piše res vse, kar moraš vedeti.

Kunec je lahko sam doma kake 2 dneva, za več pa morate najti nekoga, ki ga bo prihajal vsak dan (ali vsak drugi dan) hranit, pa steljo v stranišču zamenjati. Če res nimaš nikogar, se lahko zmeniš tudi tukaj:

DRugače pa za v stranišče odsvetujem žagovino in priporočam lesne brikete prav za ta namen. Res neprimerljivo bolje vpijajo urin in vonj.

Pa malo pobrskaj po forumu MON Domače živali. Tam je bilo poleti tudi nekaj tem o kuncih, kjer izčrpno piše, kako je treba skrbeti, kako hraniti ipd.
Default avatar

qqqqaq

Zato,ker se je pri mlajšemu pokazala alergija na dlako
Default avatar

EVCA

Hišni zajček potrebuje veliko pozornosti in prostora.
Nega je zelo pomembna, saj spomladi in jeseni menja dlago. Tudi njegovo kletko je potrebno čistit vsaj na 4 dni. Torej počistiti kakce, zamenjati vodo in pobrati odvečno ali staro hrano (seno, semena, zelenjava in sadje).
Ko gremo na dopust je najbolje vse to prepustiti domačim ali sosedom, ki jim zaupate.
Kar pa se agresivnosti tiče... naš zajec praska po kotih kavča (to pomeni da bo tam pustil kakec ali se bo polulal zato, ga od tam čimprej odstranite). In navadil se je, da vsakega, ki mu pod gobček nastavi roko, poliže. Na to sem ga navadila tako, da sem ga rahlo pritisnila ob roko ali na hlače!!
Če še kaj potrebujete pa vprašajte!!
Default avatar

vita doler

Rada bi si kupila zajčka pa ne vem koliko stane če kdo prosim naj mi odgovori vsaj približno misli koliko stane. POSIM !!!!!!!!!!
Default avatar

nina -zeko

jst sem dala v celju za zajčka 11.90eur
Default avatar

nessie...nessie

živjo mi mamo pa doma zajčka pa smo ga kupli ko je bil star 3 mesece paje una u trgovini rekla da je verjetno samček...zdaj je pa star 3 leta in je mene nekako močno začelo zanimat če sploh je samček...
a kdo sločajno ve kak se da to ugotovit...če bi mi kdo povedo bi mu bla zlo hvaležna
lp
Default avatar

tijicccaaa

To je nežno bitjece včasih napadalno.Ima s črno obrobljene očke in je navezano samo name ime pa ji je Lili!!!!! V časih ji dam malo suhega kruha in včasih ima menstruacijo! FuuuuuuuuJ!!!!
Je nežna in smešna ter nagajiva. Če želite imeti hišnega zajčka si ga kupite in zajčki seveda rabijo vvvvvveeeeeeeeeeellllliiiiiikkkkkkkkoooooo nege in pozornosti
Včasih napada
Default avatar

Ena :DDDDDDD

Jaz imam hišnega zajčka!
Je samec in ni res kot pravijo, da pogrize vse kable...
Če ga prav vzgojiš in ga "okregaš" (ne nasilno!) bo vedel, da ni storil prav..
Nega ni preveč zahtevna..
Hrana: Suh kruh, trava, seno, korenček, zajčji briketi in pribolški..
Oskreba: Česanje 2x na teden, striženje nohtiv 1-2 mesečno..
LP
Default avatar

Nat

Jaz imam belega kunca Feliksa in ker zaradi poplave s sinom ne živiva več v hiši, je zelo nerodno ga oskrbovati. Je namreč v zunanji kletki.
Če bi ga kdo rad imel in če bo lepo delal z njim, ga z veseljem podarim!

Slika
Default avatar

Nat

Še moja telefonska številka: 040/201-477