Estetska in plastična kirurgija

Odgovarjajo: MedvedVišnjar estetska klinika

lasersko odstranjevanje dlačic

Default avatar
Spoštovani!
Ne vem, če je to ravno tema za ta forum, vendar, v kolikor mi lahko odgovorite, Vas prosim za odgovor.
Zaradi brčic in nekaj (priblizno 5-8) dlačic na bradi sem odšla na lasersko odstranjevanje dlačic. Po pregledu mi je ga.zdravnica rekla, da je potrebno 10-12 terapij. Naj povem, da sem stara 45 let in ne morem reči, da sem izrazito poraščena. Sem in tja sem si teh par dlačic populila. Ga. zdravnica mi je razložila, da dlačice ne rastejo enakomerno, zato je potrebnih toliko terapij (ena terapija na mesec). Po 1. terapiji z laserjem, so mi v roku treh dni zrasle 4 dlačice na bradi in ene 3 brčice. Seveda jih nisem več pulila, le pristrigla sem jih s škarjami. Nekako sem razumela, da so morda to tiste dlačice, ki so bile prej populjene in jih laser še ni "dobil". Po enem mesecu, torej po 2. terapiji, so mi sicer bile te dlačice površinsko uničene, moje mnenje pa je, da nikakor globinsko, kot naj bi to naredil laser, saj so mi prav te, vse štiri na bradi in par brčic v roku dveh dni zopet zrastli. Po pogovoru med ga.zdravnico in zdravstveno delovko, ki mi je naredila tako prvi kot drugi postopek ostranjevanja dlačic z laserjem, sem zasledila, da je pri prvem postopku dala napravo na 45, pri drugem pa na 50. Ne poznam te merske skale, ne vem o kakšnih enotah sta se pogovarjali. Vendar je moje mnenje sledeče: 10-12 terapij oz. laserskih odstranjevanj dlačic je po moje zbolj "nategovanje" ljudi. MIslim, da se da v nekaj postopkih, to je v roku 1 meseca (sem prepričana, da zrastejo v tem času vse dlačice, ki niso 1 mesec populjene, ampak samo odstrižene) da lasersko odstraniti prav vse dlačice....imam prav? Mi lahko prosim podate svoje mnenje? Kar nekaj denarja pustim tam, pa še nelagodno se počutim, ko si zdaj že dva mesec vsak 3. dan strižem dlačice (svetovala mi je, naj si jih kar pobrijem?????? ČUdno, saj si ne morem obriti le te 4 dlačice, najbrž bi si s tem obrila še tiste svetle oz. tiste ki sploh niso vidne in me ne motijo, s tem pa bi naredila le to, da bi postale močnejše in temnejše.
Prosim za vaše mnenje....je res potrebno 10-12 terapij za teh par dlačic in ali ni mogoče, da napravo, s katero opravi lasersko odstranjevanje takoj nastavi na višjo enot, moč (kakorkoli se temu reče) kot 45 ali 50. Če že zdaj da na več, mi ne more nič bolj škoditi kot čet pol leta ali eno leto....po mojem laičnem poznavanju teh stvari.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Default avatar
Živjo!

Sama sem bila na laserju že 2x za predel bikinija, nog in pazduhe. Za pazduho že 3x.
Dlaka, ki je uničena z IPl laserjem ne zraste nikoli več - to je dejstvo. Pri meni je bilo že po prvem tretmaju dlačic pol manj, koža pa je bila bistveno bolj mehka in voljna. Navodilo, da si dlačice obriješ je pravilno, povsod je tako, število terapij so pa pri meni napovedali približno 6. Sama hodim v Mič Styling Novo mesto, kjer imajo nov IPL laser, ki je, moram rečt, zame več kot špica.

Dlačice rastejo v več fazah, in zato je treba skoraj eno leto, da se popolnoma odstranijo. Moja kolegica hodi na IPl v isti salon za zalisce in si jih pač sedaj brije. Bila je tudi 3x do sedaj in jih skoraj ni več. Sama sem celo testirala rast dlake, ker se je tudi meni zdelo sumljivo, da je kar ne bo več. Pri eni lepotni piki sem si zapomnila položaj dlačic in moram rečt, da dejansko dlaka kar odpade čez kakih 14 dni po terapiji.

Zame je zadeva špica, navdušila sem že dve prijateljici, ki sta tudi prezadovoljni.

Moderatorji

MedvedVišnjar estetska klinika
MedvedVišnjar estetska klinika