Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

poceni prenočišča - Florida

Default avatar
Mene pa zanima, če ima kdo izkušnje s poceni prenočišči - sOUTH BEACH, ORLANDO.
Januarja potujemo za tri tedne z 2,5 letnikom.
Če ima kdo kakšen naslov oz. priporočilo se priporočam.

hvala
Default avatar
Spomladi smo bivali 5 dni v Orlandu točneje področje Kissimmee, Sunlake Resort. Bili smo zeloooo zadovoljni. Dobili smo apartma, ki je bil bolj podoben hiši (vsaj po kvadraturi): dnevna soba z jedilnico, kuhinja opremljena v celoti, 3 spalnice, 2 kopalnici ter balkon. Cena pa je bila 85 USD. Za 4-člansko družino z dvema najstnikoma je bilo to idealno. V bližini je velik supermarket - tako, da smo si kar sami kuhali (nismo ravno feni ameriške hrane...). Vsem prebivalcem resorta je na voljo tudi bazen ter fitnes. Namestitev smo si rezervirali na www.bookit.com in je vse štimalo. Če te še kaj zanima, vprašaj...
Default avatar
Tudi jaz bom januarja na Floridi, zanima me prenočišče v Miamiju, kako je s prevozom z letališča, priletim dokaj pozno zvečer. Zanima pa me tudi, ali se splača najeti avto ali je bolje uporabljati avtobus. Hvala.
Default avatar
Tudi jaz bom januarja na Floridi, priletim v Miami pozno zvečer, kaj je najboljša varianta za prevoz z letališča. Se splača za pohajkovanje po Floridi najeti avto ali je bolje uporabljati avtobus? Zanima me tudi prenočišče v Miamiju? Hvala.
Default avatar
Če imaš namen potovati sam, je verjetno potrebno razmisliti in primerjati stroške, odvisno je tudi koliko časa boš potovanju namenil. Mi smo bili štirje in je bil avto definitivno najoptimalnejša varianta. V času prvomajskih počitnic s parkingom nikjer nismo imeli težav - sem pa brala, da je lahko v Miamiju cela štala in predvsem precej drago. Splača se ti pogledati kateri hoteli nudijo parking svojim gostom (sicer proti doplačilu - ampak še vedno ceneje kot parkirne hiše, na cesti je pa problem, ker nikoli ne veš kje ga boš dobil - če ga boš dobil, pa še kovančke je treba sproti metati...
Mi smo sicer pristali v Orlandu in takoj prevzeli avto - za Miami je pa mogoče res bolje, da se prvič pelješ z busom ali taksijem (promet je kar gost in ogromno je enosmernih ulic..). Glede prenočišča v Miamiju - mi smo spali v hotelu Carlton South Beach*** - smo dobili za Miami kar OK ceno in sobo za 4 osebe; http://www.carltonsouthbeach.com/index.asp
Pazi: mi smo na spletni strani www.bookit.com dobili boljšo ceno kot na hotelski spletni strani.
Na njihovi spletni strani zgleda veliko bolj fensi-šmensi v bistvu pa ni nič posebnega - je pa na super lokaciji in ima parking :). Skratka hotel je že v letih in prenovili so ga tako, da na slikah res izgleda super. So pa sobe precej majhne in v kopalnici/wc se komaj obrneš. Ne vem koliko časa nameravaš biti v Miamiju - mi smo bili po 4 dneh kar veseli, da smo ga zapustili.
Default avatar
Na potovanje grem z ženo, za 16 dni, vmes za 6 dni na križarjenje po vzhodnih Karibih. Priletiva v Miami,po prihodu z ladje imava namen cca 4 dni v Orlandu in 4 dni v Miamiju (z izleti Key West, Everglades). Priletiva zvečer in na "www.bookit.com" sem gledal "www.midtowninnmiami.com." Cena sobe na noč (motel naj bi imel tri zvezdice) je 105USD z zajtrkom in prevozom z in na letališča. Glede na tvoje izkušnje, kaj pomeni v Miamiju ta cena oz. tri zvezdice. Lokacija bi mi tudi ustrezala , glede na to, da bi prva dva dneva namenila predvsem "organizaciji" za dneve po križarjenju.
Vprašal bi še tole - je bolje prenočišča (do konca potovanja) rezervirati vnaprej, a bi se dalo zadevo prilagajati željam in urejati tudi sproti... Že vnaprej hvala za prijaznost, ker se bom najbrž še kaj spomnil vprašati ...
Default avatar
Pri rezervacijah se jaz držim načela, da vedno vnaprej rezerviramo prvo noč in vse nočitve, kjer nameravamo spati več kot 2 dni, ostalo pa sproti. Na Floridi imajo ogromno nekih reklamnih brošur s kuponi na podlagi katerih lahko dobiš res ugodno namestitev. In res deluje.Mi smo na zahodnem delu Floride (Naples) dobili hotel*** za 64 USD na sobo. Kar vprašaj že na letališču, če imajo brošure za turiste. V njih so tudi priročni zemljevidi in ostale splošne informacije.
Glede cene hotela pa - glede na to da je vključen tudi zajtrk- še ni tako drago, ker so drugače zajtrki kar dragi - sploh v Miamiju.
Kar se pa tiče kakovosti hotelov - mi slabih izkušenj s tremi zvezdicami nismo imeli. Povsod je bilo čisto in vsi hoteli so bili klimatizirani, ter z bazenom.
Upam, da sem vsaj malo pomagala...
Default avatar
Vprašanje glede denarja - ali na Floridi Maestro kartice za dvig gotovine funkcionirajo? Slišal sem, da je zanje avtomatov bolj malo, kar se mi zdi čudno, glede na to, da sem jih doslej našel vsepovsod po svetu.
Default avatar
V spominu nimam prav nobenih težav z ATM-ji ali Maestro kartico. Mi smo še v samopostrežni plačevali z Maestro kartico...
Default avatar
Še vprašanje glede rent-a-cara, čeprav mi ne diši preveč... Najela bi ga po prihodu z ladje v Miamiju, za pot v Orlando in po štirih dneh vrnila spet v Miamiju. Kakšne so izkušnje, na kaj je treba posebej paziti, kakšen je promet, se splača kot doplačilo vzeti GPS Garmin? Avto bi rabila predvsem v Orlandu (in okolici)in na povratku nazaj najbrž še za pot preko Evergladesa. In morebiti še nasvet za (enodnevni) izlet v Key West - avtobusni prevoz ali rent a car? Hvala vnaprej.
Default avatar
Ja po moje je rent-a-car najboljša opcija, razdalje so le malce prevelike, da bi se vozil z busom. Že samo področje Orlanda je ogromno. Kar se prometa tiče sploh ni panike - vsi lepo pridno vozijo in po vseh grozotah na slovenskih cestah, smo se mi tam dobesedno spočili - prevozili smo pa v 10-ih dneh skoraj 3.500 km. Garmina po moje ne potrebuješ - oznake so zelo jasne in mi se nismo nikoli izgubili. Everglades - super, že samo če se pelješ po Tamiami trail cesti...
Key West - pozabi na enodnevni izlet - je predaleč. Možno je - ampak se res samo voziš in praktično ne vidiš nič.
Če bosta imela čas, toplo priporočam ogled mesta Naples (na Z obali) in prekrasne mestne plaže (res bel droben pesek).
Default avatar
Je treba pri najemu avtomobila na kaj posebej paziti, je potrebno dodatno zavarovanje, mednarodno vozniško dovoljenje, razlike pri različnih firmah so kar velike, morda katero posebej priporočaš ...
Kar sprašujem in sprašujem, ampak vsaka informacija mi je še kako dobrodošla ...
Default avatar
Kar sprašujem in sprašujem, ampak vsaka informacija bo na poti dobrodošla. Torej - je pri najemu avtomobila treba v Ameriki na kaj posebej paziti, je potrebno dodatno zavarovanje, mednarodno vozniško dovoljenje, priporočaš za rentanje mogoče kakšno posebno firmo (cene so sicer precej različne). Hvala.
P.S. Ko me boš imela vrh glave, kar povej. Pa bom nehal ...
Default avatar
Nekaj mi ga lomi računalnik, zato sem vprašanja zapisal dvakrat.
Ampak bolje dvakrat kot nobenkrat, a ne?
Default avatar
Saj vem kako je, predno greš - vprašanja se porajajo in porajajo in najslabše je, če ne moreš nikogar vprašat. Zato pa, kar sprašuj!
Ja, potrebno je mednarodno vozniško dovoljenje, ki ti ga brez težav uredijo na AMZS. Priporočljivo je da vzameš "full coverage" zavarovanje, ker nikoli ne veš... Žal, se firme ne spomnim več, vem pa, da smo rezervirali po netu in da je vse štimalo. Nobenih drugih posebnosti ali da bi bilo potrebno na kaj posebno paziti.
Če se bo slučajno moj dragi spomnil pri kateri rent-a-car firmi smo najeli avto, ti še sporočim... vem samo, da ni bila svetovno znana, ker so ponavadi le-te najdražje.
Default avatar
A kdo ve, kolk je cena bencina na Floridi?
Default avatar
Sam se sedaj pravkar nahajam v Orlandu in ze skoraj mesec dni uzivam po Floridi.Za hotele si poglej tole www. Hotelcoupons.com in www. Bestwestern. Com. Moteli so od 30 do 60 dolarjev za sobo boljsi hoteli pa od 80 do 120 na sobo kar pa ne velja za miami beach tam so cene visje bankomatov oz atm je tukaj kot ....skoraj v vsaki trgovini in po ulicah z dvigom gotovine ni nobenoh tezav za potovanje si vzemi renta car z zavarovanjem je okoli 50 $ na dan rrzerviraj si ga iz slo preko neta ( avis ,almno itd)gps si obvezno vzemi zraven
ce se potrebujes kaksno info mi pisi na
[email protected]
Default avatar
Robert 12345 + April 44, pravkar sem se vrnil s križarjenja po Bahamih (Carnival) in pohajkovanja po Floridi, hvala za napotke in informacije, prišle so še kako prav, vse je laufalo - hoteli, rent a car,kartice, itd ... - skratka, bilo je super.
Default avatar
Lepo, da je bilo super - v bistvu sem ti kar malce "fouš", ker me tole ljubljansko vreme rahlo ubija :(
Prosim, povej mi malce več kako ti je bilo všeč na križarjenju? Ali bi bilo to tudi za moje fante (14 in 15 let?), ki jima je trnutno itak vse beda...
Lp

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net