Forum.Over.Net

Politični čvek

Velika Britanija bi morala opravičiti Sloveniji...

Default avatar

benaflek

Mirovnik in publicist John Corsellis je povedal, da je za poboje vrnjenih Slovencev po drugi svetovni vojni brez dvoma odgovoren Titov režim. Pobojev pa ne bi bilo brez sodelovanja britanske vlade.

http://www.siol.net/slovenija/aktualno/ ... ellis.aspx

Gotovo bodo to enkrat naši heroji, ko bo ljudem jasno, da so bili pobiti zaradi upora proti najbolj gnusnemu sistemu, kar je bilo do sedaj - komunizmu.
V mojem srcu so že, čeprav je eden očetov stric bil ubit v gramozni jami, drugi pa prav zadnje dneve WWII. Oba sta bila partizana.
Default avatar

ninej

ma benaflek, sedaj te imam oa počasi res dovolj, nehaj živeti več kot pol stoletja nazaj in pusti zgodovinarjem njihovo delo!:)

ma kakšnem sistemu in komunizmu, v začetku druge svetovne vojne v Sloveniji ni bilo prav veliko komunistov (že miljonkrat obdelana zadeva), proti komu so se torej borili, med ustanovitelje OF spadajo tudi krščanske stranke, tako da te prosim, da se najprej o vsem pozanimaš potem pa pišeš te traparije. Ob koncu vojne je bilo največ 10% komunistov med osvoboditelji!

ma ljubi bog, Evropa ni hotela sodelavcev okupatorja (ki je zakrivil največji genocid na svetu), kaj bi z njimi, zato jih je vrnila. Ja vsi obsojamo povojne poboje brez sojenja, pa kaj misliš bi bilo kaj drugače če bi sojenje bilo, ne, vsak konec vojne prinese revanšizem. Povej mi za eno samo vojno, kjer tega ni bilo, zato so vojne najbolj umazane zadeve na tem svetu.

ma daj verjami vsaj svoji RKC, ki se je že večkrat opravičila za svoja dejanja, če je zmogla ona zakaj ne bi zmogel ti?:)
Default avatar

Svetilnik01

nehaj že enkrat gonit to svcojo ceneno belogardistično propagando britanci so videli kakšna vse golazen je bežala čez jugoslovanske meje in so si mislili kaj čmo mi s to navlako in so jih raje dali nazaj da so jih naši borci pospravili in to je dedino pravilno in skozi naše meje je bežala vsa golazen ki se je borila za fašizem od kozakov do belogardistov in fašistov, še dobro da so jih vrnili da so jih naši pospravili to so bili največji fašistični klavci na ozemlju jugoslavije
Default avatar

Partizan

Točno tako.Vsak naj opravi in sodi svojim izdajalcem kakor želi,so Angleži zatrjevali.No vemo kaj so potem z njimi naredili Jugoslovanski partizani oziroma OZNA,KNOJ in pobili vsevprek.Vsaj civiliste bi pustili žive,domačim izdajalcem pa sodili.Vendqar partizani so bili besni in so se domobrancem maščevali za njihova izdajstva,mučenja in ubijanja med vojno.
Default avatar

benaflek

Motite se. Domobranci niso bili nikdar izdajalci naroda, sploh pa ne za tujce, ko se sklicujete na neke namišljene mednarodne akte. Za svoja dejanja niso bili sojeni, ampak hladnokrvno pobiti. Naši in srbski komunisti so izvedli genocid, zato da se je pričelo naseljevanje iz juga in uničenje slovenskega naroda. "Kolaboracija" je bila prikladen izgovor za čistko. Vendar pa tak zločin nikoli ne zastara. Veseli me, da tudi to britanci začenjajo spoznavati.

Aja, če je bila in je katera golazen, je to rdeča.
Default avatar

mina*

Tale dva posta od ninej in svetilnika povesta vse. Da nimata pojma o zgodovini in da imata čisto sprane možgane. Sicer pa brez zgodovine ni prihodnosti. In pri nas je del polpretekle zgiodovine še vedno prepovedan. Ko bo ta del prišel v učbenike in ko bojo pobiti po krivici dobili svoj mir in mrliške liste, krvniki pa obsojeni, takrat bo šele možno zaključiti ta tako boleč del polpretekle zgodovine.
Default avatar

benaflek

Ja, saj partija si je vedno izmišljala, da je lahko pometala pod preprogo svoje zločine. Komunistična propaganda pač. Tega smo vajeni.
Kaj je večji dokaz za poskus uničenja slovenskega naroda kot pobiti 100.000 Slovencev pretežno moških. Ampak narod se počasi obnavlja in načrt srbov in njihovih slovenskih pomagačev se bo izjalovil.
Default avatar

Partizan

Kako da domobranci niso bili izdajalci?Skupaj z Nemci so se borili proti partizanom in za njih izdajali.
Default avatar

Partizan

Benaflek ti si sovražni državni element,potreben kakega zgodovinskega pouka o NOB in partizanov.Tvoje pogled na Narodnoosvobodilno borbo partizanov in na svobodo,je res butalski in neumen.
Default avatar

megaboy

Britanci so rekli, da se bodo mogoče opravičili, ampak šele po tem, ko se bodo domobranci opravičili (in poravnali škodo) za sodelovanje s fašisti in nacisti, za prisego Hitlerju, za vse zločine nad zavezniki, pa za vse tiste sestreljene angleške pilote, ki so jih po ujetju izročili Nemcem v milost in nemilost....

Se se pa morali domobranci fajn zamerit britancem, da so jih strpali na vlak in poslali nazaj.

Ja domobranci niso nikoli izdali nemški narod, z nemci so se borili do konca, in še ščitili njihov umik.
Default avatar

jon

mina* je napisal/a:
Tale dva posta od ninej in svetilnika povesta vse. Da nimata pojma o zgodovini in da imata čisto sprane možgane. Sicer pa brez zgodovine ni prihodnosti. In pri nas je del polpretekle zgiodovine še vedno prepovedan. Ko bo ta del prišel v učbenike in ko bojo pobiti po krivici dobili svoj mir in mrliške liste, krvniki pa obsojeni, takrat bo šele možno zaključiti ta tako boleč del polpretekle zgodovine.
Super , torej bo zgodovinsko dokazano , kako je cerkev sodelovala z nacizmom ????
Ali bo ta del zgodovine izpuščen mina* ???
Ali bodo napisani poimensko vsi duhovniki , ki so sodelovali z okupatorjem .
Upam , da bodo v teh zgodovinskih knjigah tudi tisti duhovniki , ki so izdajali iz katere hiše imajo domačega pri partizanih .
Pa duhovniki , ki so lastoročno pobijali simpatizerje NOB-a upam , da bodo tudi v teh knjigah .
Pa , da ne pozabimo na duhovnike , ki so sami sodelovali z Črno roko in lastoročno mučili podpornike NOB-a v Kozlarjevi gošči pa na Urhu .
Upam , da bo opisano obdobje od 1941-46 leta !!!
Zakaj do 46 leta , da bo tisti , ki bo bral to zgodovino videl kaj so delali izdajalci Slo. naroda med leti 41-45 , potem bo razumel zakaj se je zgodilo to kar se je po končani vojni .
Default avatar

Partizan

Bravo!Naj si tole preberejo Benaflek,Frančišek in oastali "domobranci"tu gor.
Default avatar

mina*

Če je kdo potreben tu psihiatra, pa poduka o novejši zgodovini tukaj to sigurno ni benaflek, pač pa partizan, svetilnik. Da o tem kdo je depresiven ne bi razpravljali. Depresivci ponavadi nočejo razglabljati o stvareh in se jih ogibajo. Torej benči ne more biti depresiven. Kdo je potem?
Default avatar

Partizan

In ti domobranci so bili pravi kruti sadisti,tako so mučili ujete partizane!Za nohte zabijali žeblje,zategovali vratove,pretepali na vse možne načine,sekali glave in jih razstavljali...Res umazani krvniki.Zanimivo pa kršansatvo tega ne uči in podpira?!?
Default avatar

tadej

No, Partizan ali imate vsaj eno grobišče z okostji teh žrtev?
Predpostavljam razmetanimi na deset koncev?
Itd...

Ti partizan, najtežje kar si ti kdaj doživel je ko si pri materi sesal...
Default avatar

en

Benaflek ti si predstavnik izdajalcev domovine ,potem se res ne čudim,čeprav jih ne odobravam povojnim pobojem,stalno gonite eno in isto,nikoli vam ni dovolj rovarjenja!
Default avatar

tadej

Kaj je zdaj Partizan, hujskač? Vojak Partije! Ni nobenih sledov? Nobenih kosti?