Forum.Over.Net

Mali oglasi

Rojstvo dvojčkov - epidurlna

Default avatar

Pričakujem 2

Lep pozdrav dvojne mamice

ali je katera med vami, ki je rodila po naravni poti (ne s carskim) in je vzela epiduralno analgezijo? Jaz razmišljam v tej smeri, me pa zanima ali je zako ker bom pač rodila dvojčka kakašna omejitev glede epiduralne. Seveda vem da če ne bo šlo po naravni poti pol to ni možno vendar bi vseeno predhodno odpisala za epiduralno.


lp
Default avatar

activia

Poznam mamico, ki je roila dvojčke z epiduralno. Rodila je 14 dni pred rokom. Porod je bil sprožen.
Mislim, da so omejitve iste, kot pri enojčkih.
Default avatar

nejčika

js sem rodla narvno dovjčke brez epiduralne..če bom še kdaj rodila niti pomsilila ne bom na kakšno epiduralno..ker je blo full lepo..pa saj porod moreš doživet..kaj pa včasih ko tega ni bilo..pa tut boli ne tako da se ne bi dalo preživet
Default avatar

gosenica

Tudi jaz sem rodila po naravni poti. Moje mnenje je, da je to izkušnja, ki jo bi morala dati skoz vsaka ženska. Glede epiduralne boš pa verjetno imela probleme, ker je pomanjkanje anastezistov. Če se prav spomnim moraš to že veliko prej napovedati in še to ti ugodijo, če je kdo od anastezistov na voljo. Če se ne motim jih je za cel KC samo 20.

Srečno,
Default avatar

Pričakujem 2

Ja hvala za vaša mnenja. Sama že imam en porod za sabo tako da sem porodno bolečino že izkusila (k sreči ni bila preveč boleča) pa vendar sem mnenja, da zakaj bi me moralo boleti če pa se da pomagati tudi drugače.
No za informacijo naj povem da bom rodila v SG in da vem tudi to, da če ni anestezista tisti trenutek v službi ali pa je pri drugem posegu, da pač epiduralne ni možno dobiti. Vendar bi pač rada to imela urejeno v primeru da bo možno. Zanima me samo ali je porod zato ker bom rodila dva še v čem drugem drugačen.

lp
Default avatar

nejčika

ja je drugače..ko rodiš enega se popadki nadaljujejo dokler ne rodiš še drugega..
naj pa ti povem moje izkušnje iz bolnice sg, da na veliko delajo cr.če so pa dvojčki pa dvomim, da bojo šli v to da bi rodila naravno... moreta res bit oba v glavični vstavi in vse potekah bp
Default avatar

m ribca

kolikor vem,za dvojčke dajo vedno umetne popadke,da se porod hitro nadaljuje, ko rodiš prvega...če slučajno epiduralna ne bo na voljo, naj te potolažim, da sem dvojčici rodila mnogo lažje in manj boleče kot prvorojenca, odprta sem bila že takoj zelo, pa še popadkov čutila nisem, ker sta bili lažji sta dobesedno kar "padli ven":) aja, sem se pa kar nadihala tiste maske, da me je kar malo "odneslo" in sem klatila neumnosti:), pa že prej sem prosila za protibolečinske zadeve in tako sem dobila še dva boscopana..v glavnem, nisem noben mazohist,da bi uživala v bolečini, ampak porod dvojčic je bil res lažji, ekspresno hiter in manj boleč..vso srečo ti želim!!