Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

SUBOXON-NUJNO

Default avatar

francka55

Kje in pod kakšnimi pogoji lahko dobiš to zdravilo, namreč aprila ga na Metelkovi niso imeli, čeprav so me tja napotili z Dto?Ima kdo kake izkušnje z njim. Se priporočam.
Default avatar

leiito

niso imeli suboxona, ves čas pa imajo subotex, kar je več ali manj enako, suboxone ima le dodatek naloxona, če je kdo slučajno toliko moten, da bi poskušal intravenozno vnašati tablete.

Dobite ga pod podobnimi pogoji kot druga nadomestna zdravila, preferira se večja motivacija subjekta, ker je zdravila relativno drago.

Suboxone, aktivna substance buperenorphine, je mešan in delni opiatni agonist / antagonist, kar pomeni, da deluje različno na različne opioidne receptorje in različno v različnih dozah. Najboljša rešitev za detoxikacijo z opiatov s kratko razpolovno dobo, npr. heroin, omogoča praktično brezboleč detox, bolj problematičen postane če se uporablja kot substitut, je dokaj nepredvidljiv + videti je da bi se lahko subjekti zdravili enako uspešno a z manj stranskimi efekti, če bi se uporabljale za indukcijo in stabilizacijo nižje doze, a kot rečeno, idealen scenarij = 1 teden do 10 dni suboxone namesto npr. heroina, v tem času se telo sčisti heroina, ne navadi pa še suboxona, vendar tudi nekajmesečno zdravljenje ni slaba rešitev, bistveno boljša od metadona vsekakor, subjektu omogoči da prekine z obsesivnim vzorcem obnašanja in relativno trezno razmisli kaj hoče v življenju. Ni ravno čudežno zdravilo, kot so ga reklamirali na začetku, je pa, (ob pravilni uporabi!), korak naprej v zdravljenju odvisnosti od opiatov.

Ne pozabite pa, ni problem detox, vsakogar lahko starši za 1 teden na silo zaklenejo in se bo detoxificiral, dejanska bitka se začne po detoxu, o različmih programih in metodah se je vredno poučiti bolj podrobno kot to omogoča to mesto.
Default avatar

francka55

ja, hvala za odgovor, a vseeno Subotex in suboxon je razlika.
Je kje možno dobiti Suboxon?
Default avatar

leiito

da, Center v ZD Metelkova ima nekaj tednov suboxone, tam ga verjetno lahko kupite kar kje na cesti, še bolje verjetno uradno, a vseeno, iz radovednosti, v kakšnem scenariju je suboxone OK, subutex pa ne?
Default avatar

francka55

ma, je verjetno boljše, kot metadon, sploh če ni nekdo na igli?
Default avatar

leiito

boljše, ne glede na to ali je na igli, a kar nisem razumel je čemu ja suboxone, ne subutex, ob tem da je edina razlika med njima naloxone, ne najbolj zdrava snov na svetu brez terapevtskega efekta. Da sploh obstaja suboxone in da je v njem naloxone je toliko logično kot da bi dali v metadon še osiromašen uran.
Default avatar

pal

leiito je napisal/a:
Subutex ali Subuxone je skoraj isto. Oba imata Buprenorfin, s tem, da ima Subuxone dodan še Nalokson.
Suboxone so pa uvedli zato, ker so nekateri osebki zlorabljali zdravilo Subutex, njuhanje in vbrizgavanje v žilo.
Tako, da, če jemlješ Subuxone podjezično, se Nalokson sploh ne absorbira v telo in je isto, kot da bi jemal samo Subutex z dodatkom.
Če pa zlorabiš zdravilo Subuxone pride do abstinenčne krize, ker pride Nalokson v telo(njuhanje/injiciranje).
Jaz sem do včeraj jemal Subutex, danes začel s Subuxone in ne opažam obene spremembe. V AZO Nova Gorica so šele sedaj zamenjali Suboxone s Subutex-om.
LP
Default avatar

leiito

Neugodno. Huda depresija, ki se ne odziva na triciklike, SSRI-je itd., 1/3 primerov je takih, verjetno vam je znano, da se je depresijo dejansko zdravilo z opiati tja do 50ih let 20. stoletja, ko so se pojavili moderna zdravila specifično za depresijo, a problem, ker vam bo zelo težko kak zdravnik pri nas predpisal opiat za zdravljenje depresije, celo če so mu znana zgornja dejstva.

Predvidevam, da je ponudba ali povpraševanje po tovrstnih zdravilih proti pravilom foruma. Če menite, da potrebujete suboxone za zdravljenje rezistentne depresije se raje pogovorite s svojim zdravnikom, navedite strokovne vire, ki govorijo v prid zdravljenju depresije z opiati (npr. Deglon v eni od letošnjih izdaj ugledne publikacije Heroin Addiction and Clinically Related Problems dostopne na Europadu) ali pojdite v center za zdravljenje bolezni odvisnosti in se pogovorite z njimi. problem je, ker suboxone ni registriran za zdravljenje depresije, a če kdo med zdravniki ve kako deluje in zakaj bi utegnil pomagati, bodo to specialisti, ki ga dajejo odvisnikom.

Vso srečo
Default avatar

hočem

Zdravo.
Zanima me koliko časa mora miniti po zadnji dozi metadona preden vzameš suboxone?
Hvala
Default avatar

hočem

Prosim za pomoč in sicer me zanima koliko časa moram počakati preden vzamem suboxone tableto če sem prej pil metadon .
Hvala za odgovor.
Default avatar

leiito

hočem je napisal/a:
toliko časa, da ste dokaj globoko v abstinenčni krizi, torej cca. 48 ur po zadnji dozi metadona, ki naj ne bi bila višja od 30mg.

ne pretiravajte z dozo suboxona, vzemite 2mg, počakajte, če ni dovolj še 2mg, 4mg bo gotovo dovolj. suboxone/subutex ni klasičen opiat, kjer višja doza pomeni večji efekt, prej obratno.
Default avatar

nolife

Zdravo zanima me nekaj v zvezi s suboxoni.
In sicer stvar je taka sedaj sem od ponedeljka do petka pil metadon v četrtek in petek zjutraj sem spil 3 ml namen sem imel v nedeljo zjutraj pojesti suboxon najprej 2mg potem še 2 mg ampak zaenkrat ne čutim še krize .Ali je lahko kaj narobe če vzamem tableto tudi če nimam izrazitih simtomov abstinenčne krize.
Suboxon mislim jemati en teden in potem zdržati toliko časa da bom lahko jemal revia teblete da ne bom naredu kake neumnosti dokler imam še "uničene " možgane.
Za odgovor vas prosim čimprej...
Hvala in lep pozdrav
Default avatar

leiito

Čemu bi jemali suboxon, če nimate abstinenčne krize? Poleg tega je možno, da počasi presnavljate metadon, in da bo suboxon sam povzročil abstinenčno krizo. Protokol jemanja suboxona je jasen in preizkušen: ne jemljite ga dokler niste v dokaj intenzivni abstinenčni krizi. Razen seveda, če želite doživeti abstinenčno krizo. Za to je suboxon na podlago metadona idealen.
Default avatar

leiito

nolife je napisal/a:
Glede Revie, ni mi znano, da bi kakršnakoli raziskava potrdila učinkovitost Revie v preprečevanju recidiva. Teoretično to deluje, če vsako jutro ali vsak večer vzamete Revio, in ker je Naltrexone antagonist blokira učinek agonistov (heroin, metadon...) in je torej jemati agonist čez antagonist iracionalno.

Problem je v tem, da če je načrt za preprečevanje recidiva dnevno jemanje Revie, potem v subjektu še vedno tli želja po opiatih in vse kar je potrebno je, da se en dan zbudiš z malo preveč te želje po opiatih in pač ne vzameš Revie ali pa je želja premoćna zvečer..

Kar pa ne pomeni, da je ideja povsem za v smeti. Aktivna substanca v Revii, naltrexone, je namreč poln presenečenj in ga imajo mnogi za čudežno zdravilo. Med drugim je druga učinkovina v novi generaciji opiatov (Remoxy, Oxytrex...), ki naj ne bi povzročali odvisnosti in tolerance, ta nova zdravila vsebujajo klasičen opiatni agonist + ultra nizko dozo naltrexona (ULDN) = 0.5 mcg.

Glavna odlika naltrexona v nizkih dozah je, da dokazano lahko bistveno izboljša imunski sistem in pomaga pri tudi tako hudih boleznih kot so AIDS, rak, avtoimunske bolezni (lupus itd.).

Poleg tega naltrexone v nizkih dozah pospešuje proizvodnjo beta endorfinov, enkefalinov in dopamina v možganih, neravnovesja endorfinskega in dopaminergičnega sistema pa utegnejo biti ključni faktor za dobro mentalno počutje in vzdrževanje abstinence. Zato ni slaba ideja eksperimentirati z nizkimi dozami naltrexona

Nizka doza naltrexona (LDN) je definirana kot 4.5mg naltrexona. Revia ga vsebuje 50mg, torej cca. 1/11 Revie, kar pa ni prav enostavno odmeriti zato to v tujini počnejo specializirane lekarne. Kako se tega lotiti pri nas ne vem, zelo natančna tehtnica bi bila verjetno dovolj za dokaj natančen odmerek LDN, za naredi si sam ULDN pa bi teoretično zmešali 50mg naltrexona v 10 litrov vode, 1 liter je torej 5mg, 1dcl = 0.5mg (0.9dcl bi bil torej LDN), zdaj pa rabimo tisočinko tega, da dobimo pol mikrograma (ULDN), torej 1/1000 od 1 decilitra = 0.1ml, kar je praktično neizvedljivo. Tudi če bi vzeli 1000 litrov vode in v njej stopili 1 tableto Revie in bi bilo potem teoretično v 10ml 0.5mcg naltrexona nisem prepričan, da bi s to metodo lahko natačno odmerili ultra nizko dozo naltrexona.

Če pa kdo ima idejo kako odmeriti pol mikrograma, prosim za nasvet.

več o LDN na: http://www.lowdosenaltrexone.org
Default avatar

nolife

No najprej hval za odgovore .In ja kljub temu da po 4 dneh pitja metadona nisem imel krize sem 3 dni počakal in vzel 1/4 suboxona in potem še 1/4 no to sem jemal 4 dni in nism imel nobenih simptomov vsaj občutil jih nisem itak pa je moje telo in možgani še vedno pod vplivom opijatov in ravno zaradi tega se boim da če ne bom jedel revie me lahko premaga želja.
Te teorije o 1/11 ali 4,5mg naltrexona nisem vedel .Zato razmišljam da bi en mesec jedel po pol revije na vsak dan ali dva dni potem pa to (ldn 1/11 dozo.)
Sedaj me pa zanima koliko časa po zadni dozi suboxona mora miniti da lahko vzamem revio.?

Ko dam to skozi bi rad hodil na kakšne pogovore z strokovnjaki iz tega področja ki nudijo te seanse če mogoče kdo ve kje je to in kako izpolniti pogoje ki so potrebni za te srečanja.


leiito HVALA za pomoč..
Default avatar

Tanja S

Pozdravljen,
glede na to, da te zanima še nadaljnja pomoč, ti lahko povem kaj več o Projektu Človek.
Program »Projekt Človek« je namenjen tistim, ki se odločijo prekiniti z vsemi psihoaktivnimi substancami in zmorejo doseči začetno abstinenco, potrebujejo pa pomoč pri vzdrževanju abstinence in spremembi načina življenja. Osnovni cilj pa je kvalitetno življenje brez drog.
Kako se vključiš? Lahko pogledaš na našo spletno stran www.projektclovek.si in se naročiš v najbližjem Sprejemnem centru, kjer ti bodo pomagali z nadaljnjimi informacijami.
Pa uspešno na poti k treznosti.
Odgovovarjala: Špela A.
moderator
Društvo "Projekt Človek"
tel: 01/425 12 14
Default avatar

cimone

koliko casa traja kriza ko odnehas s tem suboxonom imel sem dozo 8mg
Default avatar

leiito

@cimone: 8mg je verjetno previsoka doza za popolno prenehanja jemanja suboxona. Gre za izredno močno zdravilo, običajno se ga neha jemati z doze 0.50 ali celo 0.25mg.

Koliko časa traja kriza je odvisno od doze in časa jemanja, poleg tega pa detoksikaciji praviloma sledi obdobje rekonvalescence, ki je v nekih elementih podobno abstinenčni krizi, predvsem pomanjkanje energije in psihične težave.

Za samo abstinenčno krizo zelo pomaga Clonidine, še bolj Britoflex, za zdravljenje samo pa uživanje proteinov kot jih uporabljajo športniki, morda, po potrebi, kak blag antidepresiv (ali anksiolitik), po možnosti ne SSRI marveč zeliščni.
Default avatar

valeska

Živjo!
Rabim nasvet glede doziranja suboxona!
H sem prvič probala pr 19-ih, nisem bila nič kaj navdušena. Minili sta več kot dve leti od tega, ko sem zadevo ponovila- družba. Trajalo je še nadaljni dve leti občasnega konzumiranja, preden sem postala fizično odvisna. Temu so sledila še dodatna 4 leta vsakodnevne konzumacije( na nos). Do sedaj še nikoli nisem bila vključena v kakršenkoli program substitucije, a sem se trdno odločila, da se moram rešiti te odvisnosti, tako ali pa drugače. Suboxon sem nabavila od znanca, ki to zdravilo prejema pr zdravniku. Preden sem dobila suboxon sem dva dni jemala vsak dan po eno 200mg kapsulo substitola in zraven še cca. 0,5g dopa; pet dni nazaj sem začela jemat suboxon:
1. dan: 4mg + po nasvetih znanca 0,5g dopa, za " lažji prehod", vse skupaj je bilo dokaj neboleče, razen prve 3-4ure po zaužitju tablete; celo 6 ur spanja
2. dan: 8mg+ 0,2g dopa "za psiho" počutje dokaj ok; cca. 5 ur spanja
3. dan: 12mg+ 1dcl vodke; počutje dokaj ok; 4 urce spanja
4. dan: 12mg+po 16 urah še 8mg(praktično peti dan zjutraj ob 5.30);počutje veliko bolj, vroča kopel, kratek sprehod,...
5.dan: kot že rečeno 8mg od 5.30, nato nazaj v posteljo, 2 uri po tem slabo, bruhanje,....0,2g dopa da se pozdravim, prespala celi dan- budna celo noč
6. dan: 8mg zjutraj , spala od 9-13; popoldan bolečine v trebuhu, pojedla neko malenkost, do zvečer vse ok..........trenutno je 0:37 in počutim se dokaj dobro

suboxon imam namen jemati še max. 5 dni, pa me zanima če mi lahko kdo svetuje doziranje za teh pet dni, da bo prehod na 0 čim manj boleči. Peti dan je v petek, tako da si lahko privoščim blago krizo čez vikend, a v ponedeljek najkasneje moram nazaj v službo.

PS. Ne morem si privoščit da bilokdo skuži da sem v krizi, saj za to kar sem počela ve le par ljudi, ki so počeli isto. Staršem, šefu in vsem ostalim pa se še sanja ne.
Default avatar

never give up

Tega "znanca", ki ti je prodal suboxone in potem svetoval, da vzami še pol grama heroina za lažji
prehod bi jst nekam poslal.
Menim tudi, da sama še nisi trdno odločena prenehati jemati heroin.
Pa tudi zadeve se nisi lotila najboljše. Po 6 dneh nebi smela imeti več v telesu heroina če ga nebi zraven jemala.
Žal vendar mislim , tako kot si se ti lotila zadeve ti ne bo uspelo.
Mogoče ne bi bilo slabo poiskati kakšno strokovno pomoč.
Moj nasvet vzami si dopust 14 dni in se loti zadeve tako kot je treba (brez heroina, substitola, vodke ipd.) sam sem jemal suboxo-ne samo 4 dni ( da je kriza mino ) samo 5 dan potem še vedno nisi za v službo. Spal nisem skoraj mesec dni.

lp